Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 25 maart 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Aangezien vrijwel de hele internationale dancescene momenteel in Miami vertoeft, moet je komend weekend goed zoeken naar toffe feesten met dito line-up’s. Ze zijn er wel, bijvoorbeeld in Rotterdam (Pakhuis), Amsterdam (Dekmantel) en Nijmegen (Planet Rose), maar niet zo talrijk als wij Nederlandse clubbers gewend zijn.  

 

Wat: Pakhuis.

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: vrijdag 25 maart.

Line-up: O.a. Giles Smith, S-Max, Orgue Electronique, Steven Pieters, Khalil, Roman Flugel The Heykids, Masomenos, Mark Henning, Mathias Schaffhäuser, Sandeep, DJ in z'n Element, VJ: Veredeld Behang.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Rotterdams succesvolle minifestival vindt op 26 maart voor de derde keer plaats. Met meer dan acht organisaties, drieëndertig dj's, zevena rea's, op 1500 m2 Westelijk Handelsterrein.

Pakhuis is een samenwerking van meer dan acht innoverende en creatieve organisaties met verschillende stijlen, maar met één gedeelde liefde: betere electronische dansmuziek. Van deephouse tot minimal, van tech-house tot techno, van Jazzy Dub en electro/disco tot IDM, met lounge en soundscapes in de Chill Out... Check de zalen en line-ups, stel je eigen favoriete programma samen, of kijk rond bij stijlen die je niet kent. Pakhuis staat voor internationale DJ's, Nederlandse DJ's, en geeft upcoming (young) talent een kans. Kijk hier voor de line-up.

 

Westelijk Handelsterrein

Wat: Dekmantel 4 years anniversary.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 25 maart.

Line-up: Casper Tielrooij, Eke Evi, Floating Points, Jan van Kampen, Juju & Jordash, Khalil, Makam, Mark van de Maat, Motor City Drum Ensemble, San Proper, Steven Pieters, Thomas Martojo, Live: Robert Hood.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Sinds Dekmantel haar eerste editie organiseerde in Club NL op 16 maart 2007 heeft het Amsterdamse collectief ruim 480 uur aan feesten georganiseerd en meer dan 65 artiesten uit het buitenland uitgenodigd in clubs als Paradiso, Studio 80, Melkweg, Trouw en Doornroosje. Ook verzorgde Dekmantel podia op Solar, Mystery Land, Costa del Soul en organiseerde afgelopen jaar haar eerste eigen stadsfestival Het Kabinet in Studio/K. Ook voegde diverse Nederlandse artiesten zich bij het gelijknamige boekingsbureau en binnenkort verschijnt alweer de 6e schijf op het platenlabel Dekmantel.

Duidelijk is dat bovenstaande vraagt om een knallende verjaardagseditie en dat zal vrijdag 25 maart op gepaste wijze plaats vinden in homebase Paradiso, Amsterdam.

 

 

Wat: Major League.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 25 maart.

Line-up: Grooverider, Tantrum Desire, Vicious Circle aka Siren, Nymfo, Black Sun Empire, Pamb & Harsh, MC's Dapper & Swift.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Major League heeft voor deze editie weer een fijne drum 'n bass line up samengesteld. De echte drum ’n bass liefhebber mist deze avond niet!

Major League promoot al bijna 10 jaar drum 'n bass in Nederland met events in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Op Major League feesten zijn opkomende dj talenten uit binnen- en buitenland te vinden die het podium delen met grootheden als Goldie, Roni Size, Andy C en Pendulum. Alle stijlen van drum 'n bass komen aan bod, van funky party tunes tot het harde industriële werk.

 

Melkweg

 

Wat: Hot Chip dj-set.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 26 maart.

Line-up: Hot Chip, Nuno dos Santos, VJ: Slof.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Het Engelse electropopgezelschap Hot Chip is bekend van hun stijlvol-intelligente dansmuziek met invloeden uit de vroege house. De heren zijn echter ook succesvol actief als dj! Zo zal deze avond Hot Chip bandlid Felix Martin draaien. Materiaal is er genoeg, want als ze niet aan het optreden, opnemen of remixen zijn, zijn ze aan het crate diggen in platenzaken. Hun dj-activiteiten leidden in 2007 al tot een cd in de gerenommeerde DJ-Kicks-serie en in 2009 tot de dubbele mix-cd A Bugged Out Mix By Hot Chip. Wil je horen waar Hot Chip zijn inspiratie vandaan haalt of gewoon dansen tot je een chip weegt? Kom naar De Helling! Ofwel: Are you ready for the floor?

 

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 26 maart.

Line-up:

Area 1: Efdemin, Mark Wanders, Live: Aril Brikha Zweden

Area 2: Estroe, Ferreck Dawn, Lin, Monica Electronica.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Onlangs verscheen de geremasterde versie van Aril Brikha's klassieke techno album 'Deeparture In Time', waarop 1 van de meest grijsgedraaide techno tracks allertijden ('Art Of Vengeance') staat. Deze 'Revisited' uitgave heeft bovendien een extra schijfje met nog niet eerder uitgebracht werk uit dezelfde periode. Aangezien Aril hier al jaren huisfavoriet is en graag lang speelt, krijgt hij vanavond 2 uur de tijd voor zijn liveset.

Efdemin bracht vorig jaar zijn langverwachte tweede album uit. 'Chicago' verscheen op het mede door hem gerunde en inmiddels cult verklaarde label Dial. Een wonderschone langspeler waarin de Berlijner weer ongenadig diep gaat.

Wat: Jaga Jazzist.

Locatie: Vera, Groningen.

Datum: zondag 27 maart.

Line-up: Jaga Jazzist (live).

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zondag zijn de mannen van Jaga Jazzist te bewonderen in de Vera in Groningen. Het vierde album van de negenkoppige formatie uit het Noorse Tonsberg is vorig jaar uitgebracht door Ninja Tune-label van Coldcut en bevat een aantal nu-jazz-pareltjes. Het unieke geluid (mix van rock, jazz, funk, jazz en electronica) van Jagga Jazzist is live op de planken absoluut de moeite waard. Gaat dat zien!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws