Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 1 juli 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Terwijl de meute zaterdag, geheel in het wit, naar de Amsterdam Arena trekt, zijn er voor de echte muziekliefhebbers gelukkig nog prima festivalalternatieven. Neem het tweedaagse Source Festival in Vianen of het Click Festival in Amsterdam, met voor beiden dikke programmeringen en leuke feestjes. Ook opvallend: Rotterdam haalt weer eens een echte househeld naar de Maasstad; Larry Heard. Je leest het al; thuisblijven, komend weekend, is geen optie.

 

 

Wat: Jagerland Tour.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 1 juli.

Line-up: Bear, Caribou, Job Jobse, Martin Duvall, San Proper, Live: Joakim

VJ: Neef.

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Vrijdag 1 juli 2011 is het tijd voor de derde editie van de Jagerland Tour en wel in een van Amsterdams meest industriële clubs; namelijk Trouw. Verwacht een experimentele Indie DJ set van niemand minder dan Caribou, Franse electro van Joakim, live vintage flavoured lazer disco van Fransozen Jupiter en electronisch geluid van Bear die bekend is van het Non Records label. De tweede ruimte zal door onder andere Italo Elite resident San Proper en Italo Elite oprichter Martin Duvall omgetoverd worden tot een paradijs voor discoliefhebbers. Kaarten zijn uiteraard weer gratis, maar alleen verkrijgbaar via inschrijving op www.jagerland.nl

 

 

Wat: Midnight Freaks invites Moon Harbour.

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 1 juli.

Line-up:

Air 1: Boris Werner, Jesse Rose, Matthias Tanzmann

Air 2: Chris lattner, Ferro, Limon

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Op 1 juli nodigen de Midnight Freaks het label Moon Harbour uit voor een speciale avond met een magnifieke mix aan artiesten. AIR1 zal bewoond worden door Moon Harbour oprichter Matthias Tanzmann (DE), Jesse Rose (US) en Boris Werner. In AIR2 laat Plak resident Ferro van zich horen en draaien Limon en Chris lattner een deel van de avond Back2Back. Dit zal de allerlaatste gig van Chris lattner (DE) in Nederland zijn dus je kunt rekenen op een bijzondere avond met beats van de hoogste kwaliteit in AIR.

 

 

Melkweg

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 1 juli.

Line-up: Nosaj Thing, DJ+, Freek Fabricius, Myrkur, VJ Arnout Hulskamp

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: De uit Los Angeles afkomstige Jason Chung, alias Nosaj Thing, maakt een mysterieuze mix van hiphop, dubstep en elektronica. Vanwege zijn indrukwekkende visuals op enorm scherm is Nosaj Thing een ware live sensatie.

Wat: Strange Fruit.

Locatie: Bird, Rotterdam.

Datum: zaterdag 2 juli.

Line-up: Larry Heard, Morgan Zarate, Thelonious, Lucky Dubz, Mr Nice Guy, Miss D en Civil.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Op 2 juli kun je nog eenmaal voor de vakantie je dansschoenen uit de kast halen bij Strange Fruit. Wederom is het een Big One!. Soul, funk, boogie, house, uk funky, afro, broken beats, en echte hiphop verdeeld over twee zalen. Strange Fruit zou echter strange Fruit niet zijn als er geen speciale gasten aanwezig zouden zijn. Dit maal zullen de Legendarische Larry Heard en Morgan Zarate hun opwachting maken. Naast deze twee grootheden zullen Strange fruit residents Lucky dubz en Thelonious, ditmaal aangevuld met local heroes Mr Nice Guy, Miss D en Civil achter de draaitafel te vinden.

 

 

Wat: Source Festival, dag 1.

Locatie: Recreatiegebied Middelwaard, Vianen.

Datum: zaterdag 2 juli.

Line-up:

Pineapple (mainstage): 540 Soundsystem, DVS1, Efdé, Regis, Stacey Pullen, Supermayer, Tom Ruijg, William Kouam Djoko, Live: Karocel,

Banana: +, Antal, Cinnaman, Kode9 & the Spaceape, Pearson Sound, Piro, Serge, Live: Applescal, Live: Martyn, Live: Nosaj Thing

Coconut: Bert de Rooij, Dollkraut, Horse Meat Disco, Optimo Schotland, Ost & Kjex, Live: Jungle By NIght, Live: Rainbow Arabia, Live: The Dirt Machine

Entree: 45 euro. Passe-partout (2 dagen): 60 euro.

Bijzonderheden: Drie buitenpodia, twee theaters en een indoor area sieren de zaterdag van Source Festival. De mainstage is het domein van Kompakt-sterren Supermayer (Michael Mayer en Superpitcher), monsterverbond Karocel (Mathias Kaden en Marbert Rocel) en Detroit icoon Stacey Pullen (op de valreep aan de line-up toegevoegd). Op de live stage voert disco en electronische pop de boventoon met bands als Rainbow Arabia, Ost & Kjex, The Dirt Machine en Jungle By NIght. Laatstgenoemde gooit momenteel hoge ogen met een steengoed album geïnspireerd op afrobeat en jazz.

De technostage wordt bemand door DVS1, Regis en Lucy, die met zijn gloednieuwe album Wordplay For Working Bees techno weer futuristisch laat klinken. In de dub/beats indoor area loopt het kwik op met Pearson Sound, Nosaj Thing en het live debuut van Martyn . En ook Britse dubstep pionier Kode 9 is hier van de partij met één van zijn ontzagwekkende dj-sets.

Tivoli

Wat: Mood Elevator.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 2 juli.

Line-up: James Ruskin, Mirella Kroes, Moraalridder

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na de eerste dag van het Source Festival, brengt Mood Elevator je op zaterdag 2 juli naar de zevende hemel met de beste techno afterparty van Utrecht. Natuurlijk vindt dit alles plaats in de oude vertrouwde Tivoli de Helling. Met deze avond niemand minder dan de Londense technogigant James Ruskin, die al ruim twintig jaar meedraait aan de internationale top. De avond wordt compleet gemaakt met een diepzinnig stukje techno muzak van Mirella Kroes en natuurlijk Mood Elevators eigen Pitto en Moraalridder. Tel daar het loepzuivere sound system in De Helling, een volle zaal vol fijn feestvolk, vette visuals en andere fijne zaken bij op en een ieder weet voldoende. Na Source Festival hoeft dus niemand naar huis. Tivoli de Helling zorgt voor de betere nazorg.

Wat: Click festival

Locatie: NSDM Werf, Amsterdam.

Datum: zaterdag 2 juli.

Line-up:

Click: Boris Werner, Chris Tietjen, Estroe, Johnny D, Markus Fix, Remy, Wouter de Moor, Live: Arjuna Schiks

Clock: Daan Donk, Filipa Lazary, Jaime Frias, JescoDins, Melon, Stefano Richetta, Tommy Kornuijt, Vincenzo de Bull

Clack: Hitmeister Pim, Quentin van Honk, Rutger Docter.

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Click sloot zijn indoorseizoen met grof geschut af in een uitverkochte Westerunie en richt met kloppend hart alle peilen op de klapper van het jaar: Click Festival. De line-up is dichtgetimmerd, een flinke hoeveelheid licht, geluid, podiumdelen, tentdoeken, dranghekken, verfkwasten en nog veel meer materiaal om een waardig festival mee op te bouwen zijn afgeleverd. Een selectie van de beste en meest relevante elektronische artiesten uit binnen- en buitenland houden hun volle agenda's vrij om op Strand Noord aan de Amsterdamse NDSM Werf het geluid in de open lucht te verspreiden waar Click voor staat: nu, doelgericht en koersvast met een lach. Chris Tietjen, Markus Fix en Johnny D vertegenwoordigen het Duitse Cocoon. Van vruchtbare Hollandse bodem komen Remy, Boris Werner, Estroe, Melon, Wouter de Moor, Arjuna Schiks en nog een boel meer verse talenten, aerobicsleraren en schilders om Click in festivalvorm tot leven te laten komen tegen de skyline van onze hoofdstad aan het IJ.

Wat: Source Festival, dag 2.

Locatie: Recreatiegebied Middelwaard, Vianen.

Datum: zondag 3 juli.

Line-up:

Pineapple (mainstage): Alfabet, Kerri Chandler, Modeselektor, Thomas Martojo, Live: Bonobo, Live: Pitto,

Banana: Harvey, Melon,

Coconut: I-F, Job Jobse, Moodymann, Olaf Boswijk, Robert Hood, Space Dimension, Controller, Live: Tensnake, 4Gino's Italodisco Lollipop Gelateria, Le Voyage

Entree: 45 euro. Passe-partout (2 dagen): 60 euro.

Bijzonderheden: Zondag worden de Source-bezoekers eveneens op hun wenken bediend. De mainstage wordt door onder andere Bonobo, Modeselektor, Kerri Chandler en Pitto bestierd. Laatstgenoemde oogst momenteel internationale erkenning met zijn bijzondere debuutalbum . Op het andere buitenpodium spelen onder andere house-orakel Moodymann, elektronicatalent Space Dimension Controller en rasminimalist Robert Hood. De elektronicastage is ingericht voor Melon en discolegende dj Harvey, die voor het eerst sinds tien jaar weer op Nederlandse bodem draait – een unicum! Ook deze Hawaiiaanse discohippie komt trouwens binnenkort met een nieuw album op de proppen.

Genoeg muzikale hoogtepunten om naar uit te kijken voor Source en haar trouwe bezoekers. Over twee weken wordt het volledige cultuurprogramma bekend gemaakt.

Wat: Have a nice source.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 2 juli.

Line-up:

Grote zaal: Gohan, Lucy, Raoul Santos, Robert Hood, William Köster

Kleine zaal: Brent Roozendaal, Mark Wanders, Yaron Cohen, Live: Thomas Elmore

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 2 juli slaan Source, Have A Nice Day en Nachtsport de handen ineen, en presenteren in Doornroosje een nachtvullend programma van epische proporties. Een niet te versmaden line-up met artiesten uit binnen en buitenland zal de avond van muziek voorzien. We brengen de mensen en artiesten van de festivals Source en Have A Nice Day weer terug naar waar ze horen en zullen het feest voort zetten in Nijmegen. Detroit hero Hood keert eindelijk weer terug naar Nijmegen, hij draaide eerder in Doornroosje en is nu gelukkig weer terug. Naast Robert zal de Berliner Lucy voor het eerst kennis maken met onze Nijmeegse nachttempel, hij gaf ook acte de présence tijdens het Free Fall festival in Arnhem op de Planet Rose stage. De opening van de grote zaal wordt verzorgd door New Dutch Scholar William Köster, waarna het de beurt is aan Raoul Santos & Gohan.

Bloomingdale

Wat: Bloomingdale XXL - Defected in the House

Locatie: Bloomingdale aan zee.

Datum: zondag 3 juli.

Line-up:

Sunset Stage: Aaron Gill, De Ancho, Delivio Reavon, Genairo Nvilla, Luciën Foort, MacGee, Michael Mendoza

Fullmoon Stage (defected), Doors, Franky Rizardo, MacGee, Ricky Rivaro, Roul, Simon Dunmore, TFX, Tone, Zerotone

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het wordt een heerlijke, zwoele en lange zomer - met ons 10th Anniversary op zondag 24 juli als klapper op de vuurpijl. Maar dat is nog niet alles. Voor de echte kenners komt dit niet als verrassing en op twitter werd er al over gesproken; ook dit jaar brengt BC Bloomingdale samen met Defected in the House een nieuw album uit. Deze zal vanaf 1 juli 2011 in de winkels liggen EN hier wordt op zondag 3 juli een eervolle release party aan opgehangen. XXL natuurlijk.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws