‘Grote politiecontrole’ Trance Energy valt mee

Partyscene Redactie | 8 maart 2009
headlines

De resultaten van de grote politiecontrole tijdens Trance Energy vallen mee. De politie kondigde vrijdag aan dat zij, samen met het Openbaar Ministerie (OM), een ‘zero tolerance beleid’ ging gaan voeren. Dit resulteerde echter tot slechts 29 aanhoudingen onder de ruim 30.000 bezoekers.


Dat is nog geen 0, 09% van het aantal aanwezige feestgangers.


De politie was aanwezig met drugshonden. Het OM kon aangehouden verdachten ter plekke voorzien van een geldboete of een dagvaarding. Twintig verdachten moesten bij elkaar €6550 aan boetes betalen, vijf verdachten kregen een taakstraf, één zaak werd geseponeerd en drie verdachten moeten op 28 mei voor de politierechter verschijnen. Dat maakte de politie Utrecht zondag bekend.


"29 aanhoudinen op Trance Energy, drie evrdachten moeten voor de rechter komen"


De politie verdigde haar beleid en stelde dat een bijkomend voordeel van een ‘lik-op-stuk-beleid’ is, dat boetes bij buitenlandse verdachten direct kunnen worden geïnd. Maar een transactievoorstel is niets meer dan de mogelijkheid om een zaak zonder tussenkomst van de strafrechter af te doen. Wie niet kan of wil betalen, moet alsnog voorkomen. Dat geldt ook voor buitenlandse bezoekers.


Op het forum van Partyflock gaven bezoekers aan dat de controle lang niet zo groot was als aangekondigd..


De Trance Energy foto’s staan online in onze gallery.


Het lijkt een nieuwe trend te worden, grote politiecontroles op en rond feesten. Partyscene is op zoek naar mensen die aanwezig waren op Trance Energy. Wat zijn jouw ervaringen met deze controle? Post het hier of mail de redactie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws