Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 12 november 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!

Voor party- en vooral technominnend Benelux staat komende zaterdag in het teken van de jubileumeditie van I Love Techno in Gent. Het grootste indoor techno-event van Europa flikt het technokunstje alweer voor de 15e keer. Maar er zijn meer partyopties dit weekend. Een kleine greep vind je hieronder. Have fun!

 

Catwalk

Wat: 300MPH - Electric Deluxe release party

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 12 november.

Line-up: Gary Beck, Joey Daniel, Phil Kieran, Speedy J.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het Electric Deluxe-label organiseert voor elke release een party, zo lijkt het. Stond vorige week nog Doornroosje in het teken van Terrence Fixmer's nieuwe album 'Comedy of Menace' op het label van de Rotterdamse geluidskunstenaar Jochem Paap aka Speedy J, deze week komt er een plaat uit van Phil Kieran, die Gary Beck op de b-kant heeft geremixt. Dus loopt de partytunnel middenin het zakencentrum van Rotjeknor weer eens ouderwets vol met liefhebbers van een flink potje techno. Dat krijgen ze niet alleen van eerdergenoemde artiesten uit Ierland en Griekenland; ook de Rotterdamse technotrots Speedy J en 300MPH-voorman Joey Daniel leggen een plaatje op. Als dat geen feestje wordt?

 

 

Wat: Electronation @ Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 12 november

Line-up: Ida Engberg, Sebastien Leger, Terry Toner, VJ: Alex et Jeremy.

Entree: 15  euro.

Bijzonderheden: Sebastien Leger en Ida Engberg zijn beide geen onbekende van Electronation, maar samen waren zij nog nooit op een avond te zien in de hoofdstad. Deze primeur is dan ook voorbehouden aan de komende editie van Electronation @ klinch in de Melkweg. Vrijdag 12 november zal het technogeweld plaatsvinden van deze Zweedse schone en Franse bad boy. Dit alles aangevuld door lokale held en Electronation frontman Terry Toner!

Doornroosje Wat: Planet Rose

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 13 november.

Line-up:

Grote zaal: Chris Tietjen + Secret Cinema + Egbert - live + El Mundo & Satori

Kleine zaal: Mulder b2b Gideon Bouwens - all night long

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na de legendarische nacht met Cocoon frontman Sven Väth staat Planet Rose wederom geheel in het teken van de Cocoon sound, die bekend staat om zijn volle techhouse en melodieuze techno. Om te beginnen staat oosterbuurman en Cocoon protégé Chris Tietjen achter de draaitafels. Hollandse inbreng komt van Secret Cinema en Egbert, dê live-act van het moment. Beide heren hebben inmiddels een paar klassiekers afgeleverd op Cocoon. Locals El Mundo & Satori, Gideon Bouwens en Mulder maken het programma af.

Wat: Ratio?

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 13 november.

Line-up: DJ’s: Deetron, Melon

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Deetron is een echte dj’s dj, draait met vinyl en cd’s en heeft het liefst drie schuiven tegelijk open voor zijn neus. Behalve dat hij in het bezit is van uitstekende dj kwaliteiten is hij in de studio ook lekker bezig, of het nou voor hem zelf is -het tweede Deetron album is in de maak- of samen met Seth Troxler, of remixen maakt voor Steve Bug en Tony Lionni.

Ratio?baas Melon houdt wel van wat verwennerij en deelt de laatste maanden speciale edits uit aan trouwe Ratio?gangers. Deze editie heeft hij ook weer een bijzondere edit klaarstaan, dit keer van zijn alter ego Je Dàvu.

Wat: Bobby Kinghe presenteert Alec Empire.

Locatie: Popcentrale, Dordrecht.

Datum: zaterdag 13 november.

Line-up: Alec Empire

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Alec Empire, de frontman/producer van het Duitse Atari Teenage Riot, balanceert zo'n twintig jaar op de grenzen van industrial, techno, noise, new wave en punk. De oprichter van het Berlijnse label Digital Hardcore Recordings bracht zowel met Atari Teenage Riot als solo, diverse releases uit.

Atari Teenage Riot bleef tot eind jaren negentig een boegbeeld van vernieuwing en rebelsheid. De band nam vele goed ontvangen albums op en werkte samen met grootheden als Jon Spencer Blues Explosion, Beck, Rage Against The Machine, de Wu-Tang Clan en Ministry. In 1999 was de koek op. Uitputting en drugsproblemen luidden een passend einde in.

Voor Alec Empire brak een meer ingetogen, zanggeoriënteerde periode aan. Nu betekent ingetogen in het geval van Empire geenszins gezapig. Het geluid is noisy, met vette synths en zware beats en gitaarriffs. Zoals Clashmusic schrijft: ‘He can still raise the hounds of hell’.

Inmiddels heeft Atari Teenage Riot door de komst van Nic Endo en CX Kidtronik de digitale injectie gekregen die nodig was om ook weer als band op te treden.

In de Popcentrale zal anarchist en libertijn Empire, een instrumentale solo set weggeven.

 

 

Wat: I Love Techno.

Locatie: Flanders Expo, Gent.

Datum: zaterdag 13 november.

Line-up: O.a. Underworld (live), Dave Clarke, Boys Noize, Crookers, Ben Sims, A-trak, Caspa, Riva Starr, Steve Aoki, Goose (live), DJ Hell, Les Petits Pilous (live), Robert Hood (live), Joker & MC Nomad, Villa

Entree: 50 euro.

I Love Techno Bijzonderheden: Voor het 15-jarige jubileum gaat de organisatie proberen ‘verleden, heden en toekomst samen te brengen in Gent’. In de voorlopige line-up vinden we oudgedienden als Underwold, Robert Hood, DJ Hell en ‘Mr I Love Techno’ Dave Clarke. Maar ook dit jaar zijn er weer zalen met andere muziekstromingen te vinden in de Flanders Expo. Zo krijgt de electro ruim baan met Boys Noize, Les Petits Pilous en fidget-helden Crookers en wordt de dikke dubstep vertegenwoordigd door Caspa en Joker.

Wat: Freude am Tanzen Labelnight.

Locatie: Club Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 13 november.

Line-up: Daniel Stefanik, Dimzen, Live: Bas Struik, Live: Marek Hemmann

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Het Duitse label Freude Am Tanzen (bekend van Mathias Kaden) brengt twee van haar meest succesvolle artiesten naar Utrecht toe voor een weekendje feesten! Marek Hemmann is in heel Nederland zeer bekend van producties Gemini en Left, maar vooral in Utrecht geniet de beste man sinds een jaar van positieve aandacht door zijn geniale optreden op feestje Pardon en de afterparty's die daarna volgden.

Ook Daniel Stefanik is geen onbekende snuiter. Na zijn Utrechtse debuut op Source Festival twee jaar geleden, stroomde hij door naar Doe//rak en Soenda waar hij de pannen van het dak draaide! Ook zullen inmiddels Utrechtse boys Dimzen en Bas Struik een acte de presence geven.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws