Get up, stand up for your rights

Partyscene Redactie | 26 juni 2007
headlines

Tolerantie.nu geeft antwoord op je drugsvragen

De branchevereniging van dance organisatoren (BVD) heeft in samenwerking met onder andere Unity de website Tolerantie.nu opgezet. Deze website geeft informatie over hoe te handelen wanneer de politie iemand controleert op (vermeend) drugsbezit en/of -gebruik.

Hoewel veelal voor de wet verboden, is recreatief drugsgebruik nauwelijks weg te denken uit het nachtleven

De website tracht ook de grenzen in kaart te brengen van wat het opsporingsapparaat mag. Naar aanleiding van eerdere politiecontroles op grote feesten ontstonden er bij vele bezoekers vragen hierover. Tolerantie.nu probeert daar antwoord op te geven.

Hoewel veelal voor de wet verboden, is recreatief drugsgebruik nauwelijks weg te denken uit het nachtleven. Jarenlang werden softdrugs en de zogenaamde partydrugs in het uitgaanscircuit door de overheid min of meer gedoogd, maar dat is veranderd. Grootschalige politiecontroles en undercoveroperaties - onder het motto Zero Tolerance - zijn tegenwoordig geen uitzondering.

Bij Tolerantie.nu kun je vanaf vandaag terecht voor vragen omtrent je rechtspositie. In de komende weken wordt Tolerantie.nu uitgebreid met een forum, een pagina met veelgestelde vragen en andere nuttige informatie. Ook werkt Tolerantie.nu aan acute juridische bijstand in het geval bezoekers op een feest door de politie worden opgepakt voor (vermeend) drugsbezit en/of -gebruik. Bovendien komt er een pagina met links naar websites met relevante informatie.

Tolerantie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws