TodaysArt op Berlijn’s Festival Club Transmediale

Partyscene Redactie | 22 januari 2007
headlines

Nederlandse kunstenaars en muzikanten op Berlijns festival

Het TodaysArt Festival presenteert van 25 januari tot 4 februari een groot aantal Nederlandse en internationale artiesten op het gerenommeerde Club Transmediale Festival in Berlijn. Er is een programma samengesteld die, geheel in lijn met het thema van het Berlijnse festival, de relaties en invloeden tussen beeld en geluid verkennen.

De kunstzinnige kruisbestuivingen van TodaysArt zijn eind februari te zien in BerlijnHoogtepunt in de TodaysArt programmering op Club Transmediale is de vijf uur durende openingsshow van het Detroitse collectief Underground Resistance. Het TodaysArt programma bestaat verder uit onder andere geluidskunstenaars Esther Venrooy, Geert-Jan Hobijn en de Libanese Tarek Atoui, een presentatie van Bas van Koolwijk & Gert-Jan Prins met hun audio en videoresearchproject ‘Synchronator’ en de interactieve, LED-gebaseerde visuele kunst van Ursula Lavrencic & Auke Touwslager (Cell Phone Disco) en Arnold Fabrie & Maarten Bax (Kunstlicht).

Club Transmediale

Het Club Transmediale festival staat voor nieuwe ontwikkelingen in muziek en visuele kunsten. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor eigentijdse experimentele, elektronisch en eigenzinnige muziek. Club Transmediale wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met Transmediale, internationaal festival voor digitale kunst en nieuwe media. Club Transmediale vindt jaarlijks plaats in Berlijn en presenteert internationale opmerkelijke producties van innovatieve vooruitstrevende muziek en live performances in een clubcontext. Een ondersteunend programma van lezingen, presentaties, discussies en installaties versterkt de inhoud op het gebied van de elektronische muziekcultuur. Dit jaar organiseert CTM de achtste editie van het festival in Club Maria am Ostbahnhof in Berlijn.

Underground Resistance

Technolabel Underground Resistance, eind jaren tachtig opgericht door Jeff Mills, Mike Banks en Robert Hood, heeft inmiddels een legendarische status bereikt. De optredens van artiesten van Underground Resistance zijn schaars. Vanuit een overtuiging dat puur de muziek zelfstandig moet spreken, treden artiesten van UR vrijwel nooit zelf in het spotlicht. Tijdens live-shows blijft ook deze instelling hoog in het vaandel staan: alle nummers worden live gespeeld met een brede muzikale formatie, waarbij het om een ding draait: luisteren. Op Club Transmediale verzorgt Underground Resistance op de openingsavond een vijf uur durende show, met afgewisseld live-optredens en dj-sets van onder andere Interstellar Fugitves, DJ Skurge en Buzz Goree.

  Technolabel Underground Resistance, eind jaren tachtig opgericht door Jeff Mills, Mike Banks en Robert Hood, heeft inmiddels een legendarische status bereikt

TodaysArt in 2007

The Generator, organisator van TodaysArt, manifesteert zich al enkele jaren op internationaal vlak. Zo wordt jaarlijks een podia op het Detroit Electronic Music Festival opgezet en uitwisselingsprojecten met onder meer Output Recordings, U2’s United Visual Artists uit Londen en Disk/CTM uit Berlijn gerealiseerd. Naast de programmering op Club Transmediale, start The Generator in maart met een nieuw concept in het Paard van Troje. Van 20 tot en met 24 september vindt de derde editie van TodaysArt plaats, het jaarlijkse internationale festival voor hedendaagse creativiteit in Den Haag.

Kijk op Club Transmediale  www.clubtransmediale.de voor de complete timetable en alle festivalinfo over het Berlijnse evenement. Op TodaysArt www.todaysart.nl kun je terecht voor alle informatie over het gelijknamige festival in september 2007 en voor alle toekomstige Generator projecten.

Meer informatie over de artiesten:

Undergroundresistance

Esther Venrooy

Staalplaat

Umaticl

Synchronator

Megla

Ledlease

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws