Ronald Molendijk zoekt talent

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Een blik op ons programma- en ideeenbord maakt me weer vrolijkRonald Molendijk

Een sluiting van je club na het openingsweekend? Het gebeurde bijna met Club Imax aan de Rotterdamse Leuvehaven. Nu alle trammelant verleden tijd is, kan uitbater Verse Geesten zich weer richten op de programmering. Met zaterdag dj-sets van Giel Beelen en Gerard Ekdom. Ook Dudley Perkins, bekend om zijn hiphopreleases op het label Stones Throw, staat deze maand nog op het programma. Een gespek met het gezicht van de club: Ronald Molendijk.

Love2Party: Wat is er de afgelopen weken misgegaan bij Club Imax?
Ronald: "Na ons openingsweekend, waar alle vergunningen voor binnen waren, stonden de bouwpolitie en brandweer op de stoep. Er hing meteen een sluiting van drie tot zes maanden in de lucht. Daardoor stond de invulling van ons programma een tijdje stil. Bovendien was er geen mogelijkheid om reclame te maken. Dit allemaal met dank aan de gemeente die het zo'n goed idee vond dat er eindelijk weer eens wat met het Imax-gebouw ging gebeuren. Grap van het verhaal is dat dezelfde gemeente voor ons in de bres is gesprongen.
Volgende week houd ik voor Het Ministerie van VROM een presentatie over deze zaak. Met als hamvraag: wat gebeurt er met een ondernemer als deze tussen vergunningverstrekkers belandt die het onderling niet met elkaar eens zijn."

Love2Party: Gezeur met het gemeentebestuur over geluidsoverlast, openingstijden en contracten. Jij moet wel een grondige hekel hebben aan de Rotterdamse bureaucratie?
Ronald: "Dat valt wel mee. Ik ben alleen niet zo'n fan van het idee dat iemand anders denkt te weten wat goed voor mij is. Ik ben best een redelijk mens, snap ook wel dat er regels moeten zijn, maar soms slaan die regels en de regelgevers wel erg door. Daarbij is het heel vervelend als de regelgevers zichzelf tegenspreken."

Love2Party: Stelling: er zijn teveel Clubs in Rotterdam. Jullie concurreren elkaar kapot!
Ronald: "Er is nooit teveel keus, dat bestaat niet. Er kan door het grote aantal clubs wel onduidelijkheid bij het publiek ontstaan. Maar we hebben het hier over een grote stad met veel inwoners. Aan ons de taak om daar een bepaalde groep regelmatig op onze dansvloer te krijgen."

Love2Party: Is er, naast het runnen van een club en band, nog wel tijd over om je dj-carriere op pijl te houden?
Ronald: "Ik run Club Imax natuurlijk niet alleen, maar met de Verse Geesten: een vaste groep mensen die bereid is om knetterhard te werken voor de club. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik daarmee mag werken, en dat ze me de ruimte geven om ook die andere dingen te blijven doen."Tijdens het openingsweekend draaide Jazzy Jeff in Club Imax

Love2Party: Waar en wanneer koop jij je platen?
Ronald: "Platen kopen is de laatste twee jaar behoorlijk veranderd. Er zijn veel goede online winkels. Een uurtje shoppen en je weet werkelijk niet wat je allemaal hebt gekocht - lees: wat er op je harde schijf staat. Het woord uitverkocht bestaat niet meer in deze scene, zo lekker is dat."

Love2Party: Dus geen vinyl meer voor Ronald Molendijk?
Ronald: "Het draaien van vinyl verdwijnt langzaam uit de clubs. De cd-spelers en de bijbehorende mengtafels zijn nu ook helemaal top of the line geworden. De sound is daarmee echt in het digitale tijdperk beland, letterlijk en figuurlijk. Er zijn meer mogelijkheden om als dj te spelen, en het geluid is exact zoals de artiest het bedoeld heeft."

Love2Party: Leg eens uit waarom Club Imax het muntjessysteem hanteert?
Ronald: "Snel afrekenen aan de bar, en beperkte mogelijkheid tot diefstal door personeel."

Love2Party: Wat houdt het 'bovenstukje' op de agenda van Club Imax in?
Ronald: "Studentendisco. Je weet wel: bikini, bovenstukje ;-)"

Love2Party: Je boekt artiesten uit allerlei hoeken. Welke dj's staan bovenaan het verlanglijstje?
Ronald: "DJ Premier komt er aan, Dudley Perkins staat binnenkort op het podium, E-Life is een optreden aan het voorbereiden, maar ook vette house dj's staan op ons verlanglijstje. We willen buiten de bewandelde paden treden. Niet omdat we dat hip vinden, maar vanwege het feit dat er op deze planeet heel veel goede muziek wordt gemaakt, en gedraaid. Dat betekent overigens niet dat alleen GROTE namen aan bod zullen komen. We willen vooral ook Rotterdams talent op het podium zetten. De vraag is: hoe bereiken we de juiste mensen?"

Love2Party: Dus vanaf nu geen gezeur met de brandweer of gemeente?
Ronald: "Dat is verleden tijd. Wel balen we van de valse start die we dankzij de vergunningverstrekkers hebben gehad. Echter, een blik op ons programma- en ideeenbord maakt me weer vrolijk."

Club Imax

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws