Pimp je Bowie

Partyscene Redactie | 28 mei 2008
headlines

'Ground control to !K7'

Na het remixproject ‘Controversy’ eerder dit jaar, waarop hedendaagse danceproducers hun interpretatie van diverse meesterwerkjes van Prince mochten laten horen, is de volgende muzikale grootheid aan de beurt voor een rework. !K7 brengt ons ‘Life Beyond Mars?’ met remixen van fameuze David Bowie-tracks.

David Bowie werd erg blij van het nieuwtje dat zijn klassiekers geremixed zouden worden (Nee echt! Dit is zijn happy face!).Voor het remixen van een dergelijke invloedrijke muzikant, die vele decennia z’n stempel heeft weten te drukken op de ontwikkeling van de popmuziek en samenwerkte met andere muziekreuzen als Lou Reed, Brian Eno, Iggy Pop, Queen en The Rolling Stones, moet je wel behoorlijk wat kwaliteiten in huis hebben. Zijn klassiekers staan als een huis en ademen van begin tot eind de passionele en extravagante persoon van Bowie zelf.

!K7 lijkt dan ook goed te hebben gezocht naar producers die al jaren moeiteloos de crossover van akoestische naar elektronische muziek maken. Zo werden o.a. Carl Craig, Kelley Polar, The Emperor Machine en Matthew Dear aangetrokken. Of het deze producers is gelukt om de sound van Bowie enigszins recht te doen, kun je vanaf 7 juli horen op ‘Life Beyond Mars?’.

De tracklist:

1. Au Revoir Simone – ‘Oh! You Pretty Things’

2. Heartbreak – ‘Loving The Alien’

3. Kelley Polar – ‘Magic Dance (Harold and Baby O in Italy Version)’

4. Leo Minor – ‘Ashes to Ashes’

5. Carl Craig presents Zoos of Berlin  - ‘Looking For Water’

6. Drew Brown – ‘Sweet Thing’

7. Matthew Dear – ‘Sound & Vision’

8. Susumu Yokota – ‘Golden Years’

9. The Emperor Machine – ‘Repetition’

10. Joakim & The Disco – ‘A New Career In A New Town’

11. Richard Walters & Faultline – ‘Be My Wife’

12. The Thing – ‘Life On Mars’

David Bowie - ‘Ashes To Ashes

 

!K7

David Bowie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws