Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 11 juni 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

De eerste grote openluchtfeesten hebben de aftrap van het festivalseizoen reeds gemaakt. Eigenlijk zou de Maasstad komende zaterdag het terrein zijn van Partyflock-stampertjes en Feyenoord-hooly’s (Dance Parade), maar die mochten alleen maar het Zuiderpark slopen, dus bedankte de organisatie voor de eer. Toch zijn er wel wat leuke alternatieven in Rotterdam, als nog niet hebt besloten om te gaan dansen en sjansen in de hoofdstad, Utrecht of een festival in het boerenland.  

 

Wat: Classified / Starnge Fruit.

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: vrijdag 11 juni

Line-up:

Watt Theater: Benji B, Lucky Dubz, Thelonius

Watt Grote Zaal: Aphrodite, Harsh, Pamb, Thrasher, MC: MC Dart

Entree: 9 euro (Strange Fruit) / 10 euro (Classified).

Bijzonderheden: Zolang Watt nog geopend is, supporten wij de enige poptempel in de Maasstad natuurlijk, wanneer mogelijk. Vrijdagavond kun je kiezen uit twee interessante clubavonden: voor de funky dance vol broken beat, dubstep, hiphop en house in het theater met speciale gast Benji B. Of kletterende party drum & bass met een oldskool tintje in de grote zaal, tijdens Classified met als main act good old ‘King of the Beats’ DJ Aphrodite. Het is aan u. 

Anja Schneider

Wat: Format

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 11 juni

Line-up:

Air1: Anja Schneider, Wouter De Moor & Gideon Bouwens, Juan Sanchez

Air2: Joey Daniel, Flipse.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Na de geslaagde 'kick off' in de imposante doch toegankelijke nachtclub Air maakt Juan Sanchez zich op voor de maandelijkse avond genaamd Format. Na onder meer een Amsterdamse vuilnisact en topfitte artiesten van Cocoon is Air vrijdag het toneel voor een vervolg; de zeer geliefde Anja Schneider staat in de hoofdrol samen met een sterrencast die bestaat uit Wouter de Moor & Gideon Bouwens, Flipse en Joey Daniel die ook de dames zullen beroeren.

Wat: Danve Loving Nature Festival

Locatie: Recreatieplas Stroombroek, Doetinchem.

Datum: zaterdag 12 juni

Line-up: O.a. Real El Canario, Live: Nobody Beats The Drum, Invite, Quince, Secret Cinema, Remy, 2000 and One, Miss Djax, Benny Rodrigues

Entree: 25 euro.

Bijzonderheden: Na een uitverkocht Green Beats Festival in 2009 was het méér dan duidelijk. De Achterhoek is een groot evenement rijker. Dit jaar is het net even anders. We doen het harder, beter, lijper, vetter en groter! 2 grote tenten, 2 grote overdekte buitenpodia en een programmering waar je verliefd op wordt. Ook dit jaar werkt Dance Loving Nature samen met drie organisaties die hun strepen al meer dan verdiend hebben. De Dance Loving Nature Mainstage brengt deze editie weer de beste House Dj’s samen om er weer een spetterend puur feest van te maken. Met deze heerlijke zomerse housebeats kun je je de hele dag helemaal laten gaan.

Wat: Phunk Division.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 12 juni

Line-up: Dimzen, Gregor Tresher, Joost van Santen, Nick de Morsain

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 12 juni vind de derde editie van Phunk Division plaats. Na optredens van Aril Brikha en Mathias Kaden is het de beurt aan de Duitse technogigant Gregor Tresher om eens flink te huishouden in de Rotterdamse Catwalk.

Tresher gaat inmiddels alweer een aantal jaartjes mee in de dance scène. Vanaf begin jaren 90 speelde hij alles tussen deephouse, techhouse en techno. Na vele succesvolle releases op labels als Intacto, Cocoon, Great Stuff en Rebel One, kwam zijn langverwachte debuutalbum ‘'A Thousand Nights’ uit, die met open armen in de scène werd ontvangen.

De opening van deze avond is in handen van Utrechts trots Dimzen. Deze graag geziene gast heeft menig feestje met zijn warme sound op z'n kop weten te zetten. Naast dj optredens bij o.a. Cocoon, Timewarp en Voltt heeft hij een rol als resident en promotor van 8Bahn. Na deze muzikale hoogstandjes is het aan Nick de Morsain, één van de residents van Phunk Division en Catwalk, om de avond knallend af te sluiten.

Nuno dos Santos & TJ Kong

Wat: Ratio

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 12 juni.

Line-up: Live: âme - first live performance in NL, dj’s âme, Melon.

De verdieping: ‘after dark, my sweet’ - nuno dos santos & tj kong album release

DJ’s Kirk Degiorgio, Nuno dos Santos & TJ Kong.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: TJ Kong en Nuno dos Santos vieren zaterdag de geboorte van hun album op het gerenommeerde Compost Black-label ‘After Dark, My Sweet’. Daarin worden de Nederlanders ondersteund door de heren van Ame die een live-set opvoeren en good old Kirk Degiorgio. Dat zou wel eens een van de fijnste clubavonden van het jaar kunnen worden, daar in die oude krantendrukkerij. En dat voor 12 lousy euro’s (voor de trouwe honden) en 15 voor de eendagsvliegen.

Wat: Soenda after party

Locatie: Club Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 12 juni

Line-up: Bas Struik, Loops live, Onur Özer, Joel Mull, Rino Cerrone

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Na afloop van het overigens al weken uitverkochte Soenda festival gaan de echte diehards natuurlijk gewoon door met feesten! Voor deze nachtdiertjes is er een officiële after-party in Club Poema in het centrum van Utrecht, met een alleraardige techno line-up..

Wat: Earth

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 12 juni

Line-up: Grote Zaal: DJ's Per, Terry Lee Brown Jr & Timewriter. Kleine Zaal: Applescal (live), Eelke Kleijn & Sebastian Davidson.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: De eerste indooreditie van Earth in 2010 heeft een overvol programma in twee zalen. De nadruk ligt op pittige, spacende muziek in een uitbundige ambiance met veel visueel spektakel. Voor deze editie van Earth zijn twee DJ’s teruggevraagd die beiden eerder het dak eraf draaiden met tijdens Earth. Terry Lee Brown JR & Timewriter draaien dit keer een extra lange set in de Grote Zaal met de voor hun zo kenmerkende Whoosazwoele deep- en-techhouse-sound. Resident DJ Per zorgt voor een knallende afsluitset. In de Kleine Zaal maakt Neerlands progressive trots Eelke Kleijn zijn debuut op Earth. Verder staan de Groningse DJ Sebastian Davidson en de vette live-set van de man van het moment: Applescal op het programma. Earth geeft altijd bijzonder veel aandacht aan video, performances en artwork..

Wat: GEM Sessions

Locatie: Whoosa, Scheveingen.

Datum: zondag 13 juni

Line-up: Bart Skils, Egbert, Secret Cinema, Van Anh

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Niet meer onder de noemer Secret Cinema Invites, maar onder GEM Sessions-vlag zorgt Jeroen Verhey voor de perfecte after van de zaterdagnacht: namelijk een strandfeest op zondagmiddag/avond tussen 16:00 en 01:00 uur. Met de betere Nederlandse techno-dj’s en acts en een daverende set van de Rotterdammer zelf, natuurlijk.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws