DJ-Expo 2004

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Uitproberen en/of kopen!


Op zondag 14 november vindt er in de TU in Eindhoven de Dj Expo 2004 plaats. Een dj-expo waar tientallen bedrijven hun nieuwste producten tonen en waar de laatste ontwikkelingen uit de dance-scene worden uitgeprobeerd. Verwacht een dag vol workshops, waarbij insiders uit de scene hun nieuwste technologien en software demonstreren.

PERSBERICHT


De dj-expo 2004 is bedoeld voor alle bedrijven die bij de dance-scene betrokken zijn zoals DJ's (aankomende en gevestigde), muzikanten, organisatoren, labels, boekingskantoren, clubs en andere evenementuitbaters, bladen, leveranciers van dj-apparatuur, leveranciers van muziekapparatuur, video- en effectproducenten, PA verhuurders, multimediaspecialisten, softwarefirma's, geluidstechnici, organisatiebureaus, (computer)graphicsspecialisten, geluidsstudio's, vinyl en DVD/CD fabrikanten, brancheverenigingen, resellers enz. Daarnaast is de dj-expo 2004 ook een muziekbeurs waar men spullen kan uitproberen en kopen.

Een overzicht van wat er deze dag zoal in Eindhoven te doen is:

MANIKIN ELECTRONIC presenteert het "Electric Cafe" met instrumenten & gear van Jomox, Manikin Electronic, MFB, Mutec, Vermona en vele anderen. Erz ijn diverse workshops voor deze apparatuur tussen 11:00 en 16:00. Concerten van WAVE WORLD (NL) en BROEKHUIS, KELLER & SCHONWALDER (NL/D) om 17:30 en 18:30 waarbij ze de SCHRITTMACHER Sequencer zullen demonstreren.

DMXLASER uit Spijkenisse zal gedurende de hele beurs op diverse tijden lasershows, zoals beamshows als projectieshows, geven met verschillende lasers. Er zijn o.a. een gasgebaseerde full color lasers en DPSS lasers in single color en full color, zowel met als zonder dmx besturing. Er is de mogelijkheid zelf lasers te bedienen, er wordt informatie over laser en veiligheid gegeven en op diverse tijden zullen de lasershows met dans acts ondersteund worden. Zeker een bezoekje waard.

ROB PAPEN is de man achter producten als de Albino. Rob geeft een workshop rond sound design en de Albino.

MIKE CLARK zal de "DJ Tiesto Access Virus Soundset" (een exclusief voor Tiesto ontwikkelde soundset) in twee workshops demonstreren.

De DJ SCHOOL geeft twee workshops over scratchen, mixen, backspinnen, beatmixen, turntablism, partyjock en producen. Onder begeleiding van professionele docenten leer je de basisprincipes.


HERMAN GILLIS, de uitvinder van de SHERMAN filter bank geeft, samen met de nummer #1 DJ van Belgie Marco Baily, twee workshops.

Specialisten van ABLETON geven twee demo's van "Ableton Live 4.0", een software sequencer die speciaal ontworpen is voor DJ's en waarmee je tijdens een live-situatie snel kunt schakelen tussen audioloops.

HERCULES geeft, in samenwerking met DJ ELOF twee workshops en doorlopendende demo's van de "Hercules DJ console", een apparaat waarmee je op een simpele manier MP3's en audio CD's mee kunt mixen.

TC ELECTRONIC MUSIC geeft tweemaal een demo van hun hard- en software gear.

ROLAND geeft een workshop met SASHA LAPRE over "Cakewalk" en "Edirol" en een workshop met PETER SCHREURS over DJ recording en Groove gear.

I4MUSIC geeft een workshop met als thema "De computer als inspiratie in de studio".

VAN AEKEN SOFTWARE demonstreert doorlopend "Jackson", een nieuw type van DJ Software dat mixen vanuit een originele hoek benadert.

3 DANCE AREAS met 20 TOP DJ's. Van Trance tot Harddance en van Techno tot Drum and Bass.

ARMIN VAN BUREN ROOM. In deze ruimte zal ROB PAPEN, de bekende sound designer, demo's en workhops geven. Rob is de man achter de softsynth Albino waar Armin graag mee werkt. In deze ruimte kan je ook posters, records, CD's etc. ruilen.

DJ TIESTO ROOM. In deze ruimte zal MIKE CLARK de "DJ Tiesto Soundset" demonstreren. Freefloat is ook aanwezig. Mike toont daar ook zeer zeldzame video opnamen van Tiesto!! In de Tiesto ruimte kunnen fans van over de hele wereld posters, records, CD's en wat al niet meer ruilen.

Naast deze activiteiten zijn er ook in het gehele gebouw DJ booths waar tientallen DJ's de hele dag draaien.

Voor verdere info over o.a. de inhoud van de dag, verwijzen we jullie naar de website van de dj-expo 2004. Entree kost je in de voorverkoop een tientje en aan de deur 12,5 euro. Wellicht de moeite waard dus, en bovendien worden er leuke producten weggeven!

Meer info: Dj-expo 2004

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws