Deadmau5 en dj’s

Partyscene Redactie | 18 november 2008
headlines

De Canadese producer Deadmau5 noemde dj’s onlangs in een interview ‘fucking cunts’.

Het lijkt erop alsof de succesvolle Canadese producer en ook dj Deadmau5 het niet zo op dj’s heeft. Eerder noemde hij dj’s in een interview met de Ierse krant fucking cunts. Hij vergeleek dj’s met advocaten: “Je hebt ze nodig, maar het zijn klootzakken” en zei daarna dat hij tot huilens toe verveeld was door dj’s. “Ik zie de technische verdienste niet in van het draaien van twee tracks op dezelfde snelheid. Dj’s zijn mijn beste klanten, dus ik ga ze hier niet allemaal lopen dissen, maar om nou te zeggen dat je een grote performer bent, gewoon door andermans producties op dezelfde snelheid te draaien, dat snap ik gewoon niet.”

deadmau5

Maar daar hij is nu toch op teruggekomen. Het ligt wat genuanceerder, zo laat hij weten.“Laat ik vooropstellen, dat ik niet opgegroeid ben met elektronische dance muziek. Ik heb nooit overwogen om een carrière als dj op te bouwen. Ik heb geen ‘dj wortels’ en ik had nooit de intentie om een dj te worden,” aldus Deadmau5 op zijn blog op zijn Myspace. “En mijn opvatting over dj’s in het algemeen vanuit dat oogpunt, is altijd zo geweest. Ik blijf liever thuis dan dat ik een club in gedwongen wordt en naar een of andere kerel sta te kijken die de play/stop knop af en toe beweegt en wat met de pitch speelt. Hou ervan of haat het, maar dat is mijn opvatting van een traditionele dj.”

Toch zegt hij daarop nog: “Maar ik ben geen complete idioot en ik herken talent als ik het zie en er zijn zoveel getalenteerde dj’s, dat is zeker. Maar dat zijn in mijn ogen diegenen die de techniek gebruiken om muziek op verschillende manieren te brengen en niet de play/stop/pitch dj’s.”

Heeft de man een punt of niet? Laat het ons weten.

Check ook www.myspace.com/deadmau5.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws