Nieuwe lente, nieuw alias... (Shed en Aux 88)

Partyscene Redactie | 26 maart 2010
headlines

The Panamax Project en Black Tokyo

Shed en Aux 88 hebben last van lentekriebels en presenteren deze week frisse nieuwe aliassen. Shed, omdat hij onder een andere naam op ontdekkingstocht door de dubstep wil en Aux 88, dat een nieuw liveproject gaat introduceren.

Shed lanceert The Panamax Project.Dat Shed (a.k.a. René Pawlowitz) erg geïnspireerd raakt door dubstep en bass music, konden we al horen op zijn album ‘Shedding The Past’ uit 2008, waarop naast de stevige technotracks al wat dubstep-experimentjes verschenen. Ook zat hij vorig jaar achter een aantal dubby white label releases (Wax) en kwam de EP ‘Dub Shed Session’ uit op zijn eigen Subsolo label.

Dit muzikale zijweggetje beviel blijkbaar zo goed dat Shed nu een compleet nieuw project in het leven roept, waarmee hij los gaat op een sterk met dubstep, R&B en garage doorspekte sound. De eerste release van The Panamax Project is inmiddels een feit en kun je kunt ‘m hier beluisteren. Fans van zijn technowerk blijven ook gewoon aan hun trekken komen met een nieuw album op Ostgut Ton, dat voor deze zomer in de planning zit.

Aux 88 presenteert Black Tokyo.Tommy Hamilton en Keith Tucker van het Detroitse Aux 88 zijn ook toe aan een nieuwe uitdaging. Onder het alias Black Tokyo (NB niet te verwarren met Innervisions Tokyo Black Star!) krijgt hun zwaar op electro leunende techno een Japanse make-over. Hoewel de beide heren, die binnen het project door het leven gaan als Arashi Hoshino and Shin Muramatsu, nog erg geheimzinnig doen over de muzikale aspecten van het project, laten ze al wel los dat ze de dimensie muziek meer willen integreren met de wereld van technologie, mode en zaken. Het land van de rijzende zon zal daarbij de inspiratiebron zijn.

Vanuit ‘hun geheime laboratoria, verstopt onder de donkere straten en fabrieken van Detroit’ tovert het duo naar eigen zeggen een liveproject te voorschijn dat de lat voor livegigs een flink stuk hoger zal leggen. Daarvoor hebben ze om de tafel gezeten met onder meer Propellerheads, Moog, D16Group, Fxpansion, SugarBytes, Dave Smith Instruments en Native Instruments. Ook worden er op korte termijn twee nieuwe leden van Black Tokyo bekend gemaakt. Aux 88 debuteert met dit liveproject op zaterdag 27 maart in de Fabric in Londen en de eerste release 'Black Tokyo EP' is half maart uitgebracht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws