Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 mei 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Derrick MayWat: Planet Delsin

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 16 mei

Line-up: Derrick May, Tim Nieburg

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Aangezien mixtovenaar Derrick May vanavond in de 11 zijn dikste Detroit technoplaatjes aan elkaar gaat rijgen, hebben wij voor jullie een fijn setje gevonden om vast in de stemming te komen. De set is opgenomen in de Londense Ministry of Sound op 19 april, waar hij overigens soms werd bijgestaan door Derrick Carter. Dat Chicago house en techno uit Detroit prima samen gaan, blijkt uit de twee uur durende sensationele mix die onlangs werd uitgezonden in de BCC Radio Allstars M1X Show

Love2party preview

KlinchWat: Electronation vs Crackhouse

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 16 mei

Line-up: Tiefschwarz, Applescal live, Orlando Voorn, Tron, Brent Rozendaal, Aron Friedman, Carlos Valdes

Entreeprijs: 14 vvk, 16 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Electronation en Crackhouse slaan de handen ineen voor een programma vol kwaliteitshouse, met in de Max een exclusieve 4 uurs set van de gebroeders Tiefschwarz en in de Oude Zaal de homecoming van dancepionier Orlando Voorn. Samen met de Amsterdamse garde - Applescal, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes en Tron - maken zij deze lenteviering tot een muzikaal spektakel.

 

SOULWat: S.O.U.L.

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 16 mei

Line-up: Diephuis, Nevil Rickard, Lenny Harmony, Peter Streets, Rob Formore, MC LadyNess,

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.soulvibes.nl

Bijzonderheden: Na het succesvolle debuut van S.O.U.L (Sound Of United Love), is het vrijdag 16 mei eindelijk tijd voor het vervolg. En het wordt alleen maar beter! De zoektocht naar de ultieme beleving van de intense en sublieme klanken soulful, disco, jackin' en deep house gaat onverminderd verder. Soulvibes presenteert je de absolute vervolmaking van het vorige feest: de tweede editie van S.O.U.L!

 

Mood ElevatorWat: Mood Elevator – Detroit Special

Waar: Inferno, Nijmegen

Datum: vrijdag 16 mei

Line-up: Steve Rachmad, Darko Esser, Brent Rozendaal, Pitto, Jayton

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.moodelevator.nl

Bijzonderheden: Het is dit weekend wel Detroit wat de klok zoal slaat. Als opwerpers voor muzikale diversiteit doet­ Mood Elevator deze avond een specialistische duit­ in het op detroitse leest georiënteerde technozak­je. Steve Rachmad zocht speciaal voor deze avond zijn allerbeste Detroit platen uit. ­Pure Detroit techno en house. Uit je moer’s tijd. ­Wel te verstaan!

MelonWat: Schluss

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 17 mei

Line-up: Melon, Boris Werner, Eric de Man, Joey Daniel & Philip Young

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Zaterdag 17 mei keert Schlüss terug in de Rotterdamse Catwalk. De line-up wordt gesierd door alleen maar Nederlandse namen. Zo staan achtereenvolgens Melon, Boris Werner, Eric de Man en natuurlijk de residents van de avond Joey Daniel & Philip Young achter de draaitafels. Om vast in de stemming te komen, delen gast dj Melon en resident Philip Young hun tien favoriete platen.

Love2party Top 10

Dansen Aan ZeeWat: Dansen aan Zee

Waar: Elements Beach, ‘s Gravenzande

Datum: zaterdag 17 mei

Line-up: Benny Rodrigues, Darko Esser & Warren Fellow (Synergie DJ Team), Ille Bitch, Sandeep, Steelo, Gino Gisberto, MC P-Pholl, VJ Stivo

Entreeprijs: 12.50 vvk, 15 door

Website: www.dansenaanzee.nl

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag de kick-off bij Elements. En gelijk twaalf uur lang. Van twee uur ’s middags tot twee uur ’s nachts. Het is voor de derde keer dat het Synergie DJ Team bij elkaar wordt gebracht om 3 uur stevig te knallen. Benny Rodrigues, Darko Esser en Warren Fellow met zijn drietjes achter de decks, hoe vaak zie je dat eigenlijk? Om het rijtje te vervolgen met Ille Bitch, Steelo, Gino Gisberto en Sandeep, MC P-Pholl en VJ Stivo.

Love2party preview

Ra.hWat: Dekmantel Special

Waar: Studio 80, Amsterdam

Datum: zaterdag 17 mei

Line-up: Mike Huckaby, Ra.h, Newworldaquarium, Casper Tielrooij, Thomas Martojo, Jan van Kampen

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.myspace.com/dekmantel

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag organiseert het Dekmantel Collectief een special in de Studio 80. Naast legendes als Mike Huckaby uit Detroit en onze eigen Newworldaquarium, siert de uit Venetië afkomstige Ra.H (aka Morphosis) de line-up. Love2party nam deze nieuwkomer eens even goed onder de loep.

Love2party interview

030303 Rave!Wat: 030303 Rave Edition

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 17 mei

Line-up: Altern8, Glowstyx live, 030303 dj’s

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.030303acid.nl

Bijzonderheden: Lekker avondje Raven! Zaterdag 16 mei herleven oude tijden in Tivoli de Helling. Het Utrechtse 030303 organiseert vanavond een 'Full on… Mask Hysteria' met het legendarische rave/breakbeat duo Altern-8, Glowstyx (het rave pseudoniem van Bong-Ra) en visueel wordt het afgemaakt door de Kijkbuiskinderen. Dance like electrified monkeys!

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws