RBMA-Tasterconcert in Trouw

Partyscene Redactie | 3 mei 2009
headlines

Jazzanova zal samen met Tony Allen en een nog geheime locale surprise act optreden  inTrouw. Het feest vindt plaats op zondag 10 mei en is de afsluiting van de RBMA-taster.

 
Tony Allen (1940, Lagos Nigeria) behoort als drummer, bandleider en songwriter tot de buitencategorie van muzikanten wereldwijd. Hij stond met zijn voormalig band- en spiritueel leider Fela Kuti aan de wieg van de Afrobeat, een fusie van soul, jazz, highlife en Yoruba. U2 producer en ambient grondlegger Brian Eno noemde hem al eens ‘de beste drummer ter wereld’.


Tony Allen


In Trouw wordt Tony Allen gekoppeld aan een bijzondere locale surprise act, een collectief dat zijn sporen reeds lang en breed heeft verdiend en samen met de Nigeriaan een uniek en eenmalig optreden zal verzorgen.


De vergelijking met de magische jam-sessie van Bernard Purdie met een aantal Nederlandse artiesten tijdens de RBMA-Taster in 11 van 2006, waarover nog steeds wordt gepraat, dringt zich op.


Red Bull Music Academy


De deuren gaan om 20:30 uur open. Om 21.00 uur verzorgt het producer- en dj-collectief Jazzanova een dj-set. De mannen uit Berlijn brachten onlangs de zeer succesvolle langspeler Of All The Things uit en worden deze avond bijgestaan door producer, zanger en bassist Paul Randolph, die kort geleden zijn eerste solo project lanceerde op Moodyman's Mahogani Music label.


Voorheen werkte hij al met Parliament/Funkadelic, Hugh Masekela en The Supremes. Jazzanova en Randolph zorgen na het concert voor het eindschot van een bij voorbaat bijzondere avond.


Kaarten kosten € 10. De voorverkoop reeds gestart via TrouwAmsterdam.nl en Rush Hour.


www.trouwamsterdam.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws