Love2Party Weekendoverzicht week 1

Partyscene Redactie | 8 januari 2010
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Joost van BellenWat: Rauw @ Klinch  

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 januari

Line-up: Erol Alkan, Brodinski, Joost van Bellen, vj 00KAAP

Oude Zaal: Mightyfools, Hey Kids, Wannabe A Star

Entree: 17 euro

Bijzonderheden: Klinch beperkt zich niet tot één stroming, maar biedt een serie feesten met diverse soorten elektronische muziek. Van beukende techno en diepe house tot scheurende electro en gefreakte electronica, klinch biedt voor elk wat wils. Het neerzetten van bekende, internationale namen is hierbij net zo belangrijk als plaats bieden aan talentvolle locals. Er wordt samengewerkt met diverse organisaties, die samen de muzikale breedte van klinch weerspiegelen: Electronation, 030303, Traffic, Rauw, Inmotion, Bar Weinig, Crackhouse en Electric Deluxe.

Wat: Ravebaar Nederland.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 januari.

Line-up: Area 1: Aron Friedman, Eric de Man, Pitto. Area 2: Brent Roozendaal, Monokreck.

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Onder het mom van "geen woorden maar daden" en "raven doet leven" zal op vrijdag 8 januari de eerste editie plaats vinden van een splinter nieuw Ravebaar Nederland concept dat vorm krijgt in de gedaante van een heus partycongres.

Dat Ravebaar Nederland het afgelopen jaar van zich heeft laten horen moge duidelijk zijn. Na verschillende acties is de naam gemaakt en om dit te vieren is er besloten om het nieuwe jaar direct goed te beginnen door middel van een feestelijke nieuwjaarsrave!

Aril Brikha

Wat: Planet Rose - 15 Years On.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 9 januari

Line-up: Area 1: Fabrice Lig, Pure, Remy, Soul Designer, Live: Aril Brikha

Area 2: Cosh, Rick Vio, Thijs Leenders, VEX

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Deze avond heeft zowaar 4 headliners in Doornroosje.

De Iranese Zweed Aril Brikha kan niet meer stuk sinds hij jaren geleden in Doornroosje de tent opblies tijdens een invalbeurt voor Michael Mayer. Sindsdien hebben de melodiemeester en Planet Rose een bijzonder gelukkig huwelijk en behoren Aril's optredens tot de memorabelste Doornroosje momenten. Fabrice Lig a.k.a. Soul Designer is de soulvolle Belgische technokoning. Dat vonden ook Laurent Garnier, Daniel Bell en Heiko Laux die allen de swingende Belg inlijfden bij hun labels, wat vele memorabele singles en dansvloerklappers tot gevolg had.  Remy behoeft natuurlijk geen introductie. De sympathieke Hagenees en Nederlands beste afsluit-DJ is hier al vele jaren kind aan huis en zal ook vanavond doen waar hij het beste in is: de tent op zijn kop zetten. Peter Pure is 1 van de oprichters van Planet Rose en sinds het eerste moment resident DJ van deze avond. De laatste der Mohikanen in positieve zin, want geen enkele andere DJ uit de begintijd heeft het al die 15 jaren volgehouden. Tegenwoordig is Peter de programmeur van het beruchte Tresor in Berlijn, maar zonder na te denken stap hij het vliegtuig in om hier te kunnen draaien.

Dennis FerrerWat: Ratio

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 9 januari  

Line-up: Dennis Ferrer, Melon

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Na een weekje oliebollen uitbuiken en andere stoffen je lichaam uit laten glijden, ben je op zaterdag 9 januari weer topfit voor een avondje house op Ratio? Met een Grammy nominatie op zak voor de ‘Don’t believe in love’ remix die hij voor Dido maakte, komt de Amerikaan Dennis Ferrer richting Nederland. En zoals een partyflock lid wijs opmerkte: “terecht dat ie nu eens een keer niet tussen pannenkoeken dj’s geprogrammeerd staat” Nee, Ferrer staat op Ratio? niet naast een pannenkoek, maar iets anders eetbaars. Melon, die in 2009 meerdere malen bewees de Nederlandse house maestro te zijn.

De ‘instant club klassieker’ Sinfonia della Notte van Dennis Ferrer heeft vocalen waar een bepaalde Trouw medewerker vooral erg blij van wordt. Maar de classic piano en energie in dit nummer doet de rest van Trouw ook de subs opklimmen.

Wat: Simplon invites Stephan Bodzin

Locatie: Simplon, Groningen.  

Datum: zaterdag 9 januari.

Line-up:

Grote Zaal: Stephan Bodzin (4 hour set), Nuno dos Santos, VJ Werc

Kleine Zaal (gehost door Housewarming): Olaf Boswijk, Riso, Jay Christian.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Zoals bij elke editie staat “Simplon invites ...” ook deze keer weer garant voor een bijzondere artiest uit de dancewereld. En dit keer is die wel erg speciaal. STEPHAN BODZIN heeft in oktober 2008 ook al bewezen dat hij Simplon uitzinnig achter kan laten. Of hij nu een live-set of een dj-set doet, deze man sleept iedere bezoeker mee in zijn diepe sets. Zijn minimalistische doch bombastische sound moet je ondergaan op een goed geluidssysteem als dat van Simplon. Zijn muziek zit vol details zodat je steeds weer wat nieuws ontdekt. Om het publiek deze avond helemaal te verwennen, doet hij een set van 4 uur.. 

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws