Matthew Dear streamt nieuw album \'Dark City\' online

Partyscene Redactie | 9 augustus 2010
headlines

Album komt ook uit 'op totem’

Vorige week is 'Dark City', het nieuwe album van de Amerikaanse dj/producer Matthew Dear, uitgebracht en alle tracks zijn inmiddels via Soundcloud te beluisteren. Snelle beslissers kunnen ook een handgemaakt beeldje bestellen dat andere muzikale mogelijkheden ontsluit.

 

Ghostly en Dear komen met 'totem'.Matthew Dear zet op zijn derde studioalbum de muzikale lijn voort die hij heeft ingezet op voorganger ‘Asa Breed’ uit 2007. Met ‘Dark City’ verlaat hij definitief het domein van de toegankelijke dansplaatjes en zoekt hij zijn geluk in downtempo, duistere synthpop, die doordrenkt is met vocals. Dear en het label Ghostly International hebben nogal wat werk in dit album gestopt. Naast de gebruikelijke release op cd, vinyl en via digitale download is het album ook verkrijgbaar via een metalen ‘totem’.

Het beeldje werd ontworpen door het New Yorkse ontwerpbureau Boym Partners. Er zijn honderd exemplaren te koop en ze kosten $125,- per stuk. De totem moet zowel de donkere skyline van Dears denkbeeldige ‘Dark City’ symboliseren, als een sleutel die deuren opent naar zijn muziek. Via inscripties met codes kun je het album permanent beschikbaar krijgen als stream in Dears cloud op het web, krijgt de koper een bonustrack en worden verborgen delen van zijn website ontsloten. Cd, vinyl of downloaden worden met de totem overbodig.

 

Het album is in zijn geheel via Soundcloud te beluisteren. *Update 14/8: de Souncloud stream is inmiddels weer offline gehaald. Previews van de tracks kun je o.a. hier beluisteren.*

 

Website Matthew Dear

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws