Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 2 september 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

In een weekend waarin eindelijk de zon schijnt, vindt er een aantal interessante strandfeesten plaats. Vooral in Scheveningen kunnen de house- en technofijnproevers hun hart ophalen met optredens van o.a. Ame, Guido Schneider en Dixon. Ook op in de openlucht; het driedaagse Into The Great Wide Open festival op Vlieland. Tel daarbij een aantal fijne clubnachten bij op, en je weekend kan bijna niet in het water vallen, zoals vorige week.  

 

 

Wat: Midnight Freaks invites Âme.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 2 september.

Line-up:

AIR 1: Âme, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Limon.

AIR 2: Daan Donk, Ferro, Mailman, Tijn Benedek.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: De Midnight Freaks hebben het al weken nergens anders over. Een bont gezelschap zal op 2 september iedereen in Dorpshuis laten dansen totdat ze er bij neervallen met als een van de hoogtepunten het Duitse duo Ame van Innervisions. Ame wordt bijgestaan door flink wat Amsterdamse nachtdieren. Aron Friedman & Brent Roozendaal, residents Limon en Ferro, Mailman, Daan Donk en Tijn Benedek hebben voor deze eerste vrijdag van september maar een doel voor ogen: Dorpshuis rocken.

Stortemelk

Wat: Into The Great Wide Open.

Locatie: Stortemelk, Vlieland.

Datum: vrijdag 2 t/m zondag 4 september.

Line-up: Bonobo, Crystal Fighters, Junip, Live: De Jeugd van tegenwoordig, Live: Kakkmaddafakka, Intergalactic Lovers, Tune-Yards.

Entree: 107 euro.

Bijzonderheden: Into The Great Wide Open is een samenzijn op Vlieland. Muziek staat centraal, maar het is vooral de context die ons festival eigen maakt. Middenin de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende randprogrammering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal van te kunnen genieten.

Zowel publiek als artiest is bezoeker van het eiland waar de zee de grens aangeeft en niet de dranghekken. Into The Great Wide Open is voor alle liefhebbers van goede alternatieve popmuziek die behoefte hebben aan een sfeerrijk festival, maar ook graag zelf het tempo willen bepalen en net iets meer keuzemogelijkheden willen. Oesters van het wad, vers gevangen zeebaars, met zorg bereid. Uit je dak gaan op een festivalveld én kampvuurliedjes op het strand. Intiem festivalgevoel én de ‘great wide open’.

 

 

Wat: Colors.  

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 2 september.

Line-up: Cinnaman, Ikonika, Kode9, Sakka.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De vorige editie van Colors in Trouw is alweer een tijdje geleden. Helemaal heb je ze niet hoeven missen, want met een eigen stage op een uitverkocht Appelsap hebben de mannen het Oosterpark spreekwoordelijk gesloopt. Op vrijdag 2 september start het clubseizoen echter weer. Daarbij opent Trouw na een intensieve verbouwing van het restaurant dan weer haar deuren en trapt Colors dit openingsweekend af. En dat doen ze met flinke namen uit de UK aangevuld met Amsterdamse jongens: Cinnaman, Sakka, Ikonika en Kode9 maken allen hun opwachting op 2 september.

 

Wat: Valtifest 2011.

Locatie: NDSM-Werf, Amsterdam.

Datum: zaterdag 3 september.

Line-up: O.a. Brodinski, Erol Alkan, Joost van Bellen, Junkie XL, Riton, Tommie Sunshine, Live: Yelle, Antal, Danny Rampling, Justin Robertson, Marcello, The Glimmers, Aux Raus, Nuno dos Santos, Brodinski, Tom Trago e.v.a.

Entree: 65 euro.

Bijzonderheden: Het allerleukste familiefeest dat ooit gegeven zal worden draagt de naam Valtifest 2011 en nadert met rasse schreden! Het droogneuktastische muziekgenre moombahton krijgt daar dit jaar extra veel aandacht. Deze spiksplinternieuwe muziekstroming heeft zich in het afgelopen jaar ontwikkeld tot een volwaardige stijl en maakt in de DJ-wereld onverwachte dingen los. Joost van Bellen: "Door moombahton wou ik dat ik een donkere meid van 18 jaar was met een kont als de Tafelberg. Ik zou dag en nacht alles kleddernat schuren dat er maar te schuren valt. En raak me niet aan want ik bijt je hoofd eraf, baby!"

 

 De Karavaan

Wat: Hey!

Locatie: Beachclub De Karavaan, Scheveningen.

Datum: zaterdag 3 september.

Line-up: Guido Schneider, Michel de Hey, Wouter de Moor.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Guido Schneider draait al erg lang mee binnen de techno scene. De Duitster floreerde in het minimal tijdperk, iets wat ook terug te horen valt in zijn sound. Guido Schneider krijgt het altijd weer voor elkaar om zijn producties enorm geschikt voor de dansvloer te maken. Noem het swingende & oppompende minimaal en je komt redelijk dicht in de buurt. Nederlandse optredens op onder andere Voltt, Welcome to the Future festival & Free Your Mind bewijzen dat het muzikaal wel goed zit bij de Duitser. Hey! is dan ook erg blij om Guido Schneider er bij te hebben op de Hey! Closing. De Duitser zal minimaal twee uur achter de draaitafels te vinden zijn.

 

 

Wat: Innervisions on the beach.

Locatie: Naturel, Scheveningen.

Datum: zaterdag 3 september.

Line-up: Âme, Dixon.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Dit zou zomaar het strandfeest van het jaar kunnen worden. Niet alleen omdat de weergoden ons aangename temperaturen en een zonnetje hebben beloofd, maar vooral omdat de beste en diepste house-dj’s die de Duitse scene de laatste jaren heeft voortgebracht op het strand staan. Niet om kuilen te graven, kunnen we je verzekeren. Deze mag je niet missen. Al is het feestje reeds uitverkocht. Geen kaartje in the pocket? Schep meenemen en een tunnel graven van strand naar de dansvloer van Naturel misschien? 

Wat: Skug on tour.

Locatie: Merleyn, Nijmegen.

Datum: zaterdag 3 september.

Line-up: Arthur Meenks, Live: Paul Schulleri, Dimzen, Live: Klankarbeit.

Entree: 6 euro.

Bijzonderheden: Na twee strand-edities van Skug on Tour bij de Karavaan, op uitnodiging van en in samenwerking met Albert Ein, is Skug de aankomende party's weer op zichzelf aangewezen. Voor de maand september staat Keizerstad Nijmegen als tussenstation. Doornroosje's depen'dance' club Merleyn staat zaterdag 3 september, van elf tot vijf, in het teken van Skug on Tour!

 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws