Haarlemse DJ Contest

Partyscene Redactie | 12 december 2008
headlines

Na een succesvol verlopen tweede editie, met Auke Makelaar als grote winnaar, slaan Poppodium Patronaat en Club Stalker opnieuw de handen ineen voor de derde editie van deze Haarlemse dj wedstrijd.

Uit de gehele regio Haarlemmermeer is er weer gezocht naar talentvolle dj’s in de genre’s house, minimal, techno, progressive, dubstep, electro, nu-rave, drum’n bass, breakz, balkan beatz, baile-funk of een crossover hiervan.

De vijf finalisten voor de Haarlemse DJ Contest zijn bekend, tijd om ze even voor te laten stellen. De finalisten zijn Jonas Schellevis, Joren de Koning, dj Rog, Shimla en Sandro Void. De winaar van vorig jaar, Auke Makelaar, host de finale op vrijdag 19 december in het Patronaat. Vandaag stellen we dj Rog aan je voor.
de finalisten
Voor wie je in Nederland niet kent: wie ben je en wat doe je?

Ik ben Rogier Kramer, ik ben 17 jaar en kom uit Haarlem. Mijn dj naam is Rog. Sinds begin 2008 ben ik echt gaan draaien. Tegenwoordig omschrijf ik mijn stijl als funky techno met minimalistische invloeden en techhouse. Daarvoor legde ik wel eens een plaatje van m'n broer op (Tomax) maar toen had ik het mixen totaal niet onder de knie. Toen ik het eenmaal echt serieus ben gaan nemen ben ik thuis meer gaan draaien.

Sinds wanneer ben je gaan draaien?

Mijn eerste echte set was op mijn eigen verjaardagfeestje in maart. Ik ben uiteindelijk echt dj geworden doordat vrienden, collega's en mijn broer ook dj waren. Zo ben ik erin komen rollen.

Waar heb je allemaal al gedraaid?

Omdat ik nog niet zo lang draai heb ik behalve in de Stalker nog nergens anders gedraaid, behalve natuurlijk thuis en bij anderen. Sinds eind oktober vorm ik ook ‘officieel’ een dj koppel met een goeie vriend van me samen. Wat we nu in ieder geval al weten is dat we op twee schoolfeesten zullen draaien (18 december in Patronaat en aan het eind van het schooljaar ergens). Verder zijn we druk bezig met mensen benaderen.

Wie is je voorbeeld?

Naast enkele bekenden van mij (Tomax, Mr. Minoz, Jeroony, Mike Ravelli, Miss Melera) zijn mijn voorbeelden Joris Voorn en Bart Skils. En Gregor Tresher vind ik vooral als producer geweldig.

Vind je dat je tegenwoordig wel moet produceren om door te breken als dj?

Ik vind niet dat je moet producen om jezelf een echte dj te noemen. Ik vind dat draaien en produceren twee aparte dingen zijn, die te combineren zijn.

Wat verwacht je van de Haarlemse dj contest?

Ik hoop natuurlijk dat ik in de finale van de DJ Contest een ongelooflijk goeie set neer set en dat ik daar mee win. Ik weet niet zoveel van mijn concurrenten af, ik weet alleen wat ze draaien. Ik focus me al lange tijd op de finale door nummers te zoeken die ik denk daar te gaan draaien.

Wat zijn je plannen voor 2009 en hoe ga je die bereiken?

In 2009 wil ik niet alleen als solo dj maar ook als koppel veel boekingen krijgen. Ik zou in 2009 graag enkele keren in club Stalker en het Patronaat willen draaien. Ten slotte hoop ik dat het een onvergetelijke avond wordt, de 19e december. En dat elke dj een lekkere set draait en er een terechte winnaar uitkomt.

www.patronaat.nl

www.clubstalker.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws