DJ Bone 5 uur vastgehouden door Britse douane

Partyscene Redactie | 17 augustus 2009
headlines

Bone komt UK niet binnen

Het Engelse Freerotation Festival in Wales, dat dit weekend plaatsvond, moest helaas één van zijn headliners missen: een stelletje overijverige douaniers besloot technoveteraan DJ Bone de toegang tot het land te ontzeggen.

 

5 uur fouilleren, verhoren, wachten, vingerafdrukken en foto’s nemen...Op DJ Bone’s pagina op Facebook verscheen afgelopen vrijdag het volgende bericht: “Dankzij een overijverige immigratiedienst en ‘nieuwe’ regels rond visa, werd DJ Bone de toegang tot de UK ontzegd. Hij zal dit jaar dus niet optreden op het Freerotation Festival. Een medewerker van de immigratiedienst in Cardiff nam de beslissing Bone voor deze gelegenheid geen toegang te geven.

Na 5 uur fouilleren, verhoren, wachten, vingerafdrukken en foto’s nemen (en googlen), werd Bone door bewapende beveiligingsmensen weer terug door de douane geëscorteerd en op een vliegtuig naar Amsterdam gezet om zijn connectie met een vliegtuig naar de USA te halen.”

De douane op Schiphol, waar Bone na aankomst in Nederland mee te maken kreeg, pakte het naar verluidt een stukje sympathieker aan: “De Amsterdamse immigratie was in hoogste staat van paraatheid gebracht en opnieuw stonden twee bewapende beveiligingsmensen Bone op te wachten nadat zijn vliegtuig was geland. Terwijl ze hem in een busje richting het hoofd van de immigratiedienst vervoerden, kwamen ze erachter wat er in Cardiff was gebeurd.

Ze boden hun verontschuldigingen aan (ook al hadden ze zelf niets verkeerd gedaan) en na wat hoofdschudden en lachen om de manier waarop hun Britse collega’s met de situatie waren omgegaan, wensten ze Bone verder een prettige avond. Het kostte de  Amsterdamse douaniers dus maar vijf minuten om de situatie goed in te schatten.”

DJ Bone heeft hier en daar best wat dodelijke technoplaatjes in zijn tas zitten, maar dit is natuurlijk enorm overdreven. Hopelijk is hij niet ook nog eens gevisiteerd en durft hij op 5 september gewoon weer naar Europa te komen, voor zijn gig tijdens het Lief Festival. Zelf kondigde hij zondag aan dat deze ervaring in ieder geval brandstof zal zijn voor een intense studiosessie.

Myspace DJ Bone

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws