Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 december 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

Wat: Dekmantel

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 december

Line-up: Rolando, Redshape, Casper Tielrooij & Thomas Martojo.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Dekmantel organiseert haar laatste feestje van 2009 in thuishonk Studio 80, met speciale gasten Rolando en Redshape. Voormalig Underground Resistance en Los Hermanos coryfee Rolando was al eens eerder bij ons te gast (toen sloot hij de Paradiso af tijdens het tweejarig bestaan), voor Redshape is het zijn Dekmantel- en Nederlandse draaidebuut. Met het verschijnen van zijn album The Dance Paradox op Delsin heeft de gemaskeerde artiest zich een plek in de voorhoede van de hedendaagse techno verzekerd.

Dekmantel oprichters Casper Tielrooij & Thomas Martojo zijn uiteraard aanwezig. Eerstgenoemde krijgt de gehele avond vrij baan in de achterzaal. Martojo warmt de voorzaal op. Houd deze jongens ook in 2010 in de gaten. Op de agenda staan al feestjes met Lil’ ‘French Kiss’ Louis (19 januari) en Pepe ‘Burning’ Bradock (5 februari). DIK!

Miss Djax

Wat: Djax Records 1989-2009 Underground Nation 20th anniversary party

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 4 december.

Line-up: Miss Djax + Pet Duo + Human Resource + Mike Drama + VJ Digital Movement.

Entree: 17,50 euro

Bijzonderheden: Zaterdag viert Miss Djax alweer het twintigjarig jubileum van haar label Djax Records met een exclusieve nacht in de Eindhovense Effenaar. Tijdens deze nacht zal zij haar nieuwe dvd ‘Underground Nation’ presenteren. Djax geldt als een van de meest besproken, vooruitstrevende en invloedrijkste independent labels uit de lage landen met Miss Djax al twintig jaar sterk aan het roer en een catalogus met namen als dj Rush, Mike Dearborn, Claude Young, Paul Johnson of zelfs onze eigen Osdorp Posse waarmee miss Djax gelijk een nieuwe stroming introduceerde namelijk de Nederhop. Kortom: tijd voor een feestje, het dak mag eraf!

Wat: 030303.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 4 december

Line-up: 030303 dj's, Luke Vibert, Live: Herv

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Het Utrechtse acidcollectief 030303 is in vier jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie die clubs onveilig maakt als dj-crew, vinyl uitbrengt en vette feesten organiseert. Vanavond een nieuwe rave-editie, met als live-act: herv! Deze producer uit Dublin (check zijn nieuwe album op Cock Rock Records) is de helft van het duo Gland and Conduit, maar doet vanavond in zijn eentje een onontkoombare rave-set. Uit Engeland komt producer/dj Luke Vibert (je kent hem misschien ook als Plug en Wagon Christ) over om ons te laten raven tot we beven. En vergeet het 030303 rave-team niet.

Claude von Stroke

Wat: Electronation @ klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 3 december  

Line-up: Claude VonStroke, David K, Terry Toner, vj AlexEtJeremy

Entree: 15 euro.  

Bijzonderheden: Dit najaar heeft klinch haar vinger weer nauwlettend aan de pols van de hedendaagse dancescene. Ook de speciale najaarseditie van Electronation belooft vrijdag 4 december een onvergetelijke avond te worden, met in de hoofdrollen niemand minder dan San Francisco's enfant terrible Claude Vonstroke en Parijse Cocoon-coryfee David K. Aangevuld met huishelden Terry Toner en vj's AlexEtJeremy kun je er van op aan dat je waar voor je geld krijgt.

Mr. OizoWat: Revolt

Locatie: Watt, Rotterdam.  

Datum: vrijdag 4 december

Line-up: Mr. Oizo, Teki Latex & Orgasmic, Révolt heroes, The Hey Kids dj's, pop on acid, Sora Valentine, L'Azizzi.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Mr. Oizo is een pseudoniem van de Franse muziekproducent Quentin Dupieux. Hij is vooral bekend van zijn electro track ‘Flat Beat’, waarmee hij in 1999 in geheel Europa een grote hit scoorde. Deze werd ook gebruikt in een serie Levi's Jeans TV commercials. Na ‘Flat Beat’ bracht Mr. Oizo in 1999 zijn debuutalbum uit, genaamd Analog Worms Attack. Zijn laatste album stamt uit 2008, ‘Lambs Anger’, met hits als 'Positif' en 'Bruce Willis Is Dead'. Verwacht beukers, disco, dansvloer krakers en poppy liedjes. 

Wat: 360

Locatie: TrouwAmsterdam

Datum: zaterdag 5 december.

Line-up:Live: Rodriguez Jr., 360 aka Patrice Baumel & Nuno dos Santos.

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Voor de Sinterklaaseditie van 360 hebben organisatroren en resident dj’s Nuno Dos Santos en Patrice Baumel bewust gekozen voor een headliner met een hoog fun-gehalte: Rodriguez Jr. (live). Deze Fransman uit Montpellier gaat al lang mee als een van de boegbeelden van het befaamde F-Communications label van Laurent Garnier. Zijn eerste echte doorbraak bereikte Rodriguez Jr. als helft van The Youngsters rond 2001. Fast-forward naar 2009 en het is bijna onmogelijk om aan Rodriguez Jr. te ontkomen. Met een reeks hoogstaande singles op onder meer Mothership en Systematic heeft hij al veel van zich laten horen. De succesformule van Rodriguez Jr. eenvoudig te verklaren: Moderne en universeel inzetbare tracks voor zowel house- als techno-dj's, veel emotie, veel dynamiek. Een heerlijk ruig sinterklaasfeestje staat dus niets meer in de weg.

Pendulum

Wat: Major League

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: zaterdag 5 december.

Line-up: Pendulum, N-Type, Pamb & Harsh, Shellshock, Thrasher, MC Dart

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Major League is al jaren een gerenommeerde drum’n’bass avond met altijd de crème de la crème uit de drum’n’bass scene. Op 5 december is er een groots optreden van niemand minder dan Pendulum; drum‘n’bass met een vleugje dubstep!

Beginnen als producers in een studio en uitgroeien tot één van de beste live drum ‘n’ bass acts van nu; Pendulum heeft dit werkelijkheid gemaakt. Ondanks het feit dat de mannen allemaal een andere muzikale achtergrond hebben, weten zij dit samen te smelten tot een unieke sound.

De band bestaat nu uit Rob Swire, Gareth McGrillen, Perry ap Gwynedd, Paul 'El Hornet' Harding, Kodish en Ben Mount en brengt, zoals ze het zelf terecht bestempelen, een keiharde ‘wall of sound’.

Whitest Boy AliveWat: Whitest Boy Alive

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: zondag 6 december

Line-up: Live: Whitest Boy Alive

Entree: 25 euro

Bijzonderheden: Op Lowlands 2009 zette Whitest Boy Alive de Bravo tent nog op zijn kop, in december komt de band voor maar liefst twee optredens naar Paradiso. Het elektronische dansmuziekproject rondom de Noorse Erlend Øye, dat in 2003 in Berlijn ontstond, heeft zich ontwikkeld tot een onvoorspelbare band. Whitest Boy Alive speelt disco of discorock, langzaam of knallend - het belangrijkste is dat iedereen gaat dansen. Erlend Øye kennen we van Kings Of Convenience. In 2007 speelde de band in de Kleine Zaal van Paradiso en vorig jaar stond Whitest Boy Alive voor een uitverkochte Grote Zaal van Paradiso. Dit jaar verscheen het tweede album van de band, getiteld ‘Rules’. Een album dat bol staat van de swingende popliedjes en discoknallers, relaxed en opwindend tegelijk.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws