Leefbaar Rotterdam maakt hiphopclip

Partyscene Redactie | 4 februari 2007
headlines

Ronald Sörensen drijft de spot met urbancultuur

Ronald Sörensen, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, heeft een filmpje opgenomen waarin hij de spot drijft met de ‘urbancultuur’. Gekleed in bomberjack en met petje scheef op het hoofd, rapt de wethouder - in het bijzijn van twee ‘bitches’ - over ho’s, niggers en killers.

Sorensen doet het als rapper veel beter dan als gemeenteraadslidDe Leefbaren zijn tegen het plan van wethouder Kaya van Cultuur om in 2009 een centrum voor urban cultuur in het leven te roepen. Daarvoor is 15 miljoen euro gereserveerd. “Dat is over 150.000 werkende Rotterdammers genomen honderd euro per persoon,” zegt het raadslid hoofdschuddend na afloop van zijn rap.

Volgens Sörensen is er een verband tussen hiphop en criminaliteit. Hij vindt daarom dat er geen subsidie moet worden verleend aan hiphopgerelateerde zaken. Na een passage van 2Pac’s Hit 'em Up op te hebben ‘opgelezen’, vraagt hij zich af: "Moeten wij dit soort gruwelijke teksten subsidiëren?”

Wethouder Kaya benadrukt in het Algemeen Dagblad dat ‘urban culture’ veel meer is dan rap alleen. “Het gaat om allerlei uitingen van cultuur. Die verdienen erkenning.” Hij ziet het project als een podium voor de ‘talenten en kwaliteiten van jongeren’. “Jammer dat Leefbaar Rotterdam deze hele jongerencultuur terugbrengt tot dit ene aspect.”

 

Geef je mening in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws