Mr. Wix opent winkel in Amsterdam

Partyscene Redactie | 10 december 2009
headlines

DJ Mr Wix opent in samenwerking met sneakerstore Patta en Massive Music de winkel Precinct 5 in het oude politiebureau aan de Amsterdamse Singel 459. Wix probeert in de winkel de Amsterdamse muziek- en modeindustrie samen te brengen. Een bijzondere combinatie want deze twee werelden komen normaal gesproken niet zo snel tezamen.

wixIn de collectie van Precinct 5 vind je met name streetfashion; kleding met een oorsprong in de straatcultuur. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de persoonlijke smaak van de eigenaren; ze stellen zelf de collectie samen met items en merken die zij tof vinden. “Ik ben wel zo arrogant om te denken dat mijn smaak door een brede groep mensen gedeeld wordt”, aldus Mr. Wix in het Parool van afgelopen dinsdag. “Alles wat we verkopen, van klassieke bootschoenen to ongewassen denim, zijn spullen die zelf zou dragen”.

Merken zoals Adidas Orginals by Jeremy Scott, A.P.C. Jeans, Original Fake, Ransom and Ransom en Denham the Jeanmaker maken onderdeel uit van het assortiment. Daarnaast verzorgt Mendo Books – één van de meest stijlvolle bookstores van Nederland – , net zoals muziekwinkel Concerto diverse presentaties bij Precinct 5. Hierdoor biedt Precinct 5 meer dan alleen kleding. “De muziek is muziek waar ik naar luister. De boeken zijn boeken die ik wil lezen”, aldus Wix datzelfde interview.

In het voormalige politiebureau is ook ruimte voor de eerste Nederlandse Stüssy store. Gezien de achtergrond van het merk (Stüssy, van origine een surflabel, maar sinds de jaren `80 sterk vertegenwoordigd binnen de straat- en muziekcultuur) is een huwelijk binnen de muren van Precinct 5 een logische stap.


Precinct 5 opent op donderdag 10 december officieel zijn deuren. De winkel is elke dag geopend van 12:00 tot 19:00. Voor meer informatie kun je terecht op de website. Foto's van de winkel volgen spoedig.

Precinct 5

Singel 459

1012 WP Amsterdam

020-3301270

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws