Fit For Free Parade van start

Partyscene Redactie | 8 augustus 2009
headlines

De Fit For Free Parade is begonnen. Voor de veertiende keer rijdt een stoet van 35 vrachtwagens door de Rotterdamse binnenstad. De boodschap dit jaar is ‘dans en geniet’.


De stoet vertrok om 13:00 uur van de Boompjes.


Dit jaar spreekt de organisatie van de veertiende keer, terwijl het eigenlijk editie nummer dertien is. Maar om mogelijk onheil te vermijden, heeft de organisatie het ‘ongeluksgetal’ overgeslagen.


Fit For Free Parade van start


De route van de Fit For Free Parade…


Geen alcohol

Gezien overlast en ongeregeldheden van de voorgaande jaren zal de politie dit jaar streng optreden tegen mensen die de openbare orde verstoren. De optocht begint vroeger dan normaal en het is verboden om langs de route van de parade en op de openbare weg alcohol te drinken. Geopende flesjes of blikjes alcohol, zullen in beslag worden genomen. De route zal ook niet langs supermarkten voeren, om de verleiding tot het inslaan van drank tegen te gaan.


De politie, die op sommige momenten eenheden met body cams gaat inzetten, zal op verschillende plekken steekproefsgewijs en preventief fouilleren op wapens, alcohol en drugs. Bezoekers die zich niet aan de regels houden, zullen worden aangehouden.


De strenge maatregelen zijn nodig, omdat er vorig jaarveel agressie, drank –en drugsgebruik was. In het AD zegt een Rotterdamse politiechef dat de politie en gemeente zich na de ongeregeldheden van vorig jaar zich hardop afvroegen of de parade nog door moest gaan.


De maatregelen zijn ook onderdeel van nieuw beleid van burgemeester Aboutaleb, na de grote vechtpartijen op het Bevrijdingsfestival in mei.


Fit For Free Parade van start


Eindfeest

Het eindfeest is dit jaar terug van weggeweest. Van 16:00 tot 23:00 uur, zullen dj’s Erick E, Ferry Corsten, Ryan Marciano, Secret Cinema, Sunnery James en mc Gee op het Lloyd Multiplein draaien.


Hiermee is het eindfeest aanmerkelijk kleiner opgezet dan in de voorgaande jaren, waarbij alle trucks samenkwamen en verschillende stages vormden. Helaas leidde dit in het verleden ook tot vechtpartijen. Door de kleinere opzet moet de parade beheersbaar blijven, maar dit leidde ook tot protest van verschillende discotheken die daarom dit jaar niet meer meedoen.


Partyscene is benieuwd naar jouw ervaringen met de Fit For Free (voorheen Heineken) Dance Parade. Zijn al deze strenge maatregelen nodig of een beetje overdreven?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws