RA brengt DEMF-soap uitgebreid in beeld

Partyscene Redactie | 19 mei 2010
headlines

Alles wat je eigenlijk liever niet wou weten

Hulde aan onze collega’s van Resident Advisor die maar liefst 50(!!!) interviews deden met bekende gezichten uit de technowereld en mensen achter de schermen bij DEMF. Een uitgebreide terugblik op de geschiedenis van het festival dat van 29 t/m 31 mei weer plaatsvindt in Detroit.

Detroit Electronic Music Festival
Om deze enorme ‘oral history’ van het DEMF helemaal door te lezen mag je wel even wat tijd vrijmaken. RA haalt herinneringen op met o.a. Richie Hawtin, Daniel Bell, Kevin Saunderson, Carl Craig, Matthew Dear, Juan Atkins, DJ 3000, Stacey Pullen, Eddy Fowlkes, Kirk DeGiorgio, Stephen Hitchell, Anthony ‘Shake’ Shakir, Recloose, Santiago Salazar en de voormalige burgemeester van Detroit, Dennis Archer.

Carl Craig terug aan het roer op DEMF 2010.We komen erachter dat de eerste editie in 2000 bijna niet doorging omdat Carl Craig zijn afspraak met de burgemeester vergeten was en dat de organisatie pas 24 uur van tevoren alle benodigde vergunningen binnen had. Juan Atkins was te laat voor zijn eigen gig en Richie Hawtin legde met trillende handen de eerste plaat op, omdat hij niet wist hoe het publiek in Detroit op hem zou reageren.

Ook passeert de egostrijd tussen Carl Craig (boeker) en Carol Marvin (producer) in het eerste jaar de revue, evenals de geldproblemen waar Derrick May tussen 2001 en 2004 mee te maken kreeg en de omstreden beslissing van zijn opvolger Kevin Saunderson om entree te gaan vragen voor het festival, wat tot dan toe gratis was.

Drama, stress, maar toch ook veel mooie herinneringen en grappige anekdotes van alle betrokkenen. Tis verdorie net een soap! Dit jaar lijkt alles weer koek en ei met Carl Craig terug aan het roer als creative director. Maar zelfs na tien jaar blijft het onderhuids borrelen, nu Carol Marvin de vertoning van de documentaire ‘The Drive Home: The Stroy Of The Electronic Music Festival’ via de rechter probeert tegen te houden. Laten we hopen dat Detroits Hart Plaza zijn naam volgend weekend eer aan doet en dat DEMF 2010 toch vooral om een vrolijke vibe en heel veel mooie muziek draait.

Moodymann op DEMF 2000

 

DEMF

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws