Muziekwereld kiest massaal voor Obama

Partyscene Redactie | 3 november 2008
headlines

Danst Obama straks het Witte Huis binnen?

Vandaag gaan de Amerikanen naar de stembus om te kiezen tussen de republikeinse kandidaat John McCain en democraat Barack Obama. De muziekwereld lijkt een duidelijke voorkeur voor de liberale Obama te hebben. Zou dat ook iets te maken kunnen hebben met het feit dat hij zo heerlijk te samplen is?

Obama showt zijn dancemoves in het tv-programma van Ellen DeGeneresJe zal maar met Philip Freriks en Rick Nieman moeten vechten om elk minuscuul stukje nieuws dat naar buiten komt tot de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend is… Ons niet gezien; daarom doen wij in tegenstelling tot de rest van de Nederlandse pers GEEN live verslag vanuit de USA, maar lekker relaxed vanaf de Love2party-redactie :-)

Vooruitlopend op de uitslag doken wij eens even in de muzikale wereld achter deze verkiezing. Helaas voor McCain kan hij, naast een enkele verdwaalde reggaeton artiest, slechts rekenen op steun uit de country & westernhoek. Hij heeft zelfs al een hele lijst klachten aan zijn broek hangen van bands als Foo Fighters, Van Halen en Bon Jovi voor het zonder toestemming gebruiken van hun muziek tijdens zijn campagne.

Nee, dan Obama. Of het nou soul, rap, hiphop, reggae, rock of bluegrass betreft: soulman Barack (fan van Curtis Mayfield en John Coltrane) is zwaar favoriet. Zijn politieke boodschap wordt met liefde uitgedragen door grote namen als Stevie Wonder, McCain kan echt beter van danspartner wisselen.Bruce Springsteen, Diddy, Jay-Z, LL Cool J en Nas. In MySpace is zelfs een hele hiphoppagina aan Obama gewijd, waaraan veel bekende rappers hun medewerking verleenden.

Ook in de dancescene is Obama populair. De vergelijking met het zangerige stemgeluid van Martin Luther King is snel gemaakt en de uitspraken van Obama blijken uitermate geschikt om te samplen in funky house. Zo is hij o.a. te horen in ‘The Next President’ van Christian Alvarez, ‘Come 2 Gether’ van  Pirahnahead en  ‘Yes We Can’ van House Music United. Zelfs The Crystal Method –tegenwoordig muzikaal producent voor de tv-serie ‘Bones’- bemoeit zich tegen de zaak aan met ‘Now Is The Time’ in de Obama 08-remix.

Een nieuwe 'leider van de vrije wereld' die van Curtis Mayfield houdt en lekker te samplen blijkt is zeker niet verkeerd, maar het draait uiteindelijk natuurlijk allemaal om de standpunten van beide kandidaten. Voor wie zou jij stemmen?

Stevie Wonder ‘Jammin’ For Obama’

 

Harder, better, faster, stronger met Obama

 

TI$A- ‘Vote Obama Way’

 

Cocao Tea- ‘Barack Obama’

 

Website Barack Obama

Website John McCain

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws