\'Plan 2\' opent zijn deuren in Eindhoven

Partyscene Redactie | 15 mei 2007
headlines

Brede culturele programmering

Sinds 4 mei is ‘Plan 2’ geopend op het Strijp S-terrein in Eindhoven. Een vrijblijvend project dat nog alle kanten op kan gaan, maar vooralsnog ‘hoogwaardige horeca’ en ‘brede culturele programmering’ biedt. Daar hoort uiteraard een verrassende muzikale invulling bij.

Voorbeelden van andere tijdelijke locaties als de 11 in Amsterdam en de Toren van Babel in Utrecht hebben echter al laten zien, dat dit soort vage projecten altijd lekker uit de hand lopen en veel langer doorgaan dan gedacht.De mensen achter ‘Plan 2’ weten zelf ook nog niet goed wat het allemaal moet gaan worden. Eén van de initiatiefnemers, Louis Croonen, omschreef het idee onlangs als volgt in het Eindhovens Dagblad: “Weinig pretenties, veel nieuwe initiatieven, verrassende gebeurtenissen en veel lol. Op dit moment zijn het restaurantgedeelte en de bar nog de kern van het gebeuren. Op de website is verder een vage planning bekend gemaakt. Zo staat de donderdag in het teken van ‘de verrassing’. Dit kan variëren van muziek tot film en alles daar tussenin. De vrijdag moet de Eindhovense versie van de Italiaanse ‘Aperitivo’ gaan worden: een relaxed drankje na het werk, waarna de avond langzaam overgaat in de nacht met warme jazz, soul, salsa en funk.

Op zaterdag is het vervolgens tijd voor de dansvloer, maar de avonden zullen niet standaard een bepaalde muzikale programmering volgen. Zo is er komend weekend een tropical, disco house-avond, maar in het weekend van 2 juni zal dubstep ruim baan krijgen. Op zondag, tenslotte, is er ruimte voor gezellig rondhangen en borrelen, waarbij er speelruimte is geregeld zodat ouders hun kids kunnen meenemen. Plan 2 is dan ook ‘geschikt voor alle leeftijden’. Zondag 20 mei staat er een platen & cd-beurs op het programma.

Het restaurant in de oude Philipsfabriek is ‘wegens omstandigheden geopend’ op donderdag t/m zondag vanaf 18:00 uur en zoals het er nu uitziet zal dit project lopen tot eind september. Voorbeelden van andere tijdelijke locaties als de 11 in Amsterdam en de Toren van Babel in Utrecht hebben echter al laten zien, dat dit soort vage projecten altijd lekker uit de hand lopen en veel langer doorgaan dan gedacht. Wij gaan de website van ‘Plan 2’ de komende tijd dan ook goed in de gaten houden.

Plan 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws