De vijf kleuren van I Love Techno

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Grootste indoor technofeest van de Benelux


Op zaterdag 21 oktober is de Gentse Flanders Expo het toneel voor de elfde editie van I Love Techno. Het concept is al jaren onveranderd: vijf zalen met live-optredens en dj's, zowel aanstormend talent als gerenommeerde artiesten.

Yellow Room
Headliner hier is Kraftwerk. Deze peetvaders van de technobeweging en de elektronische muziek werken voor I Love Techno samen met enkele van de meest vernieuwende dance producers van het moment. Nog uit Duitsland: Tiefschwarz met een aanstekelijke mix van elektro, house, pop en techno. Verder vind je hier ook nog het jonge technofenomeen James Holden, Fransman Philippe Zdar (van Cassius) en elektrokoning Dr. Lektroluv.

Green Room
In de Green Room staat dit jaar het hardere werk centraal. DJ Rush, grootmeester van de hard techno, stelt exclusief voor Belgie zijn live-project voor. Oost-Europa is goed vertegenwoordigd door Marko Nastic (Servie) en Valentino Kanzyani (Slovenie). De Nederlandse Saskia Slegers aka Miss Djax brengt een live-set boordevol pittige acid en techno. De Belgische eer wordt gered door Q-IC, winnaar van de Switch-wedstrijd voor jong talent in 2003. De rijen in de Green Room worden gesloten door het Braziliaanse Pet Duo.Green Room

Orange Room
Hier draait alles rond de veelzijdige broertjes Dewaele. Als 2 Many dj's brachten ze eigenzinnige mixes en met Soulwax Nite Versions wagen ze zich aan een remix van hun eigen muziek. In de Orange Room maken ze een muzikaal reisje met enkele soulmates. De Canadese gevestigde waarde Tiga is vanzelfsprekend van de partij, maar er is ook plaats voor nieuw talent. Boys Noize maakt een potje van elektro, minimal en punk funk. Verder nog Parijzenaar Justice en Digitalism.

Blue Room
De zaal van de veteranen. Carl Craig uit Detroit is een van de meest grensverleggende producers binnen het genre. Grondlegger Laurent Garnier brengt een vier uur durende gecombineerde live en dj-set. De Belgen Jan Van Biesen en T-Quest bundelen de krachten achter de draaitafel als The Dominators. Opener Deetron staat voor een gedurfde combinatie van club, house en techno.Red Room

Red Room
Tegen pionier Dave Clarke zegt I Love Techno nooit nee. Ook veel respect voor de mannen van Technasia die live hun laatste plaat 'Popsoda' voorstellen. Ze brengen ook Rotterdammer Joris Voorn mee, wiens carriere momenteel in de lift zit. Voor live-werk in de Red Room moet je dan weer bij Motor zijn.

L2P-recensie I Love Techno 2005
I Love Techno

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws