Platenzaak Sister Ray op de fles?

Partyscene Redactie | 4 augustus 2008
headlines

Sister Ray in zwaar weer

Het ziet er naar uit dat er binnenkort een nieuw slachtoffer te betreuren is in de wereld van de vinylverkoop. De eigenaren van de bekende Londense platenzaak Sister Ray hebben vorige week bekend gemaakt dat ze op zoek zijn naar een koper, omdat ze het hoofd niet langer boven water kunnen houden.

Sister Ray op Berwick StreetVoor veel Nederlandse muziekliefhebbers was een tripje naar Londen jarenlang niet compleet zonder een middagje bakken doorspitten op Berwick Street, waar de betere platenzaken van Londen vlak bij elkaar zaten. Door de teruglopende verkoop van vinyl moest een flink aantal zaken in die buurt de deuren al sluiten, maar Vinyl Junkies, Sister Ray en ‘nieuwkomer’ Phonica leken toch altijd nog genoeg liefhebbers aan te trekken om de deuren open te houden.

Vooral Sister Ray was erg breed gesorteerd en had, naast de essentiële tunes van dat moment, altijd veel juweeltjes van jaren terug gewoon in de schappen staan. Zij waren de eerste distributeurs van het beginnende bandje ‘Arctic Monkeys’ dat het later nog ver zou schoppen en de voorgevel van het pand staat - niet toevallig - op de albumhoes van ‘Morning Glory’ van Oasis uit 1995. Op het gebied van dance viel er ook veel moois in de bakken te ontdekken.

Helaas lijkt er nu dus een eind te komen aan de traditie van deze platenzaak, die bijna twintig jaar geleden open ging en is vernoemd naar een nummer van The Velvet Underground. Op dit moment wordt bekeken of de financiële malaise nog op een andere manier op te lossen is. Ook wordt er hard gezocht naar een eventuele koper die de muzikale betekenis van deze zaak kent en er nog een flink bedrag in wil pompen.

Website Sister Ray

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws