Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 14 augustus 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS

LowlandsWat: Lowlands

Waar: Biddinghuizen

Datum: heel het weekend

Line-up: Andy C, Bart Skils, Black Sun Empire, Digitalism, Ellen Allien, Junkie XL, Kraak & Smaak, Lele, Miss Kittin, Pendulum, Promo, Shinedoe, Simian Mobile Disco, Sven Väth, Underworld, Booka Shade, Modeselektor, Roisin Murphy en vele meer

Entreeprijs: Uitverkocht!

Website: www.lowlands.nl

Bijzonderheden: Lowlands staat weer voor de deur en dat betekent dat vele mensen al bepakt klaar staan om te gaan. Lowlands biedt dit jaar ook op dance gebied weer een heleboel lekkers, dus dat wordt weer veel heen en weer lopen om alles mee te maken. Natuurlijk is het al ver van te voren uitverkocht en als je nog wil gaan dan zal je de befaamde hek-klim-tactiek toe moeten passen.

PukkelpopWat: Pukkelpop

Waar: Hasselt, België

Datum: donderdag, vrijdag en zaterdag

Line-up: Roisin Murphy, The Streets, Infadels, Carl Craig, Pendulum, Stereo Mc’s, Uffie, Boys Noize, Miss Kittin, Ricardo Villalobos, The Hacker, 2 many dj’s, Dr Lektroluv, Simian Mobile Disco, Tocadisco, Jamie Lidell en meer

Entreeprijs: 72 euro voor het weekend.

Website: www.pukkelpop.be

Bijzonderheden: Geen kaartje voor Lowlands? Dan is Pukkelpop vast een mooie alternatief. Het vindt dit jaar plaats op dezelfde dagen als Lowlands. Plaats van handeling is het plaatsje Hasselt, vlak over de grens in België. Ieder jaar zijn er meer dan 150 bands en artiesten en het festival bestond vorig jaar 20 jaar. Net als op Lowlands kun je ook hier fijn kamperen.

DecibelWat: Decibel Outdoor

Waar: Beekse Bergen

Datum: zaterdag 16 augustus

Line-up: Paul Elstak, The Prophet, Technoboy, Zany, Headhunterz, Sven Wittekind, Amok, Lucien Foort, Rob & Joe, Stanton, The Viper, Panic, Promo, Neophyte and many more

Entreeprijs: uitverkocht!

Website: www.b2s.nl

Bijzonderheden: Voor het betere hak- en zaagwerk dient u zich dit weekend te melden bij de Beekse Bergen, want daar gaat het zaterdag de hele dag los. Tien verschillende area’s variërend van oldskool tot industrial terror draaien de hele dag op vol volume. Zullen de diertjes in het park leuk vinden :)

CLUBNIGHTS & BEACHPARTIES

Dik!Wat: dik

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 16 augustus

Line-up: Warren Fellow, Sandeep, Unders, Joey Daniel, Jeff Moore, Hilbert in Hifi

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.love2party.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 16 augustus richt dik zich, voor de tweede keer deze zomer, op talentvolle dj's uit Rotterdam en omgeving. Na een zeer geslaagde editie in juli, waar de jonge honden bewezen niet onder te doen voor grote nationale en internationale artiesten, mogen ditmaal Joey Daniel, Unders, Jeff Moore en Hilbert in Hifi hun kunsten komen vertonen.

Love2party preview

Orbital in NLWat: Orbital & System7

Waar: Patronaat & Paradiso

Datum: Vrijdag (Patronaat) & zaterdag (paradiso)

Line-up: Vrijdag: Orbital, System7, Jim Masters

Zaterdag: Orbital, System7, Billy Nasty, Dave Angel, 808 State

Entreeprijs: 25 euro

Website: www.paradiso.nl

Bijzonderheden: Aankomend weekend presenteert het Planet Dog-label in Nederland een aantal artiesten dat voor een ware revolutie binnen de elektronische muziek heeft gezorgd. Zo komen o.a. Phil Hartnoll (Orbital) en System 7 naar ons kouwe kikkerlandje voor exclusieve optredens in Het Patronaat en Paradiso. Wat is dat nu? Is Orbital terug? Voor de helft, want vier jaar na de breuk van het legendarische rave-duo, schuift één van de twee broertjes, Phil Hartnoll, achter de knoppen van zijn mengtafel.

Love2party preview

BabylonWat: Babylon

Waar: Studio80, Amsterdam

Datum: vrijdag 15 augustus

Line-up: Victor Coral,Warren Fellow, Aardvarck, Rene Amesz, Onno en Philip Young

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.studio80.nl

Bijzonderheden: Op vrijdag 15 augustus lanceren Victor Coral en Karma Productions “BABYLON” in Studio 80. Met DJ’s als Warren Fellow, Aardvarck, Rene Amesz, Onno en Philip Young is er gekozen voor kwaliteit en ervaring. Verschillende soorten elektronische muziek die elkaar goed aanvullen en niet beconcurreren. Babylon is een hangout voor iedereen die ongeneert wil opgaan in de muziek en de avond, daarom ook geen fotografen en andere bullshit. “What happens in the studio, stays in the studio”.

Love2party preview

Boris RossWat: Planet Rose – 024 invites 010

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 16 augustus

Line-up: Sinan Alakus, Boris Ross, Jeng Do live, Perry

Entreeprijs: 8 vvk, 10 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: Rotterdam komt dit weekend op bezoek in Doornroosje. Deze keer zijn het niet de bekende namen, Benny, Joris en Warren, maar de mannen waar we in de toekomst nog veel van gaan horen. Niet voor niks staan Boris en Jeng Do ook op ons dik-podium tijdens The City Is Ours in september in Den Haag. Wat ons betreft is dit een flinke aanrader voor alle mensen in het oosten des lands!

Dansen Aan ZeeWat: Dansen Aan Zee

Waar: Woodstock, Bloemendaal

Datum: zondag 17 augustus

Line-up: Patch Park, 16 bit Lolita’s, Schaamteloos dj’s, Devoice, Francesco Pico, Fine Taste

Entreeprijs: 10 vvk, 12.50 door

Website: www.dansenaanzee.nl

Bijzonderheden: Wat begon als kleine strandfeestjes bij Elements Beach, is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardige beachtour. Dansen aan Zee is volwassen geworden en dit jaar vinden er vijf edities plaats, verspreid over diverse locaties aan de Nederlandse kust. Dit weekend strijkt het hele circus neer bij Woodstock in Bloemendaal met een hoop erg dikke Nederlandse namen!

SojaWat: Soja op het Strand

Waar: Strand Oog in Al, Utrecht

Datum: zondag 17 augustus

Line-up: Wesdex, Bar 27, Bert de Rooij, Carlos Valdes, Darko Esser, Dave Ellesmere, Joachim, Jorn Liefdeshuis, Lucatone, Olivier Weiter, Pitto

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.wesdex.nl

Bijzonderheden: Wesdex is jarig en viert het zondag op het Utrechtse strandje Oog in Al. Al was dit bijna niet doorgegaan want de locatie Strand Oog in Al leek zijn deuren te moeten sluiten na klachten van omwonenden. Gelukkig blijft het enige echte stadsstrand van Utrecht de komende drie jaar bestaan op de huidige locatie. Dit feestje van Wesdex is dit jaar nog het enige housefeestje, dus nog maar even van genieten dan!

StugWat: Stug in ‘t Zand

Waar: Naturel, Scheveningen

Datum: zondag 17 augustus

Line-up: Edwin Oosterwal (3 hr set), Neo V & Tony H, Stephen J Kroos, Fabio, Bart van Rijn  

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.naturel.info

Bijzonderheden: Bart van Rijn en Fabio hebben zich het afgelopen jaar opgeworpen als promotors van de technosound in Den Haag. Met hun Stug-feesten programmeren zij steevast dikke technofeesten in het Paard en in de zomer vertoeven ze bij Naturel in Scheveningen waar zij een aantal gratis feesten organiseren. Aanstaande zaterdag is er weer een editie met ondermeer Edwin Oosterwal en het Noorse duo Neo V & Tony H.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws