ADE Interview: Sander Kleinenberg

Partyscene Redactie | 21 oktober 2009
headlines

foto SanderHet zijn drukke tijden voor dj en producer Sander Kleinenberg. Zo kwam recentelijk zijn mixalbum “This Is... Sander Kleinenberg 2” uit, bestaat zijn label Little Mountain Recordings zes jaar en staat hij komende zaterdag maarliefst 6 uur solo in de Amsterdamse Melkweg.

 

PS: Sander, hoe is het met je? Je lijkt een aardig druk man momenteel.

Sander: “Eigenlijk zit ik nu net tussen twee seizoenen in. Het drukke zomerseizoen – met onder andere mijn wekelijkse residency op Ibiza in de Pacha – is net achter de rug. Al met al is het een behoorlijke hectische periode geweest, maar gelukkig ook een periode met heel veel mooie momenten. Nu komt voor mij het winterseizoen er weer aan en wordt het weer tijd om meer de studio in te duiken. De komende maanden staan dus voornamelijk in het teken van verschillende sessies met muzikanten, want het is de bedoeling dat mijn eigen album “This Is Our Night” in de loop van 2010 nu eindelijk uitkomt, want ben er al meer dan een jaar mee bezig. En ik kan natuurlijk niet blijven roepen dat mijn studioalbum er binnenkort aankomt. Het moet er maar eens van komen”.

PS: We hebben inmiddels al kennis gemaakt met je track “This Is Our Night” van je gelijknamige – nog uit te komen – album. In hoeverre is de sound van deze track een voorbode van wat nog komen gaat?

Sander: “Die track is een echte clubtrack, maar het album wordt veel breder dan dat. Het wordt in ieder geval een persoonlijk album, waar ik niet alleen nieuwe tracks wil bieden, maar de luisteraars ook iets van een boodschap wil meegeven. In zoverre past dat ook beter bij de fase van mijn leven waarin ik nu zit. Je wordt ouder en naarmate je ouder wordt geef je jezelf ook makkelijker bloot dan in het verleden. Mijn nieuw album geeft mij de mogelijkheid meer te geven dan dat ik als dj kan, want “This Is Our Night” wordt menselijker met meer emotie. Dat uit zich onder meer in de een samenwerking met Jamie Cullum. Desondanks blijft het album dicht bij mijn liefde voor elektronica.”

PS: Kan je ons wat meer vertellen over de twee events, die jullie organiseren tijdens ADE?

Sander: “De donderdagavond in Club Home van ons label Little Mountain Recordings wordt heel cool met een groot aantal eigen artiesten en Darren Emerson. Darren zal tijdens zijn gig exclusief een aantal nieuwe tracks van zijn nog niet uitgebrachte album laten horen. Afgelopen zomer heb ik, tijdens het Exit (waar Sander Kleinenberg & Darren Emerson back2back draaiden, red) festival van Darren al een voorproefje gekregen en ik weet zeker dat het weer heel cool wordt. Ook de zaterdagavond in de Melkweg wordt een dik ding. Tijdens “This Is Our Night” krijg ik de kans een tipje van de sluier van mijn nieuwe album op te lichten. Voor mij is het daarnaast een mooie gelegenheid om mijn nieuwe tracks te testen onder gelijkgestemden. Ik krijg gelijk feedback van mijn fans en kan de ervaring uit de showcase weer meenemen als ik de studio in duik. Daarnaast wordt het ook qua video een bijzondere avond, maar daar kan ik nog niet te veel over vertellen”

PS: Heb je zelf nog acts of dj’s die je graag wil zien tijdens ADE?

Sander: “Eerlijk gezegd heb ik het te druk om echt speciaal ergens heen te gaan. Ik verheug mij wel enorm op de vrijdagavond. Ik draai dan op een boot op een kleinschalig feestje van vrienden met maximaal 150 man. Die avond staat voor mij in het teken van muzikale lol maken. Die avond ben ik eens gewoon Sander en niet de bekende dj en producer Sander Kleinenberg.”

PS: Wat brengt de rest van 2009 nog voor Sander?

Sander: “Naast het afronden van mijn album in de studio heb ik nog een tour door de Verenigde Staten op het programma staan. De komende tijd heb gigs in onder meer Washington, Los Angeles, Miami en Las Vegas. Tussendoor duik weer de studio in, vlieg ik terug naar Europa voor een aantal Europese shows en ben ik met de feestdagen weer in de VS te vinden. Zo draai ik met kerst in New York en sluit in het jaar af aan de westkust. De maand daarna wil ik mijn album afronden en wordt het heel misschien iets rustiger voor mij....”

Partyscene mag voor beide avonden vrijkaarten weggeven. Kijk hier hoe je kans maakt.

Voor aanvullende informatie kun je terecht op www.sanderkleinenberg.com,

www.clubhome.nl en www.melkweg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws