Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 20 september 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

TodaysArtWat: TodaysArt Festival

Waar: Verschillende locaties in Den Haag

Datum: vrijdag 21 & zaterdag 22 september

Line-up: oa Modeselektor, Underground Resistance, Model 500, 3 Chairs (Theo Parrish, Malik Pittman, Rick Wilhite), Robert Henke, Pierre Bastien, Legowelt, Cursor Miner, Frank BretschneiderEbony Bones, William Basinski, Phill Niblock, André Gingras, Kool Keith, Duvel, Princess Superstar, Ascii.Disko, Neil Landstrumm, Milanese, Vex'd, Boxcutter, Rzac23, Chris de Luca vs. Phon.o e.v.a.

Entreeprijs: 17 euro per dag, 25 euro passepartout

Website: www.todaysart.nl

Bijzonderheden: TodaysArt vindt dit jaar plaats op 21 en 22 september. Zoals gebruikelijk is de opzet weer erg breed, met veel aandacht voor muziek, visual arts, fotografie, dans, mode, multimedia, theater, film en video op diverse locaties in de Haagse binnenstad. De vernieuwde aanpak van wat vroeger de Haagse Cultuurnacht was, heeft inmiddels zijn artistieke vruchten afgeworpen want de line-up ziet er dit jaar nog veel sterker uit dan de voorgaande jaren. Voor de liefhebbers van electronica is dit een must-go!

Love2party preview

Hernan CattaneoWat: Firma Gezellig presents Hernan Cattaneo

Waar: Maassilo, Rotterdam

Datum: vrijdag 21 september

Line-up: Hernan Cattaneo, Steelo, Warren Fellow, Fine Taste en Eelke Kleijn

Entreeprijs: 15 euro, met ticket Edance 5 euro

Website: www.firmagezellig.nl

Bijzonderheden: Ondanks de late annulering van het Edance festival komt er toch een vervanging, waar Hernan Cattaneo toch zal draaien. Eerst was de komst van de Argentijnse top dj in het gedrang gekomen, maar nu gaat zijn optreden toch door. Een deel van de opbrengst van de tickets gaat naar Dance4Life. Kaarten kosten 15 euro en op vertoon van je oorspronkelijke Edance kaartje betaal je slechts 5 euro.

Partyscene preview

Moustache LabelnightWat: Moustache Records Labelnight

Waar: Waterfront, Rotterdam

Datum: vrijdag 21 september

Line-up: Sneak Thief aka Polygamy Boys, David Vunk, I-F, Mark du Mosch, Seutek, Funkie 010, m8a, Manone, Miss Louzy, Siuli K.O.

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.waterfront.nl

Bijzonderheden: Als je nou eens wilt weten hoe Electro echt zou moeten klinken dan is Waterfront vrijdag een aanrader want daar hoor je de sound zoals het origineel bedoeld was. Geen kaas electrohouse maar de real shit. In de kleine zaal de hele avond alleen maar knallen met vrouwen achter de technics. En voorafgaande is er zelfs een heuse preparty in de vorm van een SingerSweatshop op de Hoogstraat. Klik op onderstaande link voor meer info hieromtrent.

Singersweatshop

Nic FanciulliWat: Houseplay

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 21 september

Line-up: Nic Fanciulli, Shapeshifters, Jona, Yaron Cohen, Ø

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Bijzonder leuke avond in de Panama aanstaande vrijdag. De shapeshifters moet je natuurlijk lekker aan je voorbij laten gaan maar Nic Fanciulli moet je zeker een keer checken. Hou je van Hernan Cattaneo, John Digweed en Sasha? Dan weet je dat je dit niet mag missen. Ook de kleine zaal is interessant van daar komt één van de rising stars van het Get Physical label, Jona, zijn kunsten vertonen. Dus trotseer de meest irritante uitsmijters van Nederland en beweeg jezelf richting de Panama.

Recensie Renaissance presents Nic Fanciulli

SchlussWat: Schluss

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 22 september

Line-up: Mark August (live), P.Toile, Joey Daniel, Philip Young

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Speciale aandacht voor de Catwalk aanstaande zaterdag want daar staat één van de Nederlandse boys die momenteel hoge ogen gooit met producties op Pokerflat, Innervisions en Connaisseur, namelijk Mark August. Zijn live set is veel geprezen en nu kan dan ook Rotterdam ermee kennis maken. Naast Mark komt P.Toile over uit Duitsland. In ons land onbekend maar in Duitsland is deze vrouw al jaren hoog aangeschreven. Spannende avond dus.

Download Mark August mix

PixelWat: Pixel

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 22 september

Line-up: Swayzak live, Estroe, Carlos Valdes

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Het is Swayzak week op Love2party en dat is niet voor niks want ze staan aanstaande zaterdag in de 11. Daarnaast kwamen ze ook met een zeer sterk album op !K7 wat door onze redactie erg goed ontvangen werd en staat er ook nog een interview in de planning welke je vandaag of morgen kan lezen op deze site. Maar belangrijk nu is natuurlijk zaterdagavond want James Taylor en David Brown hebben een inmiddels bijna legendarische status bereikt als het op sferische, diepe techno aankomt. Niet te missen!

Recensie Swayzak – Some Other Country

KortsluitingWat: Kortsluiting

Waar: dB's Studio, Utrecht

Datum: zaterdag 22 september

Line-up: Folker Zwart, Bas Struik, Mark Hertz & Wesley Vibes, Kyoshi, Wesdex, Charlton, Moritz, Wijnand, Luuk Heijs, Raoule

Entreeprijs: 4 euro

Website: www.viezefeesten.nl

Bijzonderheden: Goedkope feesten met een hoop jonge honden zijn vaak erg leuk, zeker als de locatie de dB’s studio in Utrecht is. Met zo ongeveer de halve Love2party Talent Room op het programma (Folker Zwart, Mark Hertz & Wesley Vibes) lijkt dit ons een prima feest voor als je uit Utrecht en omgeving komt. Ook namen als Charlton en Wesdex zijn inmiddels geen onbekenden meer dus maakt je borst maar nat voor een avondje vol minimal, electro en techno.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws