Schandpaal: reputatie Loveland door het slijk gehaald

Partyscene Redactie | 16 februari 2009
headlines

‘Dansend in hun eigen kots…’

Heb jij afgelopen weekend ook zo fijn in je eigen kots staan dansen, terwijl je poep op te muren stond te smeren? Nee? Dat komt dan waarschijnlijk omdat er geen Loveland-feest was, want daar is dat vaste prik (volgens de directeur van de Beurs Van Berlage).

In de rubriek ‘De Schandpaal’ mag jij bepalen welke releases eigenlijk ritueel verbrand zouden moeten worden, welke zaken echt niet door te beugel kunnen en welke partyorganisatoren het totaal niet begrepen hebben. In deze editie de schandalige uitspraken van Guus Bakker, directeur van De Beurs Van Berlage, over de feesten van Loveland.

Lovelands 'slechte reputatie' nekte bijna het keurige SASbal voor het goede doel.We zijn helaas al helemaal gewend aan het negatieve beeld dat media schetst van de dancewereld. Het nieuws dat er op een feest van zo’n 20.000 man, maar liefst 15 ('t is wat!) mensen aangehouden worden, zal ongetwijfeld meer lezers trekken dan een bericht over een goed en vrolijk verlopen nacht. Maar Guus Bakker maakte het in een interview met de ‘kwaliteitskrant’ De Telegraaf eind januari wel erg bont.

Met de woorden ’Ik heb geen zin in mensen die in hun kots staan te dansen en poep op de muren smeren. Dat is namelijk bij de vorige feesten van Loveland gebeurd’, probeerde de directeur van De Beurs Van Berlage de stekker uit het door Loveland georganiseerde benefietbal ‘See All Stars’ te trekken. Op 14 maart wil Loveland met dit keurige ‘black tie’-bal duizenden euro’s ophalen voor Fight Cancer, de jongerenafdeling van KWF Kankerbestrijding. Ook stelde Bakker dat Loveland negentig procent van de kaarten via internet aan het verkopen was, terwijl de afspraak was dat alleen genodigden van bedrijven op het feest aanwezig zouden zijn.

Of hij met de ‘kots en poep’-opmerking doelde op de in 2005 spaak gelopen samen-werking tussen Loveland en De Beurs Van Berlage (wegens het ‘uit de hand lopen van drugsgebruik’ op die feesten) werd niet duidelijk, maar de toon was in ieder geval weer gezet: partybezoekers blijven met glowsticks zwaaiende, blowende en pillen slikkende alcoholisten, ook als ze -met een net pak aan- geld proberen in te zamelen voor een goed doel.

Dimitri From Paris, hier temidden van zijn 'duivelse plaatjes', zal op het SASbal zijn uiterste best doen om iedereen aan de drugs te krijgen. (?!?)Loveland pikte de beschuldigingen niet en spande een kort geding aan tegen zowel Bakker als De Telegraaf. De rechter besloot op 30 januari dat Loveland zich wel degelijk aan de afspraken hield en dat het benefietbal dus gewoon door kon gaan op de geplande locatie. Ook het kort geding tegen De Telegraaf werd vorige week donderdag gewonnen. Zij moeten de uitlating van Bakker in het interview rectificeren, aangezien ‘deze geen steun in het beschikbare feitenmateriaal vindt’.

Een prima uitkomst; wij ergeren ons immers al jaren aan de eenzijdige en oppervlakkige berichtgeving over party-organisaties in de media. Hoewel iedereen wel een veteranen-verhaal heeft over een feestje dat totaal uit de hand liep, hebben wij zelf echt nog nooit tussen de plassen kots staan dansen. Bovendien lijken we de laatste tijd ook steeds minder wappie of stomdronken mensen tegen te komen op festivals en bij gigs.

Maar wij komen natuurlijk ook niet overal, dus misschien ben jij pas nog naar een feestje geweest waar het gedrag van de bezoekers compleet uit de hand liep? Dus zijn de uitlatingen van Guus Bakker ronduit schandalig, of zit er toch wel een kern van waarheid in?

Website Loveland

See All Stars-bal (met o.a. Wicked Jazz Sounds, Dimitri From Paris en Candy Dulfer in de line-up, een kunstveiling en optredens van stand up-comedians. I.t.t. eerdere berichten blijkt Frankie Knuckles NIET in de line-up te staan).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws