Ida\'s Secret Cinema

Partyscene Redactie | 31 augustus 2011
headlines

Vrijdag 30 september biedt AIR een smakelijke techno avond voor de echte liefhebber! Niet alleen nodigt zij met Ida Engberg een van Zweden's grootste techno artiesten uit om los te gaan op haar sublieme geluidssysteem, maar doet dit ook nog eens in combinatie met een torenhoge favoriet van vaderlandse bodem: Secret Cinema. Zij zullen elk een deel van de avond voor hun rekening nemen op dit ware techno festijn!
ida air
Het blonde, Scandinavische fenomeen Ida Engberg heeft zich langzaam maar zeker een weg gebaand naar de hoogste regionen van de elektronische muziekwereld met haar voorkeur voor kale, zweet-van-het-plafond tech-house en nietsontziende rollende techno. Vanaf debuutsingle 'Disco Volante' (die zeer veel support kreeg en verkoopcharts over de hele wereld aanvoerde) is haar ster enkel maar rijzende geweest met releases op gerespecteerde labels als Get Physical, Pickadoll Records en meest recent Adam Beyer's Truesoul. Na een drukke zomer met gigs op festivals van Detroit tot Ibiza is Ida Engberg nu klaar om haar clubseizoen te starten in Amsterdam. De laatste keren dat ze er was, verkocht elke zaal waar ze speelde steevast uit, dus nu is het de beurt aan AIR om tot haar volle potentie te komen! Zowel bekend als berucht om het uitmuntende geluidssysteem en haar internationale allure, biedt AIR de perfecte ambiance voor Ida Engberg om eens te meer aan te tonen waarom zij 'Sweden's finest' is!

Secret Cinema heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, na bijna twee decennia aan de Nederlandse techno top doorgebracht te hebben. Met een flinke rij hits op succesvolle labels als Michel de Hey's EC Recordings, Sven Väth's Cocoon en natuurlijk het eigen Gem vestigde hij definitief zijn naam als techno pionier. Dat hij met zijn kenmerkende mix van rauwe groove en melodie ook een echte publiekslieveling is met, bewees hij keer op keer als headliner op bijna alle grote nationale en internationale festivals. De afgelopen jaren vernieuwde hij zichzelf opnieuw door met Gem Bookings populaire artiesten te lanceren als Egbert en Peter Horrevorts, met de Gem Sessions feesten door het hele land te touren en tussendoor ook nog eens tijd te hebben voor een splinternieuw dubbelalbum: 'Minerals'. Hij zal de 30e september in AIR dan ook aantonen waarom dit jaar wederom het jaar van Secret Cinema is!

Support deze avond ligt in de zeer capabele handen van één van 's lands bekendste underground DJ's: Terry Toner. Als head honcho van Electronation weet deze man precies hoe je een goed feest moet geven en in zijn ramvolle zomer met gigs op een hele rits festivals, stranden en clubs liet hij overal waar hij kwam het publiek uit zijn hand eten! Met Ida Engberg en Secret Cinema gecombineerd kan dit dan ook bijna niet anders dan een legendarische avond in AIR worden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws