De 10 van ... Pamb & Harsh

Partyscene Redactie | 4 december 2009
blogs

Future funk noemen we dit

Platenrek, Berwick Street, Soho, Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Pamb & Harsh.

Nighttown was ooit het drum&bass-bolwerk van Nederland. Opvolger Watt is die vervlogen reputatie weer aan het oppoetsen. PRSPCT (Prospect) is daar al weer een tijdje kind aan huis met duistere en donkere drum&bass.

Majour League flyer'Dan kunnen wij niet achter blijven', moet Triple Vision hebben gedacht. Deze Rotterdamse platenzaak, label en partyorganisatie als Elementz is al jaren het drum&bass geweten van de stad. Het was in Nigttown waar hun concept Major League het levenslicht zag.

Een tijdje zijn ze weg geweest en hadden ze de Melkweg als vaste honk. Tot nu, want met Pamb en Harsh aan het front komen ze zaterdag weer thuis met niemand minder dan Pendulum als mainact. Deze Engelse formatie bracht drum&bass naar de mainstream. Vanavond een dj-set van één van de leden.

In aanloop naar vanavond hebben Pamb en Harsh een gezamenlijke top-10 samengesteld.

1. Noisia - My World – Unknown

My World! Dit wordt zeker de beste plaat van 2010. Dat kunnen we nu al zeggen. Voor een Nederlandse plaat is dit echt te gek. Vocalen, basslijnen, de beats en de sfeer. Alles is perfect in deze plaat.

2. Phace & Misanthrop - From Deep Space – Neosignal

Phace en Misanthrop afkomstig uit Koln zijn goede bekende voor ons. Als het over technoid of neurofunk gaat, dan draaien we veel platen van dit duo. Dit nummer komt op hun nieuwe album.

3. Bulletproof - Stranger Danger – Syndrome Audio

Bulletproof, afkomstig uit nieuw zeeland. Stranger Danger is een track die we overal snel doorheen mixen. Deze plaat gaat uitkomen op Syndrome Audio, ook weer een Nederlands label.

4. Lenzman – Bittersweet – Shogun Audio

Deze track is helaas nog niet uit, maar luisteren deze wel bijna dagelijks. Lekkere funk van Lenzman doet het altijd goed. Heel relaxt om lekker tussendoor te draaien.

5. Jade & Mindscape – Banshee – Citrus Recordings

Dit is echt een stoere plaat! Het is een beetje de Wormhole Sound van nu. Steppende Beats met diepe basslijnen. Future funk noemen we dit.

Pamb & Harsh6. Jade - This Is My World – Citrus Recordings

Deze plaat heeft een hele stoer intro, zelfs duister. De beats zijn goed geproduceerd. Dat zijn we wel gewend van Icicle. Deze plaat draaien we alleen als de tijd er rijp voor is, omdat hij je wel erg mee neemt in het diepe. Op een goed feest moet dat zeker kunnen!

7. Total Science feat.Mc Conrad – Soul Patrol (Lenzman remix) – CIA Recordings

Het origineel van Soul Patrol draaide we als zo’n beetje de enige DJ’s in Nederland.  Een grappige plaat die het altijd goed doet op een dansvloer. Drum&bass mag ook vrolijk zijn. Waarom niet?

8. DJ Hazard – Killers don’t Lie

Dit is een plaat die gewoon één en al feest met zich meebrengt. Iets over de top, maar op een goede rave kan dit helemaal los gaan.

9. Noisia – Diplodocus

Plaat met een hele duistere underground vibe eraan. Als we deze plaat draaien moeten we denken aan de feesten kraakpanden met legernetten en stroboscopen.

10. Sub Focus – Druggy

Deze plaat zit zeker al 2.5 jaar in onze tas, en draaien we bijna iedere set. Gewoon omdat het een heerlijke roller is zonder een bepaald thema. Beats met flink veel percussie, wat stevig door rolt.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Deze maand veel in Watt. Classified komt weer en we draaien met Oud&Nieuw  Ook draaien wij deze maand 17/12 op Star Warz - 15 Years of Metalheadz in de Vooruit in Gent.

Majour League

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws