Reminder: 10 x Koningsdag 2014

Nikki Veerbeek | 24 april 2014
headlines


Na decennialang op 30 april te hebben geproost op Bea, trappen we dit jaar af met de oranje gekleurde feestjes voor Wim-Lex. Behalve dat we nu vier dagen eerder uitgedost aan het bier zitten verandert er nauwelijk iets, want er zijn nog steeds meer dan genoeg fijne feestjes om uit te kiezen. Wij zochten de leukste tien uit.

Kingsday Festival - Olympisch Stadion, Amsterdam

Het grootste dancefestival van de hoofstad geschiedt in het Olympisch Stadion. Aan het Kingsday Festival hebben namen als Nicky Romero, The Partysquad, Joris Voorn en Yellow Claw zich verbonden. Net zoals de andere Amsterdamse festiviteiten eindigt het best vroeg (20.00 uur), maar je kunt al wel vanaf 12.00 uur uit je dak

Citymoves - Parkeerterrein Molen de Valk, Leiden

Armin van Buuren draait niet alleen in Amsterdam, maar strijkt ook neer in zijn geboortestad. De line-up van Citymoves in Leiden wordt onder meer aangevuld met de piepjonge maar nu al ongekend geliefde Oliver Heldens en Julian Jordan. Van 13.00 tot 22.00 uur gaat het los.

538Koningsdag - Chasséveld, Breda

Als we Radio 538 moeten geloven is Breda de Oranjestad van Nederland. Dus is het Chasséveld van 12.00 tot 22.00 uur decor van hun eigen festijn. De complete line-up blijft nog heel even geheim, maar wat er werd prijsgegeven is al helemaal niet verkeerd. Zo staan de booming Martin Garrix  en Yellow Claw achter de draaitafels.

Kingsland Festival - Rai, Amsterdam

Kingsland was vorig jaar al een doorslaand succes en deze editie pakken ze wederom uit. Armin van Buuren, Sunnery James & Ryan Marciano, Martin Garrix en Showtek zijn zomaar wat namen die op de main stage zullen knallen en dan hebben we het nog niet eens over de EDM-helden op de andere stages. Last but not least is er een Mystery Guest, waarover druk gefluisterd wordt dat dit Afrojack zal zijn.

Majestic Dance Event - Stadhuisplein, Eindhoven

Nog meer leuks uit de Brabantse gelederen: Majestic Dance Event op het Eindhovense Stadhuisplein. Het is al aangekondigd dat onder andere Gregor Salto en Vato Gonzalez er bij zijn en dan is de line-up nog niet eens compleet. Maar het allerbeste nieuws is misschien wel dat het helemaal gratis is.

Electric Deluxe - Maassilo, Rotterdam

Voor wie ´s avonds pas de Oranjekoorts voelt stijgen, is er nog een plekje in de Maassilo. De graansilo in Rotterdam-Zuid opent om 23.00 haar deuren en doet die pas in de hele vroeg uurtjes (08.00) weer dicht. Het hart van technofanaten zal absoluut sneller gaan kloppen van deze line-up, met namen als Speedy J, Ben Clock en DVS1.

Loveland van Oranje - Oosterpark, Amsterdam

Loveland Queensday stamt al af uit 1995. Die naam was na de troonwisseling uiteraard aan een metamorfose onderhevig, maar het feestje gaat gewoon nog even door. Loco Dice, Marco Carola, Michel de Hey en Sven Väth laten hun draaikunsten horen tijdens deze editie.

Oranjebitter - Parklaan, Rotterdam

Niet één, maar twee avonden uit je plaat? Koop een passe-partout voor Oranjebitter en leef je uit in de Maasstad. Want ook de allereerste Koningsnacht moet natuurlijk goed worden ingeluid, wat je in Rotterdam met onder andere De Jeugd van Tegenwoordig doet. De dag erna laten plaatselijke hero´s als Nino & Frankie en Pop on Acid horen wat ze in huis hebben.

Kings of Dance, Ebbingekwartier, Groningen

Ook in noordelijk Nederland zitten ze niet om een goed feestje verlegen. Het Groningse Ebbingekwartier zal onherkenbaar zijn door alle led-schermen en lasers. Van 13.00 uur tot middernacht brengen diverse dance-dj´s hun muzikale kwaliteiten ten gehore, waarvan Quintino er tussenuit springt.

House of Revolution - Beursgebouw, Eindhoven

Sta jij liever te stampen op (happy) hardcore? Iconen als Mental Theo, DJ Jean en Paul Elstak reizen af naar Eindhoven om het Beursgebouw op zijn kop te zetten. Dit begint al vroeg, maar gaat ook nog eens tot twee uur door. Entreekosten: niks, noppes, nada.

Tickets voor Koningsdag winnen!

Fanbooster3Heb je een feestje gevonden waar je wild van bent, maar schrikt de entreeprijs je vooralsnog af? Op Clublife kun je natuurlijk ook tickets winnen. Er zitten maar liefst negen parties op Koningsdag bij. Het enige wat je hoeft te doen is hier even je gegevens achterlaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws