Ferry 20 jaar in het vak

Partyscene Redactie | 17 oktober 2011
headlines

De Nederlandse DJ Ferry Corsten viert zijn twintigste verjaardag als producer op woensdag 19 oktober. Dezelfde avond opent hij samen met Sander van Doorn het Amsterdam Dance Event (ADE) met een show in Escape.
ferry corsten 20 jaar
In 1991 bracht Corsten zijn eerste track uit: ‘Spirit of Adventure’. De afgelopen 20 jaar produceerde hij internationale hitsingels, prijswinnende dancetracks en albums en werkte samen met onder anderen U2, Faithless, Moby, The Killers en de Japanse superster Ayumi Hamasaki. Daarnaast behoort hij al jarenlang tot de top 10 beste DJ’s wereldwijd met miljoenen fans.

20 jaar Ferry Corsten

Nadat hij in 1989 De grote prijs van Nederland won, begon Ferry Corsten zijn carrière als producer in 1991 met de uitbreng van zijn eerste track: ‘Spirit of Adventure’. Daarna startte Corsten zijn eerste platenlabel: ‘Tsunami’. Op dat label mixte hij onder andere zijn Ministry of Sound Trance Nation compilatie serie, waarvan het eerste deel één van de best lopende dancecompilaties ooit werd met meer dan 300.000 verkochte exemplaren. En niet alleen het grote publiek, ook critici kunnen zijn muzikale veelzijdigheid waarderen. Zo werd hij verkozen tot Producer of the Year tijdens de prestigieuze Ericsson Muzik Awards en ontving hij een Zilveren Harp. Bekende internationale bands en artiesten houden van zijn en herkenbare up-tempo, uplifting trance- en housesound en wisten hem te vinden voor een vruchtbare samenwerking. Zo maakte hij remixes voor onder anderen U2, Faithless, Moby, The Killers, de Japanse superster Ayumi Hamasaki, William Orbit, Duran Duran, Public Enemy en Tiësto.

Inmiddels heeft Ferry Corsten meerdere albums op zijn naam staan en werkt hij aan een nieuw album met topartiesten dat begin volgend jaar uitkomt op zijn label ‘Flashover Recordings’. De single ‘Brute’ die hij maakte in samenwerking met Armin van Buuren wordt momenteel op radiostations wereldwijd gedraaid en slaat aan op de dansvloer. Zijn eigen, interactieve radioshow wordt op dit moment al in ruim 50 landen uitgezonden.

Ferry Corsten app

Ter ere van zijn twintigste verjaardag als producer komt Ferry Corsten met een speciale app. Deze app geeft een unieke mix van tracks die hij in de afgelopen jaren produceerde en is vanaf november dit jaar te koop in de appstore.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van 19 tot en met 22 oktober en is ‘s werelds meest toonaangevende muziekconferentie voor elektronische muziek en tevens het grootste clubfestival ter wereld. Op 19 oktober geeft Ferry Corsten een feest voor vrienden en bekenden om zijn verjaardag te vieren. Aansluitend is iedereen vanaf 23.00 uur welkom op de officiële opening van het ADE waar Corsten samen met Sander van Doorn een show geeft in de Escape in Amsterdam. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.aldaevents.com

www.ferrycorsten.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws