Ondertussen in Miami

Partyscene Redactie | 23 maart 2007
headlines

Acht International Dance Music Awards naar Nederland

Op het web verschijnen inmiddels de eerste berichten en beelden van het zonnige WMC 2007 in Miami. Even een ‘kleine’ samenvatting van wat zich daar op het moment allemaal afspeelt. Ondertussen zijn de International Dance Music Awards uitgereikt. Maar liefst acht beeldjes gingen naar Nederlandse dj's/producers.

Workshops

Felix da Housecat heeft uitgelegd hoe je een danceplaat maaktOp woensdagochtend gingen de bekende poolparties, paneldiscussies en showcases op het WMC 2007 eindelijk van start. Zo gaven Kevin Williams (Nervous) en Juan Atkins (Metroplex) een handige workshop ‘Demo Luisteren’, namen Felix da Housecat en Paul van Dyk plaats in het ‘Producerspanel’ en kon men Man Parrish en P-funkmeester George Clinton alles vragen over het onderhouden van goede contacten met een manager. Op vrijdag geeft één van de weinige vrouwelijk sterren uit de turntabilism-hoek, DJ Shortee een strak lesje scratchen. De vaagste workshop zal ongetwijfeld de ‘Musical Politics & Social Awareness’-training op zondag worden. En uiteraard mag op een groot evenement als WMC ook een uitgebreide platenbeurs niet ontbreken.

Dj's shaken cocktails

Allemaal gezellig en interessant, maar het draait uiteindelijk natuurlijk om de feestjes. Er zijn veel bekende labels aanwezig met showcases. M-nus kwam naar Miami met Richie Hawtin, Magda, Adam Beyer and Loco Dice, voor Border Community waren naast James Holden ook Misstress Barbara en de Zwitserse Mirko present en Get Physical nam M.A.N.D.Y, Booka Shade, Jesse Rose en Claude von Stroke mee. Aan het eind van iedere avond kruipen in de Ultimate VIP Lounge zelfs een aantal dj’s (Sascha, Sander van Doorn en Paolo Mojo) achter de bar om de bezoekers niet alleen te verfrissen met nieuwe tracks, maar ook met lekkere koele drankjes.

Danny Tenaglia

Op woensdag was er verder een ‘wedstrijdje’ tussen Pacha Ibiza en Pacha New York en liet Tiefschwarz in B.E.D. horen waarom ze het al tien jaar lang volhouden in de muziekindustrie. Donderdag was het uiteraard weer tijd voor de traditionele WMC marathonset van Danny Tenaglia in de Twilo Miami. In de praktijk betekent dat meestal dat hij per uur 6 platen van 10 minuten draait en dat het met dat marathongehalte dus eigenlijk best wel meevalt, maar traditie is traditie en dat heeft natuurlijk ook wel wat.

Fedde le Grand heeft drie International Dance Music Awards gewonnen

Awards

Ook waren alle ogen in Miami natuurlijk gericht op de uitreiking van de International Dance Music Awards op donderdag, waarbij onder andere Cybotron, Grandmaster Flash, Man Parrish, The Jungle Brothers, George Clinton en Roger Sanchez acte de présence gaven. Een van de grote winnaars is Fedde le Grand. Hij kreeg drie beeldjes. Net als landgenoot Tiesto. Armin van Buuren mag twee awards in zijn prijzenkast zetten. De volledige uitslag vind je HIER

Party's

Tenslotte zal op vrijdag en zaterdag het grote festival in Bicentenial Parc van start gaan waar Love2Party al eerder over berichtte. Eén van de opvallendste optredens zal dat van The Cure samen met Junkie XL zijn. Op dit moment zijn er nog geen berichten van ongeregeldheden, zoals bekende dj’s die een club zijn uitgezet (lees: Richie Hawtin in 2006), al was een feest in de Space Miami in het weekend voorafgaand aan het WMC al wel stilgelegd als gevolg van geluidsoverlast.

Wij hebben de eerste beelden uit Miami opgezocht.

Jamie Lewis @ WMC 2007

 

Danny Tenaglia & Victor Calderone @ Shelborne Pool Party WMC 07

 

Donald Glaude @ WMC

 

Max Graham @ WMC 2007

 

Roger Sanchez @ WMC 2007

 

 

Van de Franse Radio FG-crew met interviewtjes bezoekers

 

Booka Shade @ Studio Miami

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws