Plaat van de maand: januari 2011

Partyscene Redactie | 1 februari 2011
headlines

L2P’s favoriete tracks van januari

Zou het aan de grauwe, donkere dagen in deze tijd van het jaar liggen? De L2P-redactie gaat in januari voor warme, easy, mellow en bijna retro releases. Maar wie is de ‘capo di tutti capi’ van onze muziekkenners en kiest de beste track?

Oproepje: heeft iemand onze eindredacteur misschien gezien op de tribune bij Sparta- Almere City? Of in een doe-het-zelfzaak met een kar vol verfspullen? :-) Terwijl we vol spanning wachten op zijn keuze voor ‘plaat van de maand’, hebben we natuurlijk al wel die andere krenten voor je, die de andere recensenten deze maand weer met liefde uit de dikke pap hebben gevist.

Update: Sparta-supporter likt z'n wonden met een fijn Photek-nummertje.

 

 

Robbert Voges

Hygher Baby- ‘Let You Go’ (DJ Asparagus Remix) (Tokyo Dawn)

“Dit is, compleet met zoetgevooisde blanke stem, fender rhodes and bijna Quincy Jones-achtige sophistication, vast de reden waarom deze Zweedse heren werden geloofd door Gilles Peterson in zijn laatste show. Helemaal te lekker, super mellow, lief en ontzettend goed geproduceerd, met passie!”

 

 

 

John de Groot

Cajmere & Gene Farris- ‘Blue Line’ (Cajual)

“Niet moeilijk doen zo vroeg in het nieuwe jaar: een lekkere discogroove met een prettige break halverwege... Caj & Gene mikken op de dansvloer en zeker niet op je hersens, but who cares?”

 

Mocht bovenstaand filmpje offline worden gehaald, dan kun je ‘m hier bekijken.

Susanne Woning

Boxcutter- ‘TV Troubles’ (Planet Mu)

“Toegegeven: eerdere albums als ‘Balancing Lakes’ en ‘Arecibo Message’ waren niet al te toegankelijk. Maar iedereen die Barry Lynn al eens live een dansvloer heeft zien inpakken, met zijn slimme fusie van oude,  vertrouwde dancesamples en experimentele elektronica, weet hoeveel potentie Boxcutter heeft. Planet Mu gaf hem voor het nieuwe album ‘The Dissolve’ dan ook carte blanche en wat blijkt: de nuchtere Ier heeft ook nog eens een portie futuristische soul en funk in zijn arsenaal. Fresssshhh.”

 

Aart Gaasbeek

Hercules & Love Affair ft Shaun Wright- ‘My House’ (Moshi Moshi)

“Eindelijk is Hercules & Love Affair terug met een nieuw album!  Disco viert weer hoogtij op ‘Blue Songs’. Helaas moeten we het stellen zonder Antony van Antony & The Johnsons. Zijn absentie wordt goed gemaakt door o.a. Kele Okereke van Bloc Party en Shaun Wright. De laatste luistert de old school house track ‘My House’ op. Om het plaatje compleet te maken is de clip in de stijl van ‘The New Dance’; eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een zeer populair muziek/dansprogramma op de Amerikaanse TV.”

 

Marcel Wijnstekers

Photek - '101' (Dubplate)

Tipje van Aart Gaasbeek. Snap eigenlijk niet dat-ie deze maand voor de gay disco gaat, maar goed. Photek schijnt de sleutel van zijn studio weer te hebben gevonden, en ouderwetse white labels te hebben uitgedeeld aan dj's als Gilles Peterson, Annie Mac, Rob Da Bank en Benji B. Zij draaien hem - niet geheel onterecht - inmiddels grijs. Mijn exemplaar is nog onderweg, maar hierbij alvast een voorproefje van een waar dansvloermonster. Alsof Kode9 het doet met Giorgio Moroder.

 

 

Stemmen op je favoriete track kan hier of op ons Facebook profiel. Weet jij het beter? HA! Bewijs dat dan maar eens in het forum…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws