Manifest van de Nacht

Partyscene Redactie | 16 november 2006
headlines

D66 richt haar pijlen op de dancescène

Tot voorheen was het uitgaanspubliek van Nederland zo ongeveer de enige doelgroep die tijdens deze verkiezingsronde met rust gelaten werd. Daar is sinds deze week verandering in gekomen. Zoals al eerder richt D66 richt haar pijlen op de dancescene. Tweede op de lijst, Boris van der Ham, lanceerde een half jaar geleden het Dance Manifest. Nu er kiezers gewonnen moeten worden, komt hij met het Manifest van de Nacht. Een goedkope manier om zieltjes te winnen of een goed initiatief voor de Nederlandse uitgaanswereld?

Boris van der HamOp de site www.manifestvandenacht.nl staan ideeën voor een bruisender Nachtleven. Speerpunten zijn 'vrije openingstijden', 'minder disciminatie op de dansvloer', 'beter openbaar vervoer en taxibeleid' en 'betere controle op drugs en alcohol'. Bezoekers van de site worden opgeroepen om mee te denken en zelf mee te schrijven aan het manifest van de nacht. Daarnaast vind je er een filmpje met Tweede Kamerlid Boris van der Ham, waarin hij het manifest toelicht. Van der Ham ging uit in Amsterdam en sprak o.a. met de baas van de Escap, en met mensen op straat.

Publiekstrekker van de site is de verkiezing van de 'Minister-president van de nacht!'. We hebben in Nederland al verschillende nachtburgemeesters, maar nu moeten we dus ook een Minister President hebben. Op de website zijn er tien kandidaten voor dit ambt genomineerd, waaronder Ted Langenbach, Duncan Stutterheim en Jules Deelder. De afgelopen weken hebben honderden bezoekers deze kandidaten genomineerd.

Love2party interview met Boris van der Ham over het Dance Manifest

www.manifestvandenacht.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws