Buma houdt moed

Partyscene Redactie | 20 januari 2009
headlines

'Dance belangrijk voor Nederlandse muziekindustrie'

Een opmerkelijk nieuwtje in tijden van economische crisis: De Nederlandse muziekexport is in 2007 met 21 procent gestegen ten opzichte van 2006. Dat blijkt uit een onderzoek van Perfect & More, in opdracht van Buma Cultuur.

En natuurlijk is dance een belangrijk genre voor de Nederlandse muziekexport, maar dat komt grotendeels door de kaasplaten van jongens als Armin van Buuren, Marco V. en Tiësto.De opbrengst van de export van Nederlandse populaire muziek was in 2007 43,5 miljoen euro. Ongeveer een kwart daarvan komt op het conto van concerten in de dancescene.

Natuurlijk, we hebben het hier over de cijfers van 2007. Een jaar waarin huizen nog gewoon binnen een week en voor veel teveel geld werden verkocht. Een jaar waarin het zonnetje nog scheen op de Damrak. Een jaar waarin voedselbanken in ons land nog kleinschalig opereerden.

En natuurlijk is dance een belangrijk genre voor de Nederlandse muziekexport, maar dat komt grotendeels door de kaasplaten van jongens als Armin van Buuren, Marco V. en Tiësto.

Toch moeten we volgens de Buma hoop houden in een tijd waarin platenzaken omvallen als dominostenen en onafhankelijke platenmaatschappijen niet meer kunnen overleven. We kunnen dan ook niet wachten op de cijfers van 2008!

Buma Cultuur

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws