Plaatjes vissen op de DJ en Producers beurs

Partyscene Redactie | 14 november 2006
headlines

Mp3-opmars leidt niet tot prijsverlaging vinyl

Numark's nieuwe speeltje

Loaded is het nooit geweest, maar op vrijdagavond is het gezellig druk in de DJ & Producers beurs. Diverse draaitafels, mixers, software en andere onmisbare speeltjes in het leven van een dj/producer staan opgesteld op de eerste verdieping van het Hilton Hotel. Numark presenteert een gelikte mp3 dj/vj set-up. Gelukkig ontbreken de ‘good old’ draaitafels niet. Kan ook niet anders, met al die bakken nieuw en tweedehands vinyl.

Tekst: Marcel

Muzikism zou Muzikism niet zijn zonder de herkenbare T-shirtlijnSacha en Dave van de legale download-website Muzikism promoten hun nieuwe, grappige T-shirtlijn en Bassic Groove-oprichter Frank van den Bold probeert zijn vinyl te slijten. Soms afgedankt zwart goud, meestal opgekochte partijen prachtige platen van dj’s die het draaien voor gezien houden. Gemiddeld 10 euro voor een single, 25 euro voor een lp; de mp3-opkomst heeft op deze beurs niet geleid tot een prijsverlaging van vinyl. “De jeugd koopt steeds minder vinyl”, verzucht Frank van den Bold. “Echter, degenen die dat wel doen, beseffen dat een plaat meer waarde heeft dan een mp3.”

Ted Langenbach als een kind zo blij met zijn aanwinst: KC & The Sunshin Band

Het Haagse muziekdier kan het weten. Sinds hij medio jaren tachtig verslaafd is geraakt aan het verzamelen van vinyl, heeft hij menigmaal voor lastige keuzes gestaan: ‘koop ik die dure plaat wel of niet?’ Echt uit de hand is het nooit gelopen, maar honderd euro voor een obscure Prince-bootleg in ’86 of recent driehonderd euro voor een schaarse plaat op Kirk Degiorgio’s legendarische Art Records, heeft hij wel neergeteld. Natuurlijk zoekt Frank zelf ook nog naar een aantal platen dat in zijn collectie ontbreekt. Zoals Stopp met I’m Hungry, ‘een dikke Italo-plaat’. 

Ondertussen klinkt er hard gejoel in de zaal. Het is Ted Langenbach, als een kind zo blij met een singletje van KC & The Sunshine Band. “Dat is een tijd geleden Frank”, zegt hij tegen de man die begin jaren negentig als eindredacteur van BG verantwoordelijk is voor één van de eerste Now & Wow-publicaties. Frank lacht, wijst naar Ted’s aanwinst en zegt: “Mensen moeten zich in hun zoektocht naar goede dansmuziek niet blindstaren op het aantal bliepjes per minuut.”

Beatcontrol

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws