Love2party Releaseoverzicht week 31

Partyscene Redactie | 31 juli 2009
headlines

Vers van de pers

Voor degenen die momenteel niet met hun gat op een zonnig strand liggen of in één of ander exotisch land de lokale bevolking lopen lastig te vallen, hebben wij weer een aantal lekkere releases bij elkaar gezocht. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Applescal, Squarepusher en Modeselektor.

Applescal- 'A Slave's Commitment'

Applescal- ‘A Slave’s Commitment’

Label: Traum

Releasedatum: 3 augustus 2009

Bijzonderheden: Het debuutalbum van de Grote Prijs-winnaar uit 2008 Applescal (a.k.a. Pascal Terstappen) wordt uitgebracht door het Duitse label Traum, dat eerder al zijn 12” ‘Paul For President’ oppikte. Naast de diepe melodische, door Border Community geïnspireerde stijl die we van hem gewend zijn is er op ‘A Slave’s Commitment’ ook ruimte voor gebroken beats, micro-house en zelfs een vleuge acid en vindt Applescal met deze 12 nieuwe tracks een mooie balans tussen dansvloer en thuis luisteren.

MySpace Applescal

Squarepusher- 'Solo Electric Bass 1'

Squarepusher- ‘Solo Electric Bass 1’

Label: Warp

Releasedatum: 17 augustus 2009

Bijzonderheden: Een bijzondere release van Tom Jenkinson, waarbij de focus nu eens compleet op zijn befaamde skills als bassist liggen. De Brit, die zelfs door Flea van de Red Hot Chili Peppers wordt geroemd als ‘beste elektronische bassist op aarde’, stond in 2007 in een aantal Europese steden op de planken met alleen een basgitaar en een versterker. ‘Solo Electric Bass 1’  is een pure registratie van één van deze gigs, zonder latere edits of mastering. Het livealbum wordt uitgebracht als gelimiteerde cd (met beeldmateriaal) en is ook digitaal te downloaden.

Website Warp

Voorproefje

'Kompakt Total 10'

‘Kompakt Total 10’

Label: Kompakt

Releasedatum: 10 augustus 2009

Bijzonderheden: Voor het tiende achtereenvolgende jaar komt het Keulse label van Michael Mayer, Wolfgang Voigt en Jurgen Paape met een brede compilatie van diverse Kompakt-artiesten. Op het dubbele mixalbum vinden we uiteraard usual suspects als Justus Kohncke, Gui Boratto en Reinhardt Voigt, maar ook exclusieve tracks van DJ Koze, Mayer & Burger en Kompakts nieuwe aanwinst Coma; een duo dat de laatste tijd flink aan de weg begint te timmeren.

Website Kompakt

'Fabric Live 47'

‘Fabric Live 47’ (door Toddla T)

Label: Fabric

Releasedatum: 17 augustus 2009

Bijzonderheden: Geen releaseoverzicht is natuurlijk compleet zonder het laatste nieuws over de uitgebreide Fabric en Fabric Live-series. Voor 'Fabric Live 47' is Sheffields wonderkind Toddla T (a.k.a. Tom Bell) achter de decks gesleurd voor een smerige portie dancehall, reggae, grime, techno en drum ’n bass. Deze opstandige ‘kleuter’ stuitert dus dwars door alle genres heen, met tracks van o.a. Roots Manuva, Skream, Oris Jay en Deadmau5.

MySpace Toddla T

'Body Language vol. 8'

‘Body Language vol. 8’ (door Modeselektor)

Label: Get Physical

Releasedatum: 25 september 2009

Bijzonderheden: De mannen van Modeselektor zitten niet bepaald stil. Terwijl de promotie en gigs rond het recente Moderat-album nog in volle gang zijn, ligt het volgende project al weer klaar om uitgebracht te worden: na Dixon, Matthew Dear en Junior Boys zijn Gernot Bronsert and Sebastian Szarye namelijk gevraagd voor de achtste editie in de bekende Body Language-serie van het label Get Physical. En het belooft een behoorlijk avontuurlijke mix te worden, met tracks van o.a. Missy Elliot, Felix Da Housecat, Benga, Scuba en Robert Hood.

MySpace Modeselektor

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws