Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 20 mei 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Alsjeblieft; een overzichtje met feestjes die jouw weekend kunnen gaan maken. Wordt het een tripje over de landgrenzen (Café d’Anvers), dubsteppen in de polder (nou ja, Groningen), festivallen in Nijmegen, of toch zandkastelen bouwen en dansen met de tenen tussen het zand in Bloemendaal? Wat het ook wordt: have fun!

 

 

Wat: Linke Soep - Stil vor Talent

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 20 mei.

Line-up:

Studio 1: Niko Schwind, Live: Channel x, Oliver Koletzki

Studio 2: Lily Road, Harde Baas.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag is Studio 80 het toneel voor de allereerste Stil vor Talent (SvT) labelnight in Amsterdam. Oliver Koletzki is natuurlijk elk jaar te gast bij Linke Soep, maar nooit in het gezelschap van zijn label artiesten. Van 23:00 tot 05:00 zal SvT Studio 1 voor zich nemen met twee dj sets en een live set. Deze clubavond, met een vergelijkbare line-up vindt zaterdag ook plaats in Groningen, ter ere van Klup’s tweejarige bestaan.

 

 

Wat: Dub Infusions.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 20 mei.

Line-up: Benton, Bojcot Selectah, Jakes.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na de geweldige timewarp met Youngsta en aanverwanten op de afgelopen editie, gaat Dub Infusions op het komende feestje even helemaal loos. Gewoon, omdat sommige examenkandidaten stoom moeten afblazen, of omdat er na een 'eyes down" editie ook wel weer wat gemoshed mag worden, of omdat de drie heren op het program het nu eenmaal wat anders aanpakken. Harder vooral. Welke reden je ook wilt bedenken, Dub Infusions gaat op 20 mei in Tivoli de Helling helemaal bonkers.

Cafe d'Anvers

Wat: DJ Prinz magnificent 38 birthday party.

Locatie: Cafe d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 20 mei.

Line-up:

Main room: BP, Ellen Allien, Joachim, Prinz

Balcony: Deejames, Igor, Jerry May, Joey Payne, Lins

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 20 mei viert "the Prinz of Darkness" (DJ Prinz) zijn 38ste verjaardag in Café d’Anvers. Daarbij krijgt hij hulp van twee superhero’s BP en Joachim. BP is geen onbekende. Hij is de man achter Sweet Coffee en werkt geregeld samen met de producer/dj Ramon Tapia. Zijn track ‘Eargasm’ was te horen op alle grote Belgische en Nederlandse festivals afgelopen zomer! Joachim is de organisator van het succesvolle concept Cirque d’Anvers in Café d'Anvers. Hij is ook de oprichter van het label "Sound Architecture".

Wat: Late Night Society.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 20 mei.

Line-up: Ryan Crosson, Seth Troxler, Shaun Reeves.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: 20 mei wordt een heel speciale aangelegenheid voor Late Night Society. Niet alleen kan op de affiche worden gepronkt met het Nederlandse debuut én een all nighter van Visionquest. Ook hosts Boris Werner en William Kouam Djoko vieren het heugelijke feit van hun geboortedag op deze datum. Reden te meer om die charleston pasjes weer eens op te poetsen, je bolhoed goed aan de rand te pakken en je uitgedost en wel als een stuk 'trash' te gedragen.

 

Wat: Drift Festival

Locatie: De Vasim Fabriek, Nijmegen.

Datum: zaterdag 21 mei.

Line-up: O.a. Cari Lekebusch, Cassy, Joel Mull, Shed, Trus'me, Live: Pitto, Live: San Proper, Live: Thomas Laurén, Aardvarck, Darko Esser, Nuno dos Santos, Onionboy

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: Naast een internationaal programma van formaat (zie affiche), is de lijst met vaderlandse helden compleet. De Amsterdamse San Proper trakteert op één van zijn indrukwekkende live optredens. Ook van Thomas Laurèn, Steve Mensink, dB en Falling Dreams staan live-acts gepland. ESHU grondleggers Roger Gerressen en Jocelyn Abell vormen de voorhoede van het Nijmeegse team. Alternatieve beats worden waargenomen door Darko Essers Kazachstaanse 'neef' Onionboy. Back to back synergie is te aanschouwen in de vorm van Nuno dos Santos & Bert de Rooij en Reza Athar & Niels van Mil. Give It Dub organisatoren Beevee en DBS maken het feest compleet met een dubbele dosis dubstep. Een compleet overzicht staat op de Drift Festival website.

 

Simplon

 

Wat: Dub & Dwars.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 21 mei.

Line-up: Doctor P., Piro, Posij, Sinister Souls.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Doctor P is een dubstep-producer uit Engeland. Samen met onder andere Flux Pavilion en Cookie Monsta is hij  één van de bekende gezichten van Circus Records. Hij is verantwoordelijk voor underground hitjes als Sweet Shop, Reasons en Big Boss. Geen subtiele luistermuziek dus, maar dansvloerklappers van de bovenste plank, waarbij je automatisch een vies gezicht gaat trekken tijdens het springen of headnodden.

Wat: Bloomingdale XXL - Defected in the house.

Locatie: Bloomingdale aan Zee.

Datum: zondag 22 mei.

Line-up:

Sunset Stage: De Ancho, Genairo Nvilla, Jaz von D, Michael Mendoza, Ryan Marciano, Sunnery James, MC: Gee

Full Moon Stage: Aaron Gill, Chocolate Puma, Copyright, Delivio Reavon, Doors, Franky Rizardo, Ricky Rivaro, Roul, MC: Gee

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Bloomingdale XXL is klaargestoomd voor Defected Records, hét label dat eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Inmiddels 12 jaar de wereld dominerend op het gebied van kwalitatieve House, vertegenwoordigt Defected een spectaculair aanbod van artiesten, talloze releases en toonaangevende events. En zoals Defected Records, zelf al aangaf: 'Defected Records, is probably the one and only label that carried House music's legacy into the 21st century. It preserved its history while continuing a new one, bridging the gap across generations of music lovers and clubbers worldwide.'

 

Bloomingdale

 

Wat: Studio 80 and Nachtlab - On the beach.

Locatie: Beachclub Fuel, Bloemendaal aan Zee.

Datum: zondag 22 mei.

Line-up: Analog Effect, Don Do'nuts, John Wolff, Olivier Weiter, Rus, Live: Proloog, Live: Super Flu

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Van zonnig weer krijg je energie, en van deze mannen helemaal; als gast act zal het Duitse DJ duo Super Flu optreden.

Op de eerste stage wordt de middag geopend door Don Do'nuts en Proloog, want er gaat natuurlijk niets boven een combinatie van zon, zee, strand, groovy beats en live sax! Hierna volgt Olivier Weiter die met zijn warme en mood-uplifting elektronische klanken de boel alvast klaar zal stomen voor de energie explosie van Super Flu. Om het geheel in stijl af te sluiten komen de mannen van Analog Effect hun kunsten vertonen zodat er ook tijdens de zonsondergang gewoon door kan worden gedanst.

De tweede stage wordt deze dag muzikaal verzorgd door Rus, wie de middag geheel op zich zal nemen, en John Wolff. Deze nieuwkomer gooit hoge ogen met zijn optredens op o.a. Shoeless en de stalker en aan hem de eer om de dag volledig op zijn manier af te sluiten.

Wat: DJ Shadow - Live From The ShadowSphere.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: dinsdag 24 mei.

Line-up: DJ Shadow.

Entree: 21 euro.

Bijzonderheden: De Amerikaanse DJ Shadow brak in 1996 door met het legendarische album 'Endtroducing'. Hiermee zette hij de instrumentale hiphop op de kaart. Over kaarten gesproken; die zijn nog verkrijgbaar voor een concert dat naar alle waarschijnlijkheid uitverkocht raakt.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws