Out Soon bestaat vijftien jaar

Partyscene Redactie | 16 oktober 2007
headlines

Jubileum gevierd in de Fuse

Belgiës meest gelezen dance- en nightlifemagazine Out Soon viert op zaterdag 20 oktober zijn vijftiende verjaardag met een interessant feestje in de Brusselse Fuse.

Begin jaren negentig, toen house nog house was, had je in de Benelux BG Magazine, en je had Out Soon. Het ene dansblad penetreerde de Nederlandse markt, het andere was bestemd voor de Belgische doelgroep clubliefhebbers en dansmuziekdieren. Helaas is Bassic Groove en paar jaar geleden door mismanagement en een inkrimpende advertentiemarkt naar het graf gedragen. Out Soon bestaat nog steeds, en viert op zaterdag 20 oktober zijn vijftiende verjaardag.

Begin jaren negentig, toen house nog house was, had je in de Benelux BG Magazine, en je had Out Soon.Op 13 november 1992 verscheen voor de eerste keer een gratis, tweetalige, zwart-wit vouwfolder, die tot doel had de duizenden Belgische clubbers te informeren over de beste clubs, party’s en de laatste nieuwe housemuziekreleases. Het magazine kreeg de naam Out Soon, en werd al snel het meest gelezen maandblad voor groeiende groep jongeren in de ban van elektronische muziek.

Anno 2007 is er heel wat veranderd in de Belgische dancescene. Vele legendarische discotheken uit de jaren ’90 hebben in de loop der jaren de deuren moeten sluiten. Echter zijn er zijn ook tientallen nieuwe clubs en partyconcepten bijgekomen. Housemuziek is gesplit in tientallen subgenres en het internet heeft een belangrijke plaats ingenomen in het leven van jongeren vandaag. Out Soon is al die tijd de belangrijkste informatiebron voor hen gebleven, al vijftien jaar lang, ook op het internet en radio.

Omdat zo’n verjaardag toch wel speciaal is, sloeg Out Soon de handen in elkaar met de al even legendarische club Fuse. Op zaterdag 20 oktober wordt de Brusselse club het decor voor 15 Years Out Soon. Op het menu in de Main Room staat een Border Community-labelnight met een dj-set van labelmanager James Holden en een live-act van Fairmont. Fuse-residents Pierre en Deg mogen daarbij niet ontbreken.

In de Motion Room is het pure nostalgie wat de klok slaat. Daar worden de beste acid-, house-, techno- en tranceplaten uit de beginperiode van Out Soon gedraaid door o.a. Tomaz, Steve Cop, Eric ‘Powa’ B en Joost De Lijser. En voor de gelegenheid is ook Room 3 van Fuse geopend, waar de huidige crew members van Out Soon hun favoriete plaatjes draaien. Feestje om niet te missen, als je het ons vraagt.

Out Soon

Fuse   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws