Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 17 juni 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Doordeweeks staat de wereld op z’n kop, gaan aandelenmarkten onderuit en krijgen we gruwelijke details van allerlei slachtingen van wrede machthebbers en terroristen in het Midden-Oosten voor onze kiezen, maar in het weekend niets van dit alles. Dan gaat de knop om en kunnen we dansen in onbezorgde omgevingen tussen onbezorgde mensen. Zoals de komende dagen. Een overzichtje leuke feestjes. Have fun!

 

 

Wat: Blackout

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 17 juni.

Line-up:

Area 1: Steve Rachmad,

Area 2: Bob Nagel, Casper Tielrooij, Michael Jacques, Thomas Martojo.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 17 juni staat er na de eerdere succesvolle edities met ondermeer Kerri Chandler en Rolando wederom iets heel bijzonders op het programma tijdens Blackout in Studio 80. Voor de derde editie van het jaar is Steve Rachmad, Nederlands absolute techno ambassadeur, uitgenodigd voor een speciale allnighter.

 

 

Wat: Planet Delsin

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 17 juni.

Line-up: 2562, Martyn, Onionboy.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Dat Nederland behoorlijk bovenaan te vinden is op de internationale dance ladder is een feit. Behalve dat ons land supersterren als Tiësto en Armin heeft voortgebracht, zijn er ook producers die iets minder opvallend te werk zijn gegaan, maar minstens net zo veel betekenen in hun niche voor Nederland als een Tiësto bij het grote publiek. Dat zijn producers als 2562 en Martyn. De debuutalbums Great Lengths (Martyn) en Aerial (2562) zorgden ervoor dat ze in één klap op de kaart stond als hét dubstep-geluid uit Nederland, en de twee staan wat dat betreft al jaren aan de top. Tijd om ze weer eens naar Trouw te halen, en wel op vrijdagavond 17 juni bij Planet Delsin.

 

Zuiderstrand

Wat: Midzomernacht.

Locatie: De Staat, Zuiderstrand, Den Haag.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up: Jason Shae, Pete Bandit, Agnes, Remy.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De langste en lichtste zaterdag van het jaar, Midzomernacht, wordt van 23.00 tot 04.00 uur gevierd met een internationale line-up vol house en techhouse.

Wist je dat het zomersolstitium, de langste dag van het jaar, rond 1700 op 21 juni werd vastgesteld? In de zeventiende eeuw was het gebruikelijk bloemen aan de huizen te hangen en 's avonds feest te vieren met elkaar.

De Staat doet dat ook. Er worden twee tenten opgebouwd; de grote met zware overkapping waarbij het lijkt alsof je onder de blote hemel staat, en de kleine knusse tent.

Residents Pete Bandit en Jason Shae openen het feest in de zwarte tent. Agnès vervolgens komt helemaal uit Zwitserland, het land van de reizende zon. Het is trouwens geen dame, maar een man. Tot slot verschijnt de Haagse held Remy ten tonele.

In de kleine tent is eclectisch Den Haag uitgenodigd om er een feest van te maken: Pussy Mao, Jacob de Juwelier, Jan Aafoe & Roman Holiday en Boehmer zijn ze van de partij en zetten ze hun beste dj-beentje voor om iedereen los te laten gaan.

 

 

Wat: Sine.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up: Pinch, TMSV, Gaz, Piro

Entree: 8,50 euro.

Bijzonderheden: Pinch (zijn moeder noemt hem Rob Ellis) heeft een speciale plek in de dubstep geschiedenis. Op zijn eigen Tectonic Recordings bracht hij platen uit van dubstep grootheden als Loefah, Skream, Benga en Joker. Zijn eigen producties kenmerken zich door een aanstekelijke dosis reggae en dancehall. Maar pas op, dit mengsel is zwaar verslavend! Pinch wordt bijgestaan door TMSV, Gaz en onze eigen Piro.

Wat: Paranoia.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up:

Area 1: Cleo, Homework, Larry Tee

Area 2: Aiscream, Joshua Walter, Live: Electrophants.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 18 juni is het weer tijd voor de zesde editie van het feest Paranoia in het Amsterdamse Paradiso. In de Grote Zaal staat de Newyorkse electroclash-dj Larry Tee, naast Amstedamse jonge helden Homework en de eveneens Amsterdamse dj Cleo. De kleine zaal wordt gehost door het nieuwe feestgangers-collectief The Eclectic Eleven en daar vind je Electrophants, Aiscream, Joshua Walter, The Eclectic Eleven dj's, Lisa Schadu en MC Christal Empire. Gloed Amsterdam is verantwoordelijk voor de performances tussen het publiek.

Paradiso

 

 

Wat: Pepper Club.

Locatie: Perron, Rotterdam.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up: Alexander Robotnick, David Vunk, Lupe, Slick Chick

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: MAVV en Moustache Records hosten de tweede editie van de Pepper Club. Nog steeds de jouw new house/disco/electro/italo/techno/acid/newwave clubavond in Rotterdam.

Pepper Club is top dj’s and top live acts from all over the world.

Pepper Club is a special club night for freaks, music nerds, gays, addicts, hookers, heteros and dealers.

Pepper Club is top Function One sound system.

Pepper Club is people from the heart music from the heart.

Pepper Club is put on your dancing shoes.

We are proud to bring you the best.

Wat: Festival de Beschaving,

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up: Edu Imbernon, Hooverphonic, Jerome Sydenham, Palmbomen, Live: Arjuna Schiks, Live: Daniel Sanchez, Live: Jazzsteppa, Live: Jungle By NIght, Live: Rauwkost, Live: Skip&Die

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Het Utrechtse Festival de Beschaving maakt haar rentree! Dit verfrissende evenement slaat een brug tussen popmuziek, dance, cultuur én wetenschap. Op 18 juni wordt het kampement van het eendaagse festival opgeslagen bij de Botanische Tuinen van het Utrecht Science Park. deBeleving, hét dance podium van deBeschaving, valt dit jaar op met een sterke programmering. Het brede spectrum van innovatieve en alternatieve dancemuziek is ruimschoots vertegenwoordigd. Onvervalste Detroit techno, dikke dubstep en tech house met een strakke groove; nieuwsgierige dance liefhebbers worden hiermee zeker op hun wenken bediend. Speciaal voor hen is er een spannende line up samengesteld.

Simplon

Wat: Simplon invites Vuistdikkeramlat.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 18 juni.

Line-up: Enthousiaste Gasten, Kenny Larkin, Tim Wolff, Vince Watson Woldring, Sigward.

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag 18 juni organiseert Derrick May fanclub (en aanverwante artiesten) Vuistdikkeramlat samen met de Simplon een groots jubileum feest met acts die regelmatig terug te vinden zijn op de weblog. Binnen het concept Simplon invites dat in het verleden top DJ's als Ben Sims en Dave Clarke programmeerde is het nu de beurt aan Vuistdikkeramlat om een avond in te vullen. Simplon invites Vuistdikkeramlat wordt een Detroit Techno en Hi Tech Soul avond met een bijzondere line up voor Groningen. Headliners Kenny Larkin, Vince Watson zijn grote en gevestigde namen binnen de internationale techno scene en hebben nog niet eerder op een podium in Groningen gestaan. De line up wordt gecompleteerd met Neerlands hoop in bange technodagen Tim Wolff en de mannen van Vuistdikkeramlat zelf: Enthousiaste Gasten.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws