Ultrashock @ Aquabest, 6 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ultrashock: niet Extrema-waardig


Ultrashock, mede georganiseerd door Extrema, was een van de laatste buitenfestivals van deze zomer. Na goede samenwerkingsverbanden met andere organisaties (Indian Summer Festival) waren de verwachtingen hoog gespannen.

Tekst & foto's: Frank





Aan de grootte van de harddance tent is goed te zien waar de muzikale voorkeur ligt van het overgrote deel van de bezoekers. De technotent, aan het kleine strandje, is daarom snel gevonden. Hier is op een kartonnetje te zien dat de draaitijden van deze DJ's iets aangepast zijn. De tent is erg klein in vergelijking met de hardstyle-tent, maar niet minder gezellig. Alleen het geluid is veel te hard.




Verder is er nog een talent-tent aanwezig. Daar overheersen ook de hardere muziekstijlen. De aangekondigde chill-out area ontbreekt in zijn geheel. En dat is jammer, want banken of zitplekken zijn nergens aanwezig, en het gras wordt in de loop van de dag erg drassig.





Het reuzenrad naast de circustenten geeft uiteindelijk een beetje het gevoel op de lokale kermis te zijn beland. De oliebollenkraam ontbreekt nog, maar de snackkar is gelukkig wel aanwezig. Boven de frituur hangt 1 van de slechts 2 aanwezige timetables. Voor het personeel is het soms onduidelijk of een feestganger een broodje kroket komt bestellen of naar de dj tijden wil kijken. Verder veel overwegend mannelijk en jong publiek, wat zich grotendeels vermaakt bij de harddance tent. De sfeer is over het algemeen genomen relaxed, maar niet uitbundig.




Benny Rodrigues neemt rond etenstijd de decks over, en verrast met een harde set. De sfeer in deze kleine tent is erg goed, het geringe aantal technoliefhebbers maakt zijn eigen feestje! Christian Varela krijgt de mensen ook goed mee, en knalt zelfs tot 22.00 door. Bevriende collega Marco Bailey schijnt het niet erg te vinden om nog slechts 1 uurtje te draaien. Hij kan later op de avond nog een thuiswedstrijd spelen tijdens Antwerp is Burning.






De Ultrashock-facts op een rijtje:

Opvallend: de superkleine technotent waar het beregezellig was!
Hoogtepunt: Het uitzicht op de dansende mensen in de regen vanuit het reuzenrad
Dieptepunt: Het geringe aantal bezoekers.
Garderobe: kluisjes a 5 euro
Toiletten: 2 euro voor de hele dag
Bar: Vlotte en vriendelijk bediening
Drankprijs: 2 euro fris/bier, 6 euro mixjes. Smirnoff Ice: 4 euro.
Decors/entertainment: Industriele sfeer, met kapotte auto's en containers
Eindoordeel: Een matig, kleinschalig opgezet festival, wat niet echt Extrema waardig was.

Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws