Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 2 juli 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Luttele uren voor de voetbalwedstrijd van het jaar, is-ie er dan toch: Het Weekendoverzicht. Er is namelijk genoeg te doen, komend weekend. En niet alleen in Amsterdam, maar ook in Haarlem (dubstep in Het Patronaat), Utrecht (techno in de geredde club Poema), Nijmegen (IDM in Doornroosje) en Scheveningen (sweet hot techno summer vibes in de Whoosah). Have fun.

 

 

Face ThisWat: Face This.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: vrijdag 2 juli

Line-up: Steve Rachmad, Estroe, Taras van de Voorde, Monica Electronica, Peter Herrevorts, Van Anh en Andrea Cichecki

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Face This is een jonge goede doelen organisatie die met de verkoop van coole T-shirts geld inzamelt voor onderwijs in Indonesië. De manier waarop is uniek in Nederland. De Indonesische basisschoolleerlingen die Face This steunt mogen namelijk met tekeningen zelf de prints van de shirts (mede) ontwerpen. ‘Zo geven de kids letterlijk vorm aan hun eigen onderwijs’, aldus medeoprichter Jos van der Hoek. De nieuwe collectie die tijdens Haute Schoolture gepresenteerd wordt, is vormgegeven door studenten van de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Face This krijgt full support van zowel de gevestigde dj’s als de aanstormende talenten. Zo komen tijdens Haute Schoolture dj’s Steve Rachmad, Estroe, Taras van de Voorde, Monica Electronica, Peter Herrevorts, Van Anh en Andrea Cichecki allemaal belangeloos draaien. Een prachtig gebaar omdat zij nu met hun creativiteit de creativiteit van de Indonesische basisschoolleerlingen in de spotlight zetten.

Wat: This Is Saved

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 2 juli

Line-up: AIR 1: Nic Fanciulli, Yousef, Redondo aka Fine Taste.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Op vrijdag 2 juli bundelt THIS IS de krachten met het Britse Saved Records van Nic Fanciulli. Saved is ongetwijfeld één van de grootste tech-house labels van dit moment. Met artiesten als Joris Voorn, Mark Broom, Mendo, Yousef, Santos en natuurlijk Fanciulli zelf brengt Saved hit na hit uit en iedere gerespecteerd house en/of techno dj kijkt dan ook elke keer weer halsreikend uit naar de nieuwste Saved release.

Tijd dus om dit label naar Nederland te halen voor een showcase!

Wat: De Beloning

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 3 juli

Line-up: Wouter de Moor, Ille Bitch, Marc Houle, Cari Lekebusch

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Wie ergens hard voor werkt, wordt daar uiteindelijk voor beloond. We kunnen wel stellen dat in dit geval praktisch heel ravend Nederland wordt beloond, want na het trieste nieuws van een maand geleden dat Club Poema haar deuren zal sluiten, heeft technominded Nederland hier een stokje voor gestoken en middels petities en handtekeningacties een sluiting van de club voorkomen.

Het idee om Poema tot restaurant te maken is inmiddels van de baan. Club Poema gaat door en dit mag van de daken geschreeuwd worden!

Op 3 juli zou voor Club Poema officieel het doek vallen, maar gelukkig kunnen de Utrechtse club haar koers vrolijk verder zetten. Om te beginnen met: De Beloning!

Omdat Cari Lekebusch tijdens de Hemelvaarts Special noodgedwongen moest cancelen, komt hij deze speciale avond even de boel rechtzetten. De mensen die voor die avond speciaal voor Cari Lekebusch een kaartje hadden gekocht, mogen deze avond met hun kaartje van 12 mei als troost gratis naar binnen.

Costa del SolWat: Costa del Soul 

Locatie: Blijburg aan zee, Amsterdam.

Datum: zaterdag 3 juli

Line-up: +, Aardvarck, Aiscream, Aron Friedman, Beesmunt Soundsystem, Carlos Valdes, Cinnaman, De Eindbaas, Dekmantel Soundsystem, Dirk Diggler, Drew, El-Rub-a-Dub, Eric de Man, Frankie D, Gomez, Juha, Juju & Jordash, Kid Culture, Lamme Tonnie, Leroy Rey, Marcello, Meester Moeilijk & Sjonnie Disco, Mr. Wix, Philip Young, Prutt, San Proper, Sandrien, Stefano Richetta, Steven de Peven, The Mole, Thomas Robson, Tom Trago, Tommy Kornuijt, Wanka, Zender, Live: Arjuna Schiks, Live: Soundstream, Live: The Souldiers

Entree: 30 euro.

Bijzonderheden: De Blijburgse kust is tijdens Costa del Soul het podium voor zwoele muziek en zinderende kunstuitingen. Dit jaar is het alweer de zesde keer dat Costa del Soul haar deuren opent met als doel wederom een gezellig kwaliteitsfestival neer te zetten. Anders dan op de meeste festivals kiest Costa del Soul voor een warm geluid. Verwacht soul doordrenkte muziek en diverse live optredens die het kwik doen laten stijgen. Naast diverse bands en lokale dj-helden wordt Amsterdam’s zonnigste buitenfestival versterkt door een aantal internationale artiesten.

Costa del Soul telt dit jaar over maar liefst zes verschillende podia, allen met een eigen sfeer en karakter. Naast muziek valt er ook een hoop te beleven op cultureel en culinair gebied. De mainstage wordt gedurende het festival door maar liefst veertig kunstenaars onder handen genomen. Daarnaast is er een enorme bbq, een hippiemarkt en zijn er vreugdevuren van episch formaat. Ook hebben we cocktails om je vingers bij af te likken en is er een tipidorp voor de brood nodige spiritualiteit en rust.

Wat: Dikke Dubstep

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 3 juli.

Line-up: Bare Noize, Myrkur, Reso.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Zelfs midden in de zomer mag de dubstep dubbeldik gedraaid worden! Voor deze editie komen Reso en Bare Noize over vanuit de UK en de avond wordt geopend door local-hero-van-internationale-allure Myrkur.

 Reso is een naam die de laatste jaren veel rondzoemd in de dubstep scene en hij heeft met gevarieerde releases dan ook veel zieltjes gewonnen. Van prachtig gelikte tracks tot supergroffe dansvloer beukers, deze Brit schudt het allemaal uit zijn mouw als het niks is. Het wisselen van tempo en ritme zit hem als drummer dan ook diep in het bloed en dat laat hij in zijn dj-sets goed horen.

Minstens net zo muzikaal is Bare Noize. Dit trio is nog maar een kleine twee jaar bezig, maar de samenkomst bleek door het samenvoegen van hun apparatuur en muzikale skills (onder meer gitaar, drum en klarinet) een gouden greep. Episch klinkende arrangementen worden aangevuld met elektronische smerigheid en dikke wobbelbeats, deze Britse boys benaderen dubstep op een bijzondere manier. Ze deden onder andere een remix van The Proxy's Dancer In The Dark en zelfs Crookers draaien hun dubstep tracks.

Myrkur is een van de grote talenten die Nederland op dit moment rijk is. Zijn producties zijn zo subtiel dat elk detail je oor binnen druppelt, zonder daarbij de aandacht te verliezen. Atmosferisch is het juiste woord bij zijn stijl en hij schuwt daarbij links naar ambient, IDM en postrock niet.

Fabeltjesstrand

Wat: Het Fabeltjesstrand.

Locatie: Erkemeder Strand, Zeewolde.

Datum: zaterdag 3 juli

Line-up:

Groot: Commu, Tundra, Johanna Mercker, Nuno dos Santos, Live: Olene Kadar, Markus Fix, Chris Tietjen, Live: Egbert, Alan Fitzpatrick

Klein: Lau, Paul Niezen, Tom Ruijg, Trickkit, Jack Travelli, Unders

Entree: 22 euro.

Bijzonderheden: Ook dit jaar wordt alles uit de kast getrokken om te zorgen voor een fabelachtige totaalbeleving! Globalicious zal op ludieke wijze aandacht vragen voor een duurzamere wereld. Omdat er ook lekker gechilled moet worden, is in de Arabische woestijn, speciaal voor het Het Fabeltjesstrand een authentieke bedoeïenentent opgebroken om per ezel naar het Erkemederstrand vervoerd te worden. Hier zal hij dienst doen om onder het genot van een waterpijpje heerlijk te genieten van de ondergaande zon. Ook zal het strand dit jaar weer vol liggen met heerlijke matrassen en bankstellen met een verhaal.

Na het succes van vorig jaar zal Ala Marchal te Nijkerk weer ervoor zorgen dat er (genoeg) te eten is op het festival. Verwacht eerlijk en gezond eten voor een degelijke prijs. Uiteraard is er ook genoeg te drinken en heerlijk vers geplukte fruitcocktails (ja, die plukken ze). Met prijzen uit 2006 zijn de kosten voor een biertje toch een stuk draaglijker.

Aan het festivalterrein ligt één van de intiemste strandjes van Nederland. Uiteraard mag hier weer gebruik van worden gemaakt. Nudisten worden niet geweerd en de organisatie zorgt voor de badmeester en de zwembandjes.

Wat: Saturday Factory

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 3 juli

Line-up: Guy J, Schaamteloos-dj's, Live: Applescal

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Deze zaterdag verwelkomt de Sugar Factory wederom een internationale topper van formaat. Dit keer is het de beurt aan de ongekroonde Israëlische koning van de zweeftechno Guy J om de Amsterdamse nachttheater op zijn kop te zetten met emotioneel gedreven elektronica.

Naast Guy J maakt Applescal zijn opwachting in de vorm van een liveset. Deze talentvolle jongeman van eigen bodem wordt door velen getipt als een van de meest talentvolle muzikale geniën die ons vaderland rijk is. Hij weet moeiteloos innovatieve sounds met originele ritmes om te gooien tot spektakel voor de oren. Met nog geen 22 jaren oud heeft de beste man maar liefst al 2 studio albums op zijn naam staan op het gerenommeerde Duitse label Traum Schallplatten.

Support van de avond zal komen van ‘local heroes’ Schaamteloos djs.

Gaslamp KillerWat: Sub Infusions

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 3 juli

Line-up: Grote zaal: The Gaslamp Killer + Dimlite - live + Brutuzz

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De uit Los Angeles afkomstige The Gaslamp Killer maakt (net als onder meer Daedelus en Ras G), onderdeel uit van de inmiddels befaamde Brainfeederstal van producer Flying Lotus. Net als zijn broodheer staat The Gaslamp Killer zowel live als op plaat garant voor een frisse en eigenzinnige mix van dubstep, hiphop, rock, elektronica en psychedelische pop. Naar aanleiding van zijn debuut-EP My Troubled Mind omschreef NME de muziek van de Amerikaan: "een mix van dubstep pioneer Mala (Digital Mystikz) en hip hop dj Mix Master Mike." Voeg daar Jimi Hendrix, Pink Floyd, Radiohead Can, Massive Attack, Led Zeppelin, Portishead aan toe; en je weet wat de belangrijkste inspiratiebronnen van The Killer zijn.

Wat: 300MPH at the beach

Locatie: Whoosah, Scheveningen.

Datum: zondag 4 juli

Line-up: Anton Pieëte, Jeff Moore, Joey Daniel, Pan-Pot, Warren Fellow, Live: Einmusik, Live: Rauwkost.

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Overal aan de Nederlandse kust waar een hippe strandtent met een soundsystem staat, vindt wel een leuk beachparty plaats. Wij kiezen er eentje uit het mega-aanbod, en wel het 300MPH-feestje van de Rotterdamse dj/organisator Joey Daniel. Is de eer voor de Maasstad in dit overzicht toch nog een beetje gered, ook al moet je voor de partypret uitwijken naar Scheveningen.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws