Tenori-On en Xone:42

Partyscene Redactie | 12 september 2007
headlines

Mooie nieuwe speeltjes van Yamaha en Allen & Heath

Mocht je je centen nog niet gereserveerd hebben voor de nieuwe Pioneer DJM-700-mixer, vanaf dit najaar te verkrijgbaar, dan zijn er nog meer mooie nieuwe hebbedingetjes voor dj’s en producers te koop: De Yamaha Tenori-On en Allen & Heath’s Xone:42.

Toshio Awai met zijn Tenori-OnYamaha organiseerde vorige week een showcase voor de Tenori-On in de Londense platenzaak Phonica. De geestelijk vader van deze nieuwe ‘performance controller’, de Japanse uitvinder Toshio Awai, werd tijdens de presentatie bijgestaan door Robert Lippok uit Berlijn, Secondo (Dreck Records) en Duodecimo.

 

Door de bijzondere 16 x 16 Led knoppen-matrix trekt de Tenori-On vooral op visueel gebied de aandacht. Het apparaat is echter ook erg gebruiksvriendelijk, voor zowel passief gebruik (een wel erg kunstzinnige soort iPod) als interactief gebruik (spectaculaire tool bij live-gigs). Het is in principe een ‘stand alone’ met ingebouwde toonmodule, speakers en sample-mogelijkheden, maar kan ook geïntegreerd Xone:42worden met andere digitale apparatuur. De specificaties vind je hier en hier kun je wat artiesten voor het eerst zien priegelen op de Tenori-On.

Ook de productontwikkelaars bij Allen & Heath zitten niet stil en komen dit najaar met een meer handzaam broertje van de welbekende Xone:62 en Xone:92, de Xone:42. Dit USB 4-kanalen dj-mengpaneel heeft een nieuwe gimmick: het X-FX systeem. Hierdoor is de signaaluitwisseling tussen de mixer en een externe effectenbak soepel te regelen met behulp van slechts één knop. Verder zorgt de USB audio interface ervoor dat de mixer makkelijk aan te sluiten is op pc, laptop of andere digitale apparatuur.

Toshio Awai presenteert zijn Tenori-On bij Phonica in Londen

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws