Line-up Essence bekend

Partyscene Redactie | 4 oktober 2008
headlines

Begin september maakte Alda Events bekend dat er op zaterdag 6 december iets groots stond te gebeuren in Utrecht. Het dance feest Essence zal de Jaarbeurs omtoveren in vijf verschillende clubzalen. Donderdag maakte de organisatie de line-up bekend.


Iedere zaal zal aandacht besteden aan de populairste muziekstromingen van het moment; trance, techno en house. Daarvoor zijn een aantal Grote Namen geboekt. De headliners bestaan ondermeer uit Armin van Buuren, Ben Sims, Dubfire, Rank 1, Roog en Etienne de Crécy.


Armin van Buuren, de door het Britse DJ Mag uitgekozen nummer één dj heeft geen nadere introductie meer nodig. De trance dj liet bij de laatste verkiezing artiesten als Pauk van Dijk en Tiësto achter zich.


De eveneens uit Groot Brittannië afkomstige dj en producer Ben Sims is nog steeds een constant aanwezige kracht in de technowereld. De Brit staat al jaren achter de draaitafels en is bekend van zijn ‘four-to-the-floor’ tribal techno en zijn strakke dj-skills op drie decks.


Ali Dubfire is de helft van het befaamde duo Deep Dish. Hoewel de artiesten niet officieel uit elkaar zijn gegaan, vliegt Dubfire de hele wereld over om zijn dj-sets ten gehore te brengen.


Speciale gast is de Etienne de Crécy. De Fransman wordt gezien als de koning van de filterdisco en heeft samengewerkt met Daft Punk en Cassius. Daarmee drukte hij zijn stempel op de typische Franse house sound, die weer garant stond als inspiratie van veel producers in de house wereld.


Essence


Partyscene zet de hele line-up nog even voor je op een rij:

Armin van Buuren, ATB, Ben Sims, Chris Lake, Dubfire, Etienne de Crécy live, Felix Kröcher, Housequake, Joris Voorn, Kurt Maverick, Markus Schulz, Monika Kruse, Rank 1 live, Richard Durand, Sunnery James & Ryan Marciano en Wally Lopez.


De kaartverkoop is inmiddels begonnen, Kaarten kosten €39, 50 in de voorverkoop. Meer informatie op: www.essencefestival.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws