Love2Party's Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 6 maart 2009
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie. Fijn weekend!

Carl CraigWat: Mood Elevator

Locatie: De Helling, Utrecht

Datum: vrijdag 6 maart

Line-up: Carl Craig,

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Hij is nog geen veertig, maar nu al legendarisch: de Amerikaanse technoproducer/dj Carl Craig. De voorganger van Detroits tweede technogolf onderscheidt zich van zijn collega's door de hoeveelheid soul en jazz (Craig is een groot fan van Miles Davis) in zijn muzikale bagage en door zijn sound, die donker en warm tegelijkertijd is. Op zijn laatste dubbel-cd Sessions (2008) hoor je een staalkaart van 's mans kunnen: 23 tracks uit een periode van 15 jaar (1992-2007), grondig gedemonteerd, andersom en ondersteboven weer in elkaar gezet en toch gemixt tot een organisch geheel. Dat kunnen alleen de hele groten!

Website: Tivoli

TrouwWat: Viral Radio.

Locatie: Trouw, Amsterdam (de kelder)

Datum: vrijdag 6 maart

Line-up: Kode9 & the Spaceape, Cinnaman, Juha

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Voor alle info over deze avond geven het woord aan Olaf Boswijk: “Omdat wij ook het gevoel hadden dat we niet konden doen wat we zouden willen en nodig achten voor een avond in Trouw, hebben we besloten om Viral Radio beneden in de Verdieping (de kelder van Trouw) te houden. Omdat deze ruimte nog niet helemaal klaar is, betekent het dat we hier heel basic en ruig te werken gaan: we bouwen een soundsystem en bar op en doen minimaal licht. De kelder is echt een donkere warehouse-ruimte, en dat voelt echt heel goed. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar wel goed geluid met de juiste hoeveelheid sub kunnen leveren, totdat we dat ook boven hebben opgelost. Het zal wel betekenen dat we maximaal 500 mensen kunnen binnenlaten, dus kom op tijd! Muziek start om 22u met Juha & CInnaman. Kode9 om 01 uur tot 3 u (sluit).”

Website: Trouw

Ellen AllienWat: Inmotion

Locatie: Melkweg, Amsterdam (The Max)

Datum: vrijdag 6 maart.

Line-up: Ellen Allien, 2000 and One, Shinedoe. VJ Out of Order

Entree: 13 euro + lidmaatschap.

Bijzonderheden: Ook anno 2009 deelt Inmotion weer rake klappen uit, te beginnen op vrijdag 6 maart. Deze avond staat in het teken van 2000 And One's Heritage album launch. De officiële lancering van zijn langverwachte plaat kon 2000 And One als rasechte Amsterdammer natuurlijk niet anders dan in zijn thuishaven vieren. Als klap op de vuurpijl wordt hij hierin bijgestaan door twee dames van wereldformaat: naast mede-organisator en resident Shinedoe betreedt niemand minder dan Bpitch-eigenaresse Ellen Allien het podium van de Max.

Website: Melkweg

Ed RushWat: Deflux versus Sub Infusions

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: vrijdag 6 maart

Line-up: Ed Rush, Black Sun Empire, Thumpa, Marcando, Lenny

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: De tweede samenwerking tussen Deflux en Sub Infusions staat voor de deur. Wordt het net zo'n waanzinnige avond als met Benga? Ditmaal strijkt Deflux in de grote zaal neer met een headliner van jewelste: drum & bass pionier Ed Rush. Ed bracht in ‘93 de inmiddels klassiek verklaarde plaat Blodclot Artattack uit. Dit bleek de blauwdruk te zijn voor de evolutie van jungle naar drum & bass. Vele klassiekers volgden en ook met studiopartner Optical bracht hij baanbrekende albums uit als Wormhole en The Creeps. De nieuwe (Travel The Galaxy) staat op het punt de wereld in geslingerd te worden. De Deflux crew zal Ed Rush gepast muzikaal omlijsten.

In de dubstep area is Engelsman Scuba de headliner. Zijn diepe, technoide dupstep sound is perfect voor de kleine zaal. Zijn album A Mutual Antipathy, op het genre definiërende label Hotflush, sloeg in als de spreekwoordelijke bom. Scuba flirt graag met techno, elektronica en experimentele muziek over een basis van diepe bassen.

Website: Doornroosje

dik.Wat: dik.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 7 maart

Line-up: Wouter de Moor, Loops ‘live’, Kadir Pelit, Sandeep

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Onze Sander, in clubkringen beter bekend als Sandeep, viert zaterdag zijn 24ste verjaardag. En dj’s die verjaren komen er niet meer mee weg om een kaart naar 10 vrienden te sturen met: ‘feestje in Tropicana. Neem je zwemkleding mee, maar ik zeg niet wat we gaan doen. En je wordt thuis gebracht, met een grote zak snoep.’ Nee, elke zichzelf respecterende dj viert zijn partijtje in een club, met bevriende dj’s die geen fee krijgen, maar een lekker stuk appeltaart en een fles sjampoepel. Wat dat zaterdag oplevert? Een puike partijtje met veel underground house en techno, gedraaid door de underground-top van Rotjeknor. Hieperdepiep...

Website: Catwalk

KitCatKlubWat: KitCatClub

Locatie: Club Home, Amsterdam

Datum: zaterdag 7 maart.

Line-up: Andreas Bergmann, Miss Melera, Mr Minoz, Recovery Sounds, Secret Cinema, Stefano Richetta, Wouter de Moor

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: KitCatKlub is sinds een jaar het nieuwe maandelijkse technofuifje in Club Home. Draaide tijdens vorige editie in februari Rotterdamse technoheld Michel de Hey de pannen van het dak, dit keer mag o.a. zijn maatje Secret Cinema de glazen van de bar laten trillen met zijn welbekende opzwepende partytechno. Naast Secret Cinema draait KitCatKlub-resident Wouter de Moor. Iedere editie weet hij de juiste snaar bij het publiek te raken met zijn krachtige en warme technosets - de main room doordrenkend van energie. DJ, producer en organisator Andreas Bergmann complementeert het rijtje artiesten in de main room van Club Home.

In Home's play room staan KitCat residents van het eerste uur, Miss Melera en Mr. Minoz en resident en organisator Stefano Richetta met gast Recovery Sounds garant voor open minded elektronische topmuziek om er op deze warme verdieping wederom een gezellige bende van te maken.

Website: Club Home

Q TipWat: Q Tip in concert + Stones Throw label night.

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: dinsdag, 10 maart. Het optreden van Q Tipbegint om 20:30 uur. Labelparty vanaf 2300 uur.

Line-up:Q Tip, Peanut Butter Wolf (AV set), James Pants (live), Dam-Funk & Mayer Hawthorne (live)

Entree: 32 euro.

Bijzonderheden: Q-Tip is en blijft voornamelijk bekend als rapper van het legendarische trio A Tribe Called Quest, begin jaren negentig. Na het uit elkaar vallen van deze groep, in 1998, ging Q-Tip verder als soloartiest met de singles ‘Breathe And Stop’ en ‘Vivrant Thing’ van zijn eerste solo-album ‘Amplified’. Q-Tip werkte onder anderen samen met Janet Jackson, De La Soul en de Beastie Boys. Na negen jaar is er het tweede soloalbum, ‘The Renaissance’. Q-Tip produceerde het album voor een groot deel zelf en er zijn vele overtuigende gastbijdragen van artiesten als Raphael Sadeeq, D'Angelo en Norah Jones. De man met de onnavolgbare flow is terug van nooit weggeweest. Na het concert kun je blijven voor de Stones Throw nacht, met optredens van Peanut Butter Wolf , James Pants (live), Dam-Funk & Mayer Hawthorne (live).

Website: Paradiso

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws